Februari ’24

No snow?!We zijn deze maand voor het eerst met de familie en voor mij voor het eerst sinds jaren weer wezen skiën. Leuk, alhoewel de sneeuwverwachting niet al te best was. Alex heeft wat indoor ervaring, en voor Alan is het een heel nieuw concept. Ana heeft hetzelfde als ik, voor haar is het ook jaren geleden. De onzekerheid over de sneeuw heeft op mijn werk nog voor flink wat hilariteit gezorgd. Er is zelfs een AI voor de grappen gebruikt. Een paar dagen voor ons vertrek begon het een klein beetje te sneeuwen, maar het was niet voldoende. Uiteindelijk konden we alleen skiën op een paar pistes die voorzien waren van sneeuw kanonnen om ze van een mooi wit laagje sneeuw te voorzien.

Skiën was erg leuk! We begonnen een dagje in ‘La Molina‘, en later bezochten we de sneeuw in ‘Marsella’, en ‘Les Angles’ in Frankrijk. Skiën was net als zwemmen. Ik wist bijna direct hoe ik de berg af moest. Ik was bang dat mijn ski kennis helemaal weg zou zijn, maar dat bleek niet het geval. Ik wist bijna direct weer alles, en kon me flink wat tijd met vallen en opstaan gelukkig besparen. De kinderen gingen ook hartstikke goed. Alex kan nu veilig een rode piste af, en hij begint as een beetje parallel te skiën. Alan kan al gemakkelijk een groene of blauwe piste af.

Hobby

Ik was altijd al groot fan van het spel waar je bergen muntjes van een plateau moest af duwen. Een zogenaamde ‘Pusher’. Ik heb een paar keer nagedacht om er eentje te kopen, maar dat heb ik toch nooit gedaan. Het apparaat is flink prijzig, en het vergt flink veel plek. Nu ben ik een nieuw idee dat ik wil realiseren. Ik heb de bouwplannen gekocht, en deze laten uitsnijden met een laser-cutter. Deze hoef ik dan alleen in elkaar te zetten, en dan kan ik zelf de techniek doen. Een computertje die een motortje aanstuurt samen met wat lampjes, met wat toeters en bellen. Als het lukt wil ik de plannen aanpassen en als dat lukt een transparante pusher maken.

Tamagotchi

Alan had vroeger een klein krabbetje als huisdier. Het krabbetje woonde in Alan’s kamer, in een mooi hokje met krab spelletjes, water, planten, en wat zond zodat zij een holletje kon graven. Helaas werd ze steeds ouder, en tijdens onze laatste vakantie was ze overleden. Jammer. Hij wilde een nieuw huisdier, dus hebben we een beetje onderzoek gedaan. Een wandelende tak leek leuk, of een nieuw krabbetje. Of misschien een hamster. Het was lastig om te besluiten wat we het beste konden doen. De krab zat weken achter elkaar alleen maar in haar zelfgemaakte holletje, en kwam alleen naar buiten om haar eten te pakken. Ook de zorg voor het beestje werd direct bij Alan’s vader geplaatst. Dat moest anders natuurlijk.

Tijdens een zoektocht naar een diertje liep ik ook een speelgoed zaak binnen. Ik hoopte om een berobotiseerde vis, of iets dergelijks, en toen zag ik de tamagotchi eieren liggen. Misschien is dat wat dacht ik. De technologie is wel uit de vorige eeuw, maar als het leuk is, is het leuk. Alan was helemaal blij ermee. Zijn gedachten van een nieuwe krab verdwenen als sneeuw voor de zon. Zijn nieuwe tamagotchi moest gevoerd worden, je kan ermee spelen, en hij moet hem disipline bijbrengen. Als top op de vuurpijl kan hij hem ook nog eens makkelijk meenemen. Een heel geslaagd kadotje, waar niet alleen Alan superblij mee is.

Disneyland Paris

DIsney 2023!Drie dagen hebben we genoten van een kunstmatige gelukkige omgeving. Er waren flink wat zaken die in Disney voor verbetering vatbaar waren, maar dat zijn dingen die in alle pretparken voorkomen. Rijen, kapotte attracties, commercie overal, enorme groepen mensen, conflicten en discussies tussen ouders en kinderen. Disney is een heel mooi park om te bezoeken, en de kinderen vonden het fantastisch, maar ik was blij dat we na drie dagen het park weer konden verlaten.

De kinderen waren superblij. Ze gingen van adrenaline shot naar adrenaline shot. Drie dagen was voldoende om beide parken goed te verkennen. Alle grote attracties hebben we beleefd, en de derde dag konden we wat rustiger aan doen, en de favorite attracties een keertje herhalen.

Lego timelapse 31103

Alex vind het leuk om aan de slag te gaan met zijn tablet om dingen te maken. Combinaties van apparaten maakt het nog aantrekkelijker om te doen. Dit keer heeft hij een leuke korte timelapse gemaakt. Een klein Lego autotje (van zijn broertje) is uit elkaar gehaald, om hem weer opnieuw te bouwen, maar nu met iedere paar seconden een fototje. Zo gaat het bouwen supersnel. Alex heeft zelf het filmpje gemonteerd op zijn tablet. De intro ervoor, een paar fototjes erbij, geluid uit, muziekje eronder, Alex weet het al super goed. Hier zie je het resultaat.

Tanju

Tanju!In het begin van de Covid pandemie hebben we een tijdje in huis opgesloten gezeten. We mochten alleen sporadisch naar buiten, dus moesten we creatief omgaan met al de tijd die we opeens beschikbaar hadden. Een van de activiteiten die we bijna iedere dag deden was sporten met youtube filmpjes. Inmiddels is er van een lockdown gelukkig geen sprake meer. We mogen weer naar het park, of op excursie naar de bergen of het strand or het park… wat we maar willen.

Als gevolg hiervan sporten we thuis niet meer, behalve met een coach/trainer. Tanju! Tanju is een trainer die ons hart heeft veroverd met zijn enhousiastme. Hij was onze favorite trainer tijdens de lockdown en hij is de enige trainer die we nog trouw volgen. Bij toeval ontdekte we Tanju’s video op de dag dat hij heb gepost had op zijn youtube kanaal. Een paar dagen later was de video al weer weg, en dat vonden we allemaal erg jammer. Later vonden we hem weer terug op een ander kanaal en konden we weer genieten.

De Tanju workouts zijn een mix van trainen en dansen en ondanks dat hij niet veel praat tijdens zijn videos straalt Tanju een enorme energie en enthousiasme uit. Hij is een van de weinige personen die met een video op youtube het voor elkaar heeft gekregen om de wereld weer wat te verrijken. De trainingen zelf zijn eenvoudig te volgen, maar zo af en toe gaat de snelheid van Tanju omhoog en ‘gaat hij wild’. Dat zijn de momenten van puur genieten terwijl we proberen bij te blijven.

Monarchvlinder!

Het heeft flink wat stappen gekost, maar het is ons gelukt!!!! We hebben thuis een Monarchvlinder ‘uitgebroed’. Maanden geleden hebben we zaadjes verzameld van de plant waar de Monarchvlinders hun eieren op leggen, en de enige plant die ze eten. Langzaamaan begonnen deze plantjes te groeien, totdat er zelfs bloemen in kwamen. Veel vlinders hadden we echter niet gezien, totdat we opeens prijs hadden. Een stuk of 5 hele kleine rupsjes zaten in de plant. Een paar dagen later waren en nog maar twee rupsjes over, maar deze groeide als kool! Na een weekje full time blaadjes eten waren het flink dikke rupsen en begonnen ze aan het maken van hun cocoon.

Nog een week

Nog maar een weekje! Een week en dan mogen we weer naar buiten. Beetje bij beetje, en dankzij de kinderen, maar het lijkt erop dat we vanaf de 27ste ons weer op straat mogen begeven. Hoe of wat is nog onduidelijk, maar het is een stapje voorwaarts.

Covid-19 update

Twee weken thuis was de eerste stap die genomen is tegen de pandemie die momenteel alles beheerst. Twee weken die afgelopen weekend al weer voorbij waren, en uiteraard zijn verlengt. Waarschijnlijk zullen we rond de twee maanden thuis moeten blijven. Nog nooit heb ik zoiets meegemaakt. Niemand heeft die ooit meegemaakt, en het is een erg vreemde situatie.

Slakken eieren

Slakken eieren!Een aantal dagen geleden hebben Alex en Alan allebij een mooi slakken hotel gemaakt voor een aantal slakken die we het mini tuintje buiten ons huis hadden gevonden. Alex heeft een stuk of 10 slakken en Alan had er eerst maar eentje en later heeft hij zijn slakken aantal verhoogd naar drie. Al bijna twee weken verzorgen de kinderen de slakken en krijgen ze sla, tomaat en komkommer (favoriet) gevoerd.

Om de slakken niet te beschadigen worden ze zo min mogelijk opgepakt, maar mocht dat toch nodig zijn, dan moeten vooraf de handen gewassen worden zodat alle zout en viezigheid weg is. Na het pakken van de slak moet wederom de handen gewassen worden ter voorkoming van alle narigheid die het pakken van een slak kan veroorzaken. Sommige slakken hebben geluk en zijn al gewassen onder de kraan met een rustig stroompje lauw water. Volgens mij voelen de slakken zich in een soort van slakken hemel.

Het is te merken dat de slakken tevreden zijn. Na twee weken slakken boerderij zijn in alle twee de bakjes al flink wat slakken eieren te zien!