De blauwe vogel, opgelost

Volendam aangepast!Dat is toch snel opgelost door de Blauwe vogel. Ze hadden mijn foto vanaf mijn site direct in hun pagina gekopieerd. Hierdoor verliep alle verkeer van deze foto vanaf mijn website. Zo kon ik zien dat deze maand al 3000 keer de betreffende foto was opgevraagd.

De oplossing is simpel. Kopieer de foto naar je eigen website en doe ermee wat je wil. Ik heb hier dan geen last van en in 99,9% van de gevallen kom ik er nooit achter. Enige risico is het portretrecht wat voor problemen kan zorgen, maar ik heb in dit specifieke geval geen problemen ermee dat ze mijn foto gebruiken. Na het sturen van een mailtje naar de blauwe vogel hadden ze zeer snel de zaak gecorrigeerd.

De blauwe vogel

De Blauwe vogel!Eindelijk breek ik door… maar hoe. Bij een Belgisch reisbureau hebben ze een nieuwe reis in de aanbieding. Van België naar Nederland en met de boot een cruise schip weer terug.

Erg leuk natuurlijk, maar wat blijkt, voor deze reis hebben ze her en der foto’s verzameld en op een van die foto’s sta ik! In Volendam! In Volendamse klederdracht! Met Kaas, Tulpen en een accordeon! Met een paar Tsjechen! Zo krijgt een typisch Nederlands bezoekje toch nog een internationaal tintje.

De Blauwe vogel - Het beste van Holland!Links het plaatje (klik voor de volledige versie) van de pagina van het Belgische reisbureau. Uiteraard is er ook de online versie. Mijn foto (het origineel: Kaas, tulpen en een accordeon) vind je helemaal onderaan de pagina.