Met of zonder ‘enchufe’

Enchufe!Ik ben langs mijn huisarts geweest vanwege wat rode vlekjes op mijn huid. De beste man zag mij binnenkomen, vroeg wat er aan scheelde, en zonder verder enig onderzoek schreef een zalfje voor en vertelde me bij de balie een afspraak te maken met een specialist. Ik kreeg het sterke gevoel dat het tijd is om van huisarts te veranderen.

Datum voor mijn vervolgafspraak: Januari 2011
Wachttijd: 1 jaar, 3 maanden

Gelukkig heb ik een contact in het ziekenhuis. In Spanje zeggen ze dan dat je een ‘enchufe’ hebt. In Spanje en zeker hier in de canarische eilanden schijnt dit systeem heel goed te werken. Ik vroeg dus aan mijn contact in het ziekenhuis of ie misschien iets zou kunnen regelen om de afspraak te versnellen.
Dit leverde de volgende nieuwe situatie op.

Datum voor afspraak: November 2009
Wachttijd: Een week

De wachttijd is een week omdat ik volgende week op vakantie ga. Ik ga lekker naar het koude nederland om de kleine Annabel te bekijken!

Eigenlijk is het in en in triest dat het hier zo werkt. Zonder persoonlijke verbinding met een ziekenhuis ben je verplicht om meer dan een jaar te wachten, of je moet diep in de buidel tasten voor een commerciële hulpverlener (waarvan er erg veel zijn).

punoɹɐ sƃuıɥʇ uɹnʇ

ʎlǝʇɐɹnɔɔɐ uouǝɯouǝɥd ǝɥʇ ǝqıɹɔsǝp oʇ ǝlqıssod sı ʇı ʍou ʇsɐǝl ʇɐ ‘llǝʍ ˙sı ǝƃuɐɹʇs puɐ lɐɯɹou uǝǝʍʇǝq ǝɔuǝɹǝɟɟıp ǝɥʇ ǝɹǝɥʍ ʎlʇɔɐxǝ ʇuıoduıd oʇ ʇlnɔıɟɟıp sı ʇı ʇnq ‘ǝq plnoɥs ʎǝɥʇ ʍoɥ ʇou ǝɹɐ sƃuıɥʇ ˙uʍop ǝpısdn sɯǝǝs ʇsnɾ plɹoʍ ǝɥʇ sǝɯıʇǝɯos

FlipText.net and HTML encoder

Chinees rekenen

Offerte chinees!Ik blijf me verbazen over de chinese menu’s die we geregeld in de bus terugvinden.

Deze chinees heeft een vreemde prijsvoering. Als je meer koopt betaal je ook meer. Dit is op zich niet vreemd, maar de prijs per persoon stijgt ook.

Menu Prijs per persoon
2 Personen
7 euro
3 Personen
7,33 euro
4 Personen
7,50 euro
6 Personen
8 euro

Hier geldt dus hoe minder je koopt, hoe goedkoper het is. Eigenlijk heel normaal.

La Palma

La Palma!Ons bezoek aan La Palma was erg geslaagd. Heel veel gezien in drie dagen. Van een wandeltocht van 6 uur door de bossen de eerste dag, het bedwingen van de top van het eiland in dag twee tot het beklimmen van een (koude) vulkaan de derde dag.

Het leukste vond ik nog het ‘s avonds slakken zoeken. Dit is een Spaanse manier om te zeggen dat je een ommetje gaan maken, midden in de nacht, met bier, zaklantaarn en al. Tijdens dit ommetje zochten we ook daadwerkelijk naar slakken, alhoewel de reden hiervan voor mij onduidelijk was. Waarschijnlijk was het voor de eer om een slak te ontdekken.

Na enige tijd rondgelopen te hebben zagen we echter een grote boom die tot onderzoek uitnodigde. Het bleek een enorme avocado boom, vol met enorme avocado’s. Lekker lekker! De boom hebben we ontdaan van een aantal grote avocado’s en later bleek dat ik in mijn enthousiasme alle aanwezige slakken plat getrapt had. Ach.

La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!

La Palma

La Palma!Dit weekend gaan weer een van de eilanden verkennen. Dit keer gaan we naar La Palma. De bijnaam voor dit eiland is ‘La bonita’, wat betekent ‘de mooie’. Dat beloofd dus wat. La palma is stukken groener dan Gran Canaria, dus veel bossen maar ook grotten en vulkanen. Ik ben benieuwd.

Voor de geintereseerde is hier ons plan (in pfd). Om de pdf te kunnen bekijken moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • je moet dit wachtwoord gebruiken: ’14puntallana’
  • je moet spaans kunnen lezen.

We hebben nu Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en na dit weekend ook La Palma gehad. Blijven voorlopig over de eilanden Lanzarote, El Hierro en La Gomera.

Muse – Uprising

The paranoia is in bloom, the PR
The transmissions will resume
They’ll try to push drugs
Keep us all dumbed down and hope that
We will never see the truth around

Another promise, another scene, another
A package not to keep us trapped in greed
With all the green belts wrapped around our minds
And endless red tape to keep the truth confined

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Interchanging mind control
Come let the revolution take its toll if you could
Flick the switch and open your third eye, you’d see that
We should never be afraid to die

Rise up and take the power back, it’s time that
The fat cats had a heart attack, you know that
Their time is coming to an end
We have to unify and watch our flag ascend

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

© MuseVideoclip

YouTube – Rest in peace

YouTube is dying!
 
 
 YouTube was altijd de perfecte plek om even snel een filmpje te kijken, maar het noodlot heeft toegeslagen.


Vandaag wilde ik wat beeldmateriaal zien van de tsunami in Samoa die werd veroorzaakt door de aardbeving in de Stille Zuidzee. Mijn zoektocht leverde direct resultaat op, maar helaas geen enkele grote golf. Alleen maar amerikanen die aan het praten waren over de ramp, met twee lagen reclame over de pratende amerikaan. Tsja, dan kan je toch niet anders dan op zoek gaan naar een alternatief.

Annabel Lilian

Annabel!En dan het goede nieuws. Annabel is geboren. Om ongeveer 05:30. Het was een erg lange dag voor vader Bert en moeder Sally. Wat later vandaag drinken we de champagne wel, want het is nu een beetje vroeg. Van harte gefeliciteerd!!!

update: de tijden zijn niet helemaal exact, dit vanwege het tijdsverschil, de vertraging in berichtgeving via de tussenpersoon ‘mijn moeder’ die ons perfect op de hoogte houdt en de kersverse vader die heel netjes rekening hield met het feit dat niet iedereen rond twee uur ‘s nachts wakker is. Uiteindelijk is de tijd van geboorte rond de 01:45. Haar gewicht was rond de 3500 gram.

Bijna

Familieuitbreiding!
24:00 Tsja, morgen weer werken, dus ik ga toch maar slapen.

18:00 Mijn ouders zijn inmiddels weer thuis. Blijkbaar is er 7 cm ontsluiting, bij 10cm vind de geboorte plaats.

16:00 Mijn ouders zijn het huis al aan het versieren in roze. Volgens Ana kan het nog tot 24 uur duren na het breken van de vliezen. Eventjes geduld hebben dus maar.

14:55 Vliezen gebroken. Ergens ben ik best blij dat ik een man ben, want dan hoef ik nooit een bevalling van een hele dag mee te maken (alleen als bijstaander misschien, maar niet als bevallende)

13:29 Wat een stress. Het is nu al middag en nog steeds geen nieuws. Ook thuis (in Noordwijkerhout) zitten mijn ouders vol spanning te wachten.

07:43 Deze ochtend belde mijn moeder. Mijn broertje en zijn vrouw zijn naar het ziekenhuis vertrokken in het holst van de ochtend, en naar alle waarschijnlijkheid zullen ze vandaag een dochtertje hebben. Hardstikke leuk natuurlijk, ook voor ons, want we worden oom en tante (of tio/tia, uncle/aunt)!