Vrijwillig

Tsja, je moet toch wat. Ter leering ende vermaak heb ik voor het rode kruis alhier in Spanje een flashje in elkaar gedraait. Het idee is dat je een aantal vragen over het rode kruis beantwoord, om zo een beter idee te krijgen van wat ze zoal doen, met als gevolg dat mensen wellicht meer geneigd zijn om ten tijde van deze crisis toch nog wat te doneren aan de mensen die het nog slechter hebben.

Hier de eerste aanzet:

Oom

Ik wordt oom! Waarschijnlijk ergens in oktober! Het nieuws hoorde ik tijdens een technologisch hoogstandje, tegelijkertijd met mijn ouders, die nu eens echt opa en oma worden. Heel erg leuk maar het is nog best een vreemde gewaarwording.

Ook Ana is flink enthousiast. Onze vakantieplannen zijn direct omgegooid om ergens in november nog een glimp op te kunnen vangen van de nieuwe ‘Berg’.

Hand verbrand.

Door een domme zet heb ik mij het voorbereiden van een kop thee wat heet water over mijn duim gekregen. Uiteraard direct overvloedig met koud water de pijnlijke plek afgespoeld, maar het bleef irriteren/pijnlijk. Totdat ik een Spaanse tip kreeg: Tandpasta!

Door over de verbrandde plek een laag tandpasta te smeren koelt de plek direct af en zolang de tandpasta er zit voelt het ook niet meer pijnlijk aan. Een goede tip dus. Eerst veel koud water en daarna een laagje tandpasta.

Het idee hierachter is dat er op de verbrandde plek veel vocht verloren gaat, doordat de huid is aangetast en dit zorgt voor een irriterend gevoel. De tandpasta voorkomt het verloren gaan van vocht en koelt tegelijkertijd de boel af.

Update: Alhoewel tandpasta voor verkoeling zorgt werkt het alleen met zeer kleine brandwondjes. Voor iedere brandwond geldt dat je er eerst 15 minuten koel water over moet laat lopen.

1 april in Spanje

Een april. Wat voor grap zullen we vandaag eens uithalen?

In Spanje zal een 1-april grap in ieder geval goed werken. 1 April is hier namelijk niet de dag met alle grappen. In tegenstelling tot de rest van de wereld wordt de dag van de grappen hier op 28 december gevierd. Raar maar waar.