Peetoom voor Alex

Peetoom certificaat!Ikzelf ben sinds kort de peetoom van kleine Jack en sinds gisteren heeft ook kleine Alex een peetoom. Deze grote verantwoordelijkheid is gevallen op de schouders van Miguel, een gezamenlijke vriend en iemand waar zowel Ana als ik zeer veel vertrouwen in hebben. We zijn er van overtuigd dat Miguel een positieve invloed zal hebben op de ontwikkeling van Alex.

We zijn nog op zoek naar een peettante. Officieel worden peetoom en -tante geregistreerd tijdens de doop. Voor het dopen van Alex hebben we echter nog helemaal niks geregeld, dus naar alle waarschijnlijkheid gaat dat nog even duren. Tijd zat dus om de perfecte peettante te vinden.

Naast het bed

Dat was even schrikken. Alex is vandaag voor het eerst (en hopelijk voor het laatst) van het bed gerold. Hij werd om een uur of half zeven wakker en dat betekent dat hij daarna geen trek heeft om weer te gaan slapen. Alex’ dag begint namelijk lekker vroeg. Na een schone luier en een flesje melk speelt hij dan meestal even in ons bed met zijn paarse olifant en zijn kleine stoffen ezel boekje. Hierna ligt hij meestal naast zijn moeder een beetje te relaxen.

Vandaag was hij echter al vroeg actief, en hij begon met rollen. Al snel had hij een flink stuk afgelegd en was hij naar de rand van het bed gerold. En toen… boink! Ana in paniek, en de kleine huilde een beetje van de schrik. Gelukkig was het een valletje van een laag bed op een kleedje, dus hij was al snel weer alles vergeten. Toch hadden we als ouders eventjes last van een adrenaline piek. De dagen dat we Alex rustig zijn gang konden laten gaan zijn bijna voorbij. Vanaf nu is het opletten en in de gaten houden geblazen.

Egel

Egeltje!Onze vakantie was niet echt gevuld met activiteit. Lekker aan het zwembad hangen en een paar tochtjes met de auto. Toch hadden we een leuk avontuurtje. Rond middernacht kwam een egel gezellig langs bij ons appartement.

Het zuiden

Alex op vakantie!Gran Canaria is een eiland ter grootte van ongeveer Utrecht. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas en, verrassend voor zo’n kleine eiland, is dit een van de 10 grootste steden van Spanje. Het vreemde van Gran Canaria is dat het eiland uit twee delen bestaat, noord en zuid. Las Palmas ligt in het noorden van het eiland en in het noorden is het vaak een beetje bewolkt. Het zuiden van het eiland is het gebied met de toeristen. In het zuiden vind je bijna uitsluitend hotels en hier bevinden zich altijd alle toeristen en vind de de mooiste stranden en de meeste zon. Het merkwaardige is dat het toeristische zuiden ook echt wordt aangeduid als ‘het zuiden’ door de eiland bewoners.

Het afgelopen paasweekend hebben we lekker vakantie gevierd in het het zuiden. Gezellig een appartementje gehuurd en het hele weekend hebben we, met vrienden die op bezoek waren uit Madrid (gezamenlijk waren we drie stelletjes, drie baby’s en een baby op komst), lekker uitgerust in de zon (Alex uiteraard onder de parasol). Veel meer hebben we niet uitgevoerd want plannen maken met één baby is lastig.. maar met drie was dit onmogelijk.

Alex beviel het heel erg goed zo op vakantie en zelfs het insmeren met factor 50+ leek hem niet te deren. Hij heeft goed geslapen en hij heeft een beetje kunnen wennen aan andere baby’s in zijn buurt. Eerst waren al die vreemde mensen en andere baby’s even schrikken, maar hij wende snel aan zijn nieuwe omgeving en al die mensen die hem oppakten. Alex had zelfs nog een verassing voor ons in petto, na afloop bleek hij opeens veel meer te praten! Hij brabbelt maar aan met als veel gehoorde term ‘tiet’. Net zijn vader.

Koffie oogst

Koffie oogst - 1 boon!Het is niet veel, maar toch… het eerste jaar met mijn koffieplant heeft welgeteld een halve boon opgeleverd. De rest van de oogst is verdroogt, verdort or gewoon verdwenen.

Hopelijk gaat het het volgende jaar wat beter. De koffie plant heeft nu echter geen blaadjes meer ziet er bijzonder slecht uit. Hopelijk overleeft hij zijn eerste jaar en stijgt de opbrengst een beetje.