Keuring

Ieder jaar moet onze auto gekeurd worden, want zonder keuring zou het wel eens een gevaar op de weg kunnen zijn. Gisteren reed ik langs de keuringsdienst en ze hebben onze Ibiza aan een grondige inspectie onderworpen. Na afloop kreeg ik in ruil voor wat geld een nieuw stickertje en we kunnen nu weer een jaar vooruit.

Alhoewel…. vooruit lukte nog wel, maar met horten en stoten. Na de keuring reed de auto alsof iemand alle wielen eraf gehaald had, waarbij de motor ook nog eens afsloeg bij iedere vertraging. Gelukkig kon ik nog net een monteur bereiken alhoewel ik onderweg flink wat getoeter heb moeten aanhoren. Mijn vermoeden is dat ze tijdens de keuring iets losgeschud hebben in de laatste test (hierbij werd de auto flink heen en weer geschud terwijl ik aan het stuur moest draaien).

Vanmiddag hoor ik het resultaat. Voor mij de eerste keer dat mijn auto na een keuring stukken slechter af is dan ervoor.

ITV

ITV!In Spanje heet de autokeuring ITV en gisteren was voor ons de grote dag. Met de auto langs het gebouw van de ITV voor de keuring. Eerst 35 euro betalen en voor dit bedrag kreeg je een stapeltje formulieren.

Daarna in de rij en door een soort van garage/teststraat rijden. Drie keer moesten we stoppen en schreeuwde de 3 monteurs om de beurt een aantal commando’s. Remmen, licht, ruitenwisser, achteruit, handrem, gas, koppel, veel gas, weinig gas, etc. Pfff, niet te volgen zo snel, maar gelukkig had ik een tolk in de auto die er ook niet veel van snapte. De formulieren werden onderhand door de monteurs ingevuld.

Uiteindelijk bleek dat de auto weer voor een jaar is goedgekeurd met een paar kleine gebreekjes zoals hier en daar wat roest. Na 5 minuten stress kregen we een nieuw stickertje voor op de ruit en konden we weer gaan.