Wieder zurück

Die läste Wochenende war ich in Prague, zuzammen mit Zuza und Fran. Es war eine super tolle Wochenende, und wir habe viel spaß gemacht. Ich habe auch noch etwas Deutsch gelehrt. ‘Ein mass’ müss ich die nächste mal wenn ich in Deutschland bin bestellen :-)
Und naturlich hab ich die bilder jetzt online gesetzt. Bis die nächste mal, vielleicht im Amsterdam/Leiden oder im München?!
Tschüß!

Weer praag

Praag!! Vanmiddag vertrek ik weer, voor de derde keer al dit jaar, naar het gezellige Praag. De trein heb ik toch maar links laten liggen, want als ik via Fran in Duitsland wilde reizen koste me dat bijna 16 uur reistijd en 6 of 7 overstappen, en dat is toch echt veel te veel. Gelukkig is het door de lucht maar een uurtje.

Dit keer ga ik samen met Franziska naar Zuza, dus dat wordt een weekendje vol toeristische hoogtepunten, gecombineerd met taallessen Duits en Tsjechisch. En uiteraard ga ik op zoek naar een typische absinth lepel voor het perfecte absinth (drink) ritueel :-p.

Absinth ritueel

Absinth!Uiteraard heb ik van mijn weekendje in Praag wat souvenirs meegenomen, en eentje daarvan was een bijzonder cool flesje ‘Absinth – The Green Fairy’. Maar wat bleek een paar dagen geleden.. Absinth dien je niet zomaar te drinken in kleine hoeveelheden, nee, er is een ritueel! En als ik iets leuk vind zijn het wel rituelen :-)

Dit is dus het officiele (Tjechische) Absinth ritueel:
· Schenk 3/4 van een shot in een klein glas.
· Plaats een theelepeltje op het glas, en leg een suikerklontje op het theelepeltje.
· Giet de nog resterende 1/4 Absinth over het suikerklontje dat boven de rest van de Absinth hangt.
· Steek het suikerklontje in de fik, en laat het een minuutje branden.
· Als het suikerklontje begint te carameliseren maak je het vuur uit, en roer je het geheel door de overige Absinth.
· Voeg koud water toe, en geniet van het geheel :-p.

Ter illustratie:
Absinth ritueel!Het glas met daarop het lepeltje met het klontje, dat na overgieting in de fik moet… dan roeren en klaar. Simpel. Het gerucht gaat wel dat je er redelijk vlot dronken van wordt.

Nazdravje! Na zdraví!

Praag

Praha, Czech!Tsja, het zit er weer op. Het bijzonder leuke weekend in Praag is weer voorbij gevlogen. Veel te snel natuurlijk maar daar doe je weinig aan. Ik heb in ieder geval genoten, en kijk nu al uit naar volgende maand, wanneer ik wederom op bezoek ga bij Zuza. Dan ga ik niet met het vliegtuig (reistijd ±1:10) maar met de trein (reistijd ±12:00 :-( ), want als het goed is gaat Francesca dan ook mee :-). Het grappige is dat ik geen idee heb wie ze is, maar zij kent mij wel, dus reden genoeg om in de trein bij te praten.

Honing cake

Waarom denken mensen nou direct aan een spacecake zodra ik verklaar een cake te gaan bakken… Ik ga helemaal geen spacecake bakken. Ik ga een ‘honey cake’ bakken!, naar traditioneel Tsjechisch recept :-p

Jaja, morgen, of anders in het weekend, ga ik mijn culinaire kunsten weer eens op de proef stellen. Alle ingrediënten zijn reeds in mijn bezit, alle apparatuur heb ik ook.. nu alleen nog de combinatie tussen alles maken, en met wat geluk heb ik dan een overheerlijke cake en kan ik wellicht weer eens mijn ouders en broeder uitnodigen om langs te komen. Met zelfgemaakte cake in huis is alle mogelijkheid tot kritiek op het ontbreken van toetjes/taart/koekjes direct onmogelijk gemaakt ;-)

Lees verder

Weer thuis

Metrostation Chodov!Zo, ik ben weer thuis, en redelijk uitgeput. Volgens de Tsjechen is bier een soort van vloeibaar brood, en als dat echt zo is, dan heb ik de afgelopen week echt enorm veel brood gedronken.

Ontbijt was meestal een broodje met een biertje en een shot. Of soms één of andere bessendrank met heet water. Hierna begon het toeristische deel. Mijn gids Zuza liet me steeds stukken van Praag zien. Eerst zag ik redelijk veel Praag en flink veel cafés, maar naarmate de week vorderde verhoogde ook de tijd die in de cafés met drank en vet voedsel werd doorbracht.

Al met al een extreem leuke week :-D. Praag was een erg leuke stad, die ik zeker binnenkort weer ga bezoeken :-)

Hey Babaribariba

Carnaval in Praag!!!Yeah, Carnaval is uiteraard een feest dat bruut gevierd moet worden, en in Praag wordt het ook echt extreem bruut gevierd.

Zojuist in een of andere vage club, Palaca Acropolis in de bruut coole wijk Zizkov (uiteraard in Praag) geweest, alwaar het podium bevolkt werd door een enorme hoeveelheid mensen.

Het carnaval werd gevierd met zo een beetje alle instrumenten die maar te bedenken zijn, en dat was helemaal niet slecht. Het leek een beetje op een mengeling van de Blues Brothers met Vive la Fete, en dan een paar tikjes sneller : -p

Praag

Praag!Zo, net een paar dagen thuis van een zeer vermoeiende en erg geslaagde board vakantie en morgen weer op naar Praag, gezellig op bezoek bij Eliska en Zuza :-)

Eigenlijk wilde ik met de trein, maar das nog duurder dan het vliegtuig, en je moet alles weken van de voren al regelen. Vliegtuig is te veel gekloot zo last minute, dus ga ik maar met de auto.

Ik ben wel benieuwd… van wat ik online heb gezien over Praag is het wel een mooie stad, en ik heb natuurlijk de perfecte gids aldaar… maar toch denk ik dat ik zo maar even een reisgidsje ga aanschaffen, samen met een fles bessenjenever en een pak koekjes ;-).

Praag

Becherovka!Zo, net afscheid genomen van Zuzana. Vandaag Madurodam weer eens gezien, en geleerd dat Escher een Nederlander was, de pier bewandeld/beklommen en een broodje haring gegeten. Het was weer een bijzonder leuk weekje, en ze vond dat ik voordat ik weer ging werken echt en keertje langs moest komen in Praag. Het was zelfs geen enkel punt als ik vaker wilde komen, en dat zou ik zelf ook niet eens erg vinden.

Ik heb ontdekt dat ik veel respect hebt voor de Tjechische way-of-life. Zo begon Zuzana uit zichzelf rond een uur of 1 steeds met het voorstellen om wat bier te gaan drinken :-p, en werd ik, nadat ik beweerde dat becherovka niet lekker was, geconfronteerd met de uitspraak dat ik er slechts aan gelikt had, terwijl ik toch echt mijn keel had voelen wegbranden. Verder kreeg ik het advies om meer te trainen met bier en alcohol consumptie, omdat ik anders als toerist door de mand zou vallen in Praag.