Een nieuw leven

Een nieuw leven staat op het punt om te beginnen. Figuurlijk voor Ana en mijzelf en letterlijk voor onze toekomstige familie uitbreiding. Uiteraard zijn we heel erg gelukkig. Vooralsnog heeft de arts ons vertelt dat we de kinderkamer waarschijnlijk blauw moeten gaan verven.

5 weken:
Pek 5 weken!
7 weken:
Pek 7 weken!
11 weken:
Pek 11 weken!
12 weken: (deze ochtend)
Pek 12 weken!

Las Palmas film

Las Palmas is een leuke film die erg goed laat zien hoe de gemiddelde tourist zich hier soms gedraagt. Als inwoner van Las Palmas is het een erg herkenbaar filmpje, alhoewel het gelukkig niet al te vaak voorkomt. Eindelijk weer een beetje ‘reclame’ voor het eiland.

Het jaar van het konijn


Slang!Konijn!Volgens de chinese kalender leven we nu in het jaar van het konijn. Dit komt mij goed uit, want ik ben een konijn, en dit is blijkbaar mijn jaar.

Laatst waren we aan het kijken wat de eigenschappen zijn van een konijn, en die van een slang (want ana is een slang) en wat blijkt, er is een ontzettende hoeveelheid overeenkomstigheden tussen een konijn en mijn karakter en voor ana geldt hetzelfde met haar slang.

De complete lijst dieren is als volgt: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond, Zwijn. Afhankelijk van je geboortejaar ben je een van deze dieren. Als je hieronder je eigen geboortejaar invult, kan je je dier berekenen:Het jaar 1975 is het chinese jaar van het Konijn.

Android update February

Sometimes you just need to give your mind a break. Stop thinking for a short while and just enjoy yourself for a minute. This is exactly what I am trying to create. A short break and a way to enjoy yourself for just one minute. The game I’m creating will be playable for 60 seconds. After which you can continue your life.

Pepper!60 seconds is all that is needed for the game to be played. In this 60 seconds you will be introduced to the already familiar dog and girl, but you will also encounter a red hot pepper every now and then.

More information next month.

3d presentatie

Cruz Roja!Het rode kruis heeft me gevraagd of ik een virtuele tocht door hun pand kan realiseren. Dit willen ze graag hebben om op andere eilanden uit te kunnen leggen wat de activiteiten zijn die worden uitgevoerd en om een indruk achter laten van het kantoor en de opslagruimte waarover het rode kruis hier zijn beschikking heeft.

Zodoende is mij, onder genot van een lekker bakje koffie, haarfijn uitgelegt hoe het een en ander werkt, en dat we hier te maken hebben met één van de vier belangrijkste wereldwijd opererende distributie centra.

Ik heb mijn mede vrijwillers uitgelegd dat ik nog nooit een dergelijke 3d presentatie gemaakt heb, maar dat ik het best wil proberen. Net als de flash applicatie die ik in het verleden gemaakt heb is het een leuke methode om weer iets wijzer te worden.

Voor de 3d presentatie heb ik twee gratis software pakketen en een website gevonden die ik ga onderzoeken.

 • SketchUp, niet moeilijk, je kan vlot een huis neerzetten, maar het aankleden ervan lijkt erg veel werk te zijn. Verder is het niet zo moeilijk om in 3d door het huis te bewegen. Iets verder onderzoeken maar.
 • Blender, erg ingewikkeld, hier begin ik niet aan.
 • Floorplanner, niet echt 3d, en je kan niet door je gebouw ‘bewegen’, maar het ziet er leuk en overzichterlijk uit.
 • Als iemand nog tips heeft verneem ik die graag! Binnenkort het resultaat.

  Fotos 30.10.2010

  De fotos van de fotograaf zijn eindelijk binnen. Ana was niet helemaal tevreden, maar zo slecht was het allemaal niet. We hebben nu rond de 5000 fotos, en een voorselectie van de fotograaf van rond de 600 fotos. Hieruit kunnen we de beste selecteren, die ik dan eventueel nog wat ga opschonen met mijn gimp of paintshop.

  Van vrienden en familie hebben we ook al een hele berg fotos, videos en montages ontvangen. Hiervoor onze dank!

  Na het selecteren van het beste materiaal laten we voor de ouders en voor onszelf een paar albums printen. Deze selectie zet ik uiteraard ook online en tot slot sturen we nog wat fotos rond naar de mensen die zo ontzettig aardig geweest zijn hun zoontje beschikbaar te stellen voor het ringdragen. Uiteindelijk zullen we de toekomstige bezoekers aan ons eiland uiteraard lastig vallen met een emotionele tocht langs de hoogtepunten van onze trouwdag.
  Uit de kerk!