10K nachtloop

Weer een 10K achter de rug. Een mooie tijd van net iets meer dan 50 minuten. Tot ongeveer twee maanden geleden was mijn voorbereiding helemaal top. Drie keer per week liep ik hard, en soms zelfs 10K. Meestal liep ik echter rond de 6 of 7K. Een goede voorbereiding voor een 10K dacht ik zelf. Maar toen kwam mijn familie weer thuis, en stopte mijn redelijk intensieve training. Van drie keer in de week hardlopen naar 0 keer in de week.

Toch heb ik blijkbaar een goede basis, want ook na twee maanden geen stap zetten liep ik de 10K in een hele mooie tijd van 50 minuten en 10 seconden. Ik liep samen met de vader van een vriendinnetje van Alex, en dat zorgde natuurlijk voor nog net even wat meer motivatie.
2018 - 10k nightrun!

Taek wondo – Wit Geel

Taek Wondo - Wit Geel!Gewoon lekker sporten. Dat is niet alleen leuk, het is ook nog eens super gezond. Alex gaat twee keer per week naar taek wondo, en dat betekend in zijn geval voornamelijk een uurtje rennen, springen, obstakel banen en af en toe schoppen of slaan tegen een matje of een denkbeeldige vijand.

De taek wondo docent is een strenge man (zo komt hij in ieder geval over bij de kinderen in zijn klas) die de gewenste dicipline op een goede manier kan overbrengen. De docent dwingt respect af en geeft ook al en toe een complimentje waarna je het gecomplimenteerde kind bijna kan zien groeien. Bij fout gedrag krijgen de leeringen een paar minuten straf waarbij ze aan de kant moeten zitten, en even niet mee mogen spelen, of ze moeten bijvoorbeeld 5 push ups doen. Simpel maar effectief.

Na wat gewenning gaat het met Alex erg goed bij de lessen. Zo goed zelfs dat hij al de eerste 20 basis bewegingen van het taek wondo onder de knie heeft. Voldoende voor een promotie maar de wit-gele band!

*Trots*

Corriendo por Vegueta

Alex - corriendo por vegueta 2016!Ik heb weer een keertje een rondje hard gelopen in het centrum van Las Palmas genaamd Corriendo por Vegueta. 10 KM dit keer met een mooi resultaat van 52:45. Niet slecht dacht ik zo.

De schijnwerpers stonden echter niet op mij, maar letterlijk op Alex. Hij rende zijn eerste wedstrijd ooit (van rond de 100 meter), en werd opeens vergezeld door een cameraman die alleen maar oog had voor Alex. Zijn hele rit werd op de film gezet.

Buckler bierrun

Buckler!In tegenstelling tot Nederland bestaat Buckler bier nog gewoon in Spanje. En Buckler sponsort eind deze week een bierrun.

Een hardloop wedstrijdje over het strand van rond de zes kilometer. Helaas is de wedstrijd precies de dag voordat ik naar Madrid vertrek, dus ik denk niet dat ik mee zal doen.

Het vreemde van dit hardloop gebeuren is echter de publiciteit. Zo her en der hangen professionele posters en er is uiteraard een website. Deze website was even schrikken. Zelden heb ik zo’n gedrocht van een website gezien. Er wordt een bankrekening nummer gegeven waar je je geld kan storten en een melding dat de wedstrijd ergens na 7 uur begint. Verder zijn er een aantal lege pagina’s en dat is het dan.

Er wordt nog gemeld dat je de loop op blote voeten en in zwembroek dient te lopen. Er zal dus wel geen tijd gemeten worden en waar sla je dan je spullen op? Riekt naar een of andere manier om geld uit je zak te kloppen. Maar goed, ik ben wel benieuwd en misschien wandel ik er vrijdag nog even langs om een kijkje te nemen.

48:42

Mijn marathon tijd was 48:42 voor de 10km. Op zich geen slechte tijd, maar bij nader inzien toch geen persoonlijk record. Volgend jaar iets sneller proberen te zijn. Volgens mij is een tijd onder de 45 minuten een goed doel om na te streven.

Update:
Nu ook met bewijs:
De start
De finish

Las Palmas Marathon (10km)

Ik heb me wederom ingeschreven om een gezonde 10 hard te lopen tijdens de Las Palmas Marathon. Dit keer hoop ik alle stappen goed te doorlopen. Twee jaar geleden was ik te laat met de inschrijving, en deed ik voor spek en bonen mee. Vorig jaar had ik wel betaald, maar was in niet goed op de hoogte van de vreemde constructie voor het ophalen van het nummer dus liep ik weer voor spek en bonen mee.

Dit jaar heb ik betaald, en heb ik in mijn agenda genoteerd dat ik een dag voor de race mijn nummer persoonlijk moet ophalen. Nu kijken of ik na drie jaar een beetje goede tijd kan neerzetten, theoretisch zou ik de 10km in een tijd rond de 50 minuten moeten kunnen lopen. Onder het uur moet me absoluut lukken.