Home made katoen

Katoen!Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het is toch echt katoen. Ik vond deze katoenplant en het ontstaan van een bolletje katoen verbazingwekkend interessant.

De katoen plantjes hebben nog een paar zaden die waarschijnlijk ook zo’n bol katoen worden. Hierna heb ik een paar stukken natuurlijk katoen. Net niet voldoende om er iets decoratiefs van te maken, en al helemaal te weinig voor een kledingstuk (misschien een kleine teen warmer).

Het proces van bloem tot katoen ging als volgt.
Katoen - bloem!Katoen - bloem!Katoen - bol!Katoen - Zaad!

Katoen update

Katoen!Uiteindelijk hebben twee katoen plantjes het overleeft, en ze zijn nu rond de 20cm hoog. Normaal gesproken zijn decoratieve katoen stokken meestal een stuk groter, maar het lijkt erop dat bij mijn katoenplantjes de groei er een beetje uit is.

Misschien hebben ze te weinig ruimte, ik weet het niet.

Katoen

Katoen!In Griekenlang hebben we niet alleen vakantie gevierd. Ook hebben we flink veel door het land gereist, en zo zijn we ook langs een katoenplantage gereden.

Uiteraard kon ik het niet laten om de auto even in de berm te zetten en een paar katoenzaadjes mee te nemen die toevallig van de plant afgevallen waren. Deze heb ik inmiddels gepoot, en het lijkt erop dat het goede zaadjes geweest zijn. De eerste plantjes komen al op.