Nieuwjaar!!!

12 druiven!Een spaanse traditie die ik dit jaar voor het eerst mee ga maken is het eten van 12 druiven, vlak voor de jaarwisseling. Iedere druif staat voor een maand vol voorspoed en geluk in 2007.

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat is typisch een tijd dat je even terugkijkt op het afgelopen jaar en inschat wat er in het nieuwe jaar te gebeuren staat. Eventueel met goede voornemens en vanalles meer.

Mijn afgelopen jaar was er een met redelijk wat avontuur. Ik heb (weer) mijn baan opgezegt en ben vertrokken naar spanje. Eerst drie maanden een beetje spaans leren en daarna werk zoeken. Werk heb ik gevonden, maar tot nu toe moet ik nog steeds beginnen, en is het allemaal wat vaag geregeld. Nou ja, voor januari heb ik goede hoop.

Sportief is de klad er een beetje ingeraakt. Ik ben gestopt met hardlopen, en in tegenstelling tot in Leiden, waar ik 4 fietsen had, heb ik nu geen enkele fiets meer. Alleen iedere week zwemmen lukt nog net.

Volgend jaar is uiteraard een verassing, maar toch weet ik al het een en ander. 2 Januari verhuis ik van Alcorcon naar het hartje centrum van Madrid, en ga ik in ‘Luna’ wonen. Ik hoop het eerste halve jaar te werken voor een spaans bedrijfje, daarna ga ik samen met Ana naar Glasgow, om eens flink rond te kijken in schotland.

Iedereen bedankt voor alle leuke reacties het afgelopen jaar! Ik wens iedereen een ontzettend goed 2007 toe!

De eerste dag

Confused!Mijn eerste dag was een rare, maar misschien is dit wel typisch spaans. Gisteren arriveerde ik netjes rond 08:40 en trof een gesloten deur aan. Ai. Na een minuut of twintig wachten verscheen mijn eerste collega, voor wie mijn komst als een donder bij heldere hemel kwam. Na wat koffie werd er een telefoontje gepleegt en bleek ik toch op de juiste plek op de juiste tijd te zijn.

Maar helaas. Er was helemaal niks geregeld. Geen plannen, geen contracten, geen software, geen hardware, helemaal niks. Nou ja, het gevolg is dat ik volgende week vrij heb, en dat met mijn komst gaat voorbereiden. Ik ben benieuwd wat ik dan de week erna aantref.

Nog 1 dagje

Oei, morgen is het zo ver. Dan is mijn eerste werkdag en ik ben bijzonder benieuwd. Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Ik weet alleen ongeveer de uren dat ik werkzaam behoor te zijn, van 8:30 tot 19:00. Zo, dat zijn nogeens tijden. Maar ik moet dan wel vertellen dat er een lunchpauze bijzit van 2 (ja, twee!!) uur, en dat er op vrijdag slechts een halva dag gewerkt wordt. Nou ja, morgen weet ik meer.

Trabajador

Trabajador!Jawel! Ik heb werk!!!

Vandaag had ik een opvolgend sollicitatiegesprek wat ik eigenlijk vorige week had moeten hebben en eigenlijk de week daarvoor al, maar afspraken zijn flexibel in Spanje. Vandaag was het eindelijk zover en ik had een gesprek met de baas van de baas… en vanaf heden ben ik projectlid cq. ontwikkelaar van een webapplicatie die moet interfacen met diverse andere applicaties. Tsja, als ik het zelf maar begrijp.

Ik ben blij ende content met mijn nieuwe/eerste baan in Spanje. Mijn schijnbaar eeuwige vakantie is weer even voorbij en de komende 6 maanden zit ik onder de pannen.