Met de tijd mee

Na een flink aantal jaren werd het weer toch weer eens tijd om een beetje te vernieuwen. Een lekker nieuw uiterlijk voor mijn blog met wat minder franje en een mooi wisselend plaatje bovenaan.

Het WordPress thema dat ik nu gebruik heet twintig elf (2011), dus ik ben nog net op de valreep in het juiste jaar overgestapt want ik wil natuurlijk niet gelijk al achter de feiten aanlopen.

Gehacked

Foeter, foeter!. Het wordt ook steeds gekker. Mijn site was voor de tweede keer gehacked. De eerste keer was in 2004. Toen was de hele startpagina veranderd door een of andere drol. Nu was de hack subtieler. De header en footer van mijn pagina stonden vol met links naar allerlei geslachts vergrotende medicijnen. Echter de links waren allemaal onzichtbaar. Waarschijnlijk was de aanpassing dus alleen bedoeld voor zoekmachines. Ik merkte het toevallig en toen bleek al snel dat ik een extra wordpress gebruiker had en dat er dus een aantal files waren aangepast.

Inmiddels zijn de links verwijderd, maar voor hoe lang is nog even de vraag. Toch maar eens updaten naar de nieuwere versie van WordPress, want dat blijkt nu een te lang uitgesteld gebeuren.

WordPress

Ja hoor, zal je altijd zien.. ik denk, ik maak nog ff een backuppie van mijn website, voordat ik m peer. Netjes zoals het hoort. En tijdens het maken van de backup merk ik op dat er nog een anonymous gebruiker is met toegang tot MySql, en dat wil je natuurlijk niet. Goed, het account had wel een wachtwoord, maar toch weg ermee!
En dat was even het einde van WordPress… geen blog meer :-(

In ieder geval tot ik die vervelende anonieme gebruiker weer terugzette… weer wat geleerd.