Verven

Wat is nu een betere stimulatie van de creativiteit van een klein ventje dan lekker verven. Alex bleek zowaar een talentje! Niet alleen het beschikbare papier werd voorzien van een mooi abstract schilderij, ook zijn handjes, zijn broek (voorheen rood), zijn sokken en zijn truitje moesten eraan geloven.
Alex - van Gogh!Alex - van Gogh!
Lees verder

Boom-plant dag

Afgelopen weekend was het boom-plant dag en hebben we een paar bomen geplant. De bomen hebben we geplant in de buurt van een bos nabij Moya. Ana een Madroño, een boom typisch in Madrid. Ik heb een Laurel geplant en Alex ook een Laurel. Het was een gezellig gebeuren, met picknick en een tochtje door de natuur. Direct na het planten brak een enorme hoosbui uit, dus de bomen hebben lekker kunnen drinken.
Boom-plant dag!Boom-plant dag!Boom-plant dag!Boom-plant dag!

Werk aan de muur

Werk aan de muur!Wie wil dat nou niet, een mooi kunstwerkje aan de muur. Ik had al een ‘Dre‘, maar nu is het een stuk gemakkelijker om een stukje unieke gepersonaliseerde kunst aan de muur te hangen.

Via de website ‘Werk aan de Muur’ kan je enorm veel kunstwerken doorzoeken en zelfs je eigen kunststukken maken. Als je eenmaal een mooi beeld gevonden hebt zijn er zeer veel opties om je eigen kunstwerk op maat te maken. Het is zo eenvoudig dat ik inmiddels al mijn eigen Adrie Berg kunst winkeltje heb.

De dag van de fiets

De dag van de fiets!Contador, de Spaanse fiets held was ook van de partij!Afgelopen zondag kon ik mijn vouwfiets weer uit de garage halen. Het was de dag van de fiets, en de lokale snelweg, de GC1 was afgezet voor de vele duizende fietsers. Ik had niet verwacht dat de eiland bewoners zo veel fietsen zouden hebben. Ze houden de fietsen blijkbaar goed verborgen.

Het was maar een klein afstandje van ongeveer 5km maar toch leuk en Gran Canaria leek weer eventjes op Nederland, behalve dan het weer want het was lekker zonnig.

De eerste stapjes

Alex’ eerste stapjes zonder hand om zich aan vast te houden. Alhoewel we hem proberen te begeleiden en op te vangen als het fout dreigt te gaan, is het lastig want hij wil de hele tijd zelf lopen. Meestal valt hij op zijn kont, en af en toe vol op zijn gezichtje, maar toch geeft hij niet op. Onze held!

McDonalds

Alex met een McDonalds colatje!Vele ouders zijn ongetwijfeld bekend met het probleem van de McDonalds. Met zo’n klein kereltje ontkom je er gewoon niet aan. Als je door de straat loopt en hij ziet zo’n kleurrijke plek, dan wil hij gewoon naar binnen. Als ouder is het dan moeilijk om nee te zeggen en af en toe geef je gewoon toe.

Eenmaal binnen vraag je om een happymeal, maar dat wil hij helemaal niet. Hij wil ge-super-sized worden. Lekker cola, patat en een burgertje. Dit levert dan de volgende foto op.

Canteras

Alex -  Het Canteras strand!Het locale strand alhier is het Canteras strand. Nagenoeg midden in de stad en ideal om een flink warm weekend van rond de 30 graden te vertoeven. Alex vond het in ieder geval een fantastisch gebeuren.

Een paar filmpjes:
Alex - Canteras strand!Alex - Canteras strand!