10 jaar

10 jaar Leiden365.nl!Precies 10 jaar geleden was het zo ver. Mijn eerste blog post was een feit. In 10 jaar is er heel veel gebeurt, maar wat ik nooit had kunnen verwachten was dat ieder nieuw hoogtepunt zijn voorganger ruimschoots overtrof.

Zal deze trend van steeds grotere hoogtepunten zich doorzetten? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar wie weet. Ik wacht geduldig af.

Zonder reclame

Na een jaar reclame maken is mijn website weer ‘schoon’. Dit was de regel tekst die ik moest toevoegen aan een van mijn posts:

Je kent ze wel, de pinda’s die je graag eet als je tv kijkt of gratis online poker speelt of gewoon bij een biertje in een bar.

De betreffende post ging over een pinda plant. De opbrengst was iets meer dan honderd euro voor een regeltje tekst bij een oude post. Snel verdient.

Nog meer easy money?

Easy Money!In het recente verleden ben ik benaderd om een linkje met reclame te plaatsen. Eerst had ik geen interesse in het aanbod, maar toen opeens het aanbod verbeterde en men toelichtte wat de tegenprestatie was raakte ik geïnteresseerd. Er staat nu ergens op mijn site een regeltje met daarin een reclame link, maar om deze te vinden moet je flink zoeken op mijn site.

Ik dacht dat het een gelukje was en ik heb het geld netjes over gemaakt op de bankrekening van de kleine Pek, om zodoende mijn handen te kunnen wassen in onschuld. Hiermee was de kous af, verwachtte ik.

Maar nu heb ik nog een aanbod in mijn mailbox. Een ander bedrijf wil ook reclame maken op mijn site en vragen netjes wat mijn tarieven zijn voor de verschillende mogelijkheden. Ze hebben interesse in een paar mogelijkheden:

  • Tekstuele link vanuit de index pagina
  • Tekstuele link op iedere pagina van mijn website
  • Een gesponsord verhaal

Het probleem dat nu rest is dat ik na mijn vorige ervaring wat onderzoek heb uitgevoerd en in Nederland is het min of meer illegaal om reclame te maken voor een website die kansspelen aanbied. Alhoewel ik daar nu als Spanjaard wellicht weinig mee te maken heb.

Het problematische artikel uit de wet op de kansspelen:

Artikel 1
Behoudens het in deze wet bepaalde is het verboden:

a.
gelegenheid te geven om mede te dingen naar prijzen of premies, indien de aanwijzing der winnaars geschiedt door enige kansbepaling waarop de deelnemers in het algemeen geen overwegende invloed kunnen uitoefenen, tenzij daarvoor ingevolge deze wet vergunning is verleend;
b.
de deelneming aan een onder a bedoelde gelegenheid, te bevorderen of daartoe voor openbaarmaking of verspreiding bestemde stukken in voorraad te hebben;

Alleen al het bevorderen van gokken is verboden en een linkje plaatsen valt hier misschien onder.

Eerst maar weer eens de kat uit de boom kijken.

Easy money

Easy money!Snel verdient. In ruil voor een regeltje reclame bij een oude post op dit blog heb ik flink wat dollars verdient. Jammer alleen dat de wisselkoers niet echt gunstig is.

Ik ontving een mailtje met het verzoek of ik reclame op mijn site wilde plaatsen. In eerste instantie had ik daar geen interesse in, want ik irriteer mij mateloos aan al die reclame overal. Twee maanden later werd mij nogmaals gevraagd of ik interesse had en besloot ik toch maar eens navraag te doen over de voorwaarden. Hieruit bleek dat ze me een grote hoeveelheid dollars beloofde als ik in één van mijn 700+ oude berichtjes een regel zou toevoegen met een linkje. De kans dat iemand deze tekst tegenkomt is erg klein, dus besloot ik dat het geen kwaad zou kunnen.

De regel reclame mocht ik zelf aanpassen zodat hij goed in de tekst paste. Alleen de link moest een specifieke bewoording hebben. Zaak is nu om de tekst een jaar te laten staan. Het geld werd direct op mijn rekening bijgeschreven (en zal ik overmaken naar de rekening van Pek). Erg netjes.