Twee verdiepingen lager

Druk!Twee verdiepingen lager wonen ze. Een gezinnetje met kinderen. Op zich helemaal niks mis mee, maar ik begrijp niet hoe ze het doen. Hun huis is exact even groot als het mijne. Ik heb een grote woonkamer, een slaapkamer en een rommelhok. Ik woon hier alleen en misschien is het huis een beetje te groot voor mij. Vroeger was mijn woonkamer schijnbaar kleiner en was er sprake van nog een extra slaapkamer.

Twee verdiepingen lager. Een man, een vrouw, twee zoontjes en een dochtertje. Dit valt nog net logistiek te regelen. Man en vrouw op de plek waar mijn slaapkamer is. De zoontjes samen op de plek van mijn rommelhok, en het dochtertje op de plek waar voorheen een slaapkamer was, maar dat nu deel uitmaakt van mijn woonkamer. Goed, het zal redelijk druk zijn, maar het past.

Maar nu het vreemde. De huisdieren. Het gezin heeft 4 (ja, vier!!) honden en een papagaai. Twee honden van gemiddelde omvang, een grote hond met lang krullend haar, en een jonkie met de potentie om flink groot te worden. Het is me een raadsel waar ze die beesten stoppen.

Tandartsbezoek

Mijn tanden!Ieder half jaar gebeurt hetzelfde. Ik ga naar de tandarts alwaar ik eerst 10 minuten moet wachten, ongeacht welke tijd mijn afspraak was. Hierna doet de tandartsassistente al het werk. Daarna is het even wachten op de tandarts zelf, die tegelijkertijd in twee verschillende kamers twee mensen behandeld.
De tandarts kijkt zelf even (hooguit 2 minuten) en verlaat de kamer weer. De assistente kan alles afronden en schoonmaken, en ik kan weer gaan.
Deze twee minuten tandartswerk kost mij een uur aan reistijd, 10 minuten wachttijd, 15 minuten voorbereid- en afrondtijd met de assistente en rond de 40 euro… Arghhhh!

Newsflash Ana

Medical team!
Ik heb wel eens in de krant gestaan, maar dat was met een klein stukje zonder foto over een ongeluk ergens waarbij ik het slachtoffer was. Ana pakt de zaken beter aan. Een interessant artikel over haar werkzaamheden, alleen is het in het spaans. Hieronder de (geautomatiseerde) engelse vertaling.

Lees verder

Scapino, dat loont

Zojuist zag ik een reclame op tv over moccasins! Mijn vroegere schroeisel. Bij scapino zijn de moccasins in de aanbieding en laat ik die nu al twee jaar geleden gehad hebben! Wat rest is de vraag of …
· de mode nu alweer terugkomt,
· ik mijn tijd ver vooruit ben,
· scapino achter de feiten aanloopt,
· moccasins een tijdloos verschijnsel zijn.
Zullen we het ooit weten?

Something is going to happen…

Something is going to happen…
something is going to happen…
something is going to happen…
en er is ook iets gebeurt. Een fantastische week met Ana in Leiden, Brugge, Noordwijkerhout en Den Haag. Veel te kort uiteraard, maar bijzonder leuk.

Brugge bleek een bijzonder mooi Belgisch stadje, alleen ontzettend veel toeristen. Eigenlijk alleen maar toeristen. Toch hebben we een paar typisch Belgische barretjes gevonden waar ik kon kiezen uit honderden biertjes bieren :-D. Hiernaast nog een rondvaart gedaan en een toren beklommen en typisch Belgs gegeten. Voldoende voor een geslaagd bezoek.

Postbank

Postbank!Lekker makkelijk. Geen rompslomp en bijna alles kan online bij de postbank. Tenminste, alles kon online. Sinds kort namelijk niet meer. Er moet gekloot worden met TAN-codes, 06-nummers, SMS-en en vanalles. Goed, als het onveilige zaken betreft, zoals al je geld overmaken naar een vage rekening dat is dit een goed iets. Maar om je eigen spaargeld over te maken naar je eigen betaalrekening?!?? Wat een gekloot!

Voor eenvoudige bankzaken was de postbanksite altijd een pareltje van eenvoud, maar nu, ik moet mijn 06-nummer wijzigen en TAN-codes aanvragen (?), is het een oerwoud van ingewikkeldheid. Gelukkig heb ik mijn visa nog. Kan ik nog een maandje geld uitgeven.