La Palma

La Palma!Ons bezoek aan La Palma was erg geslaagd. Heel veel gezien in drie dagen. Van een wandeltocht van 6 uur door de bossen de eerste dag, het bedwingen van de top van het eiland in dag twee tot het beklimmen van een (koude) vulkaan de derde dag.

Het leukste vond ik nog het ‘s avonds slakken zoeken. Dit is een Spaanse manier om te zeggen dat je een ommetje gaan maken, midden in de nacht, met bier, zaklantaarn en al. Tijdens dit ommetje zochten we ook daadwerkelijk naar slakken, alhoewel de reden hiervan voor mij onduidelijk was. Waarschijnlijk was het voor de eer om een slak te ontdekken.

Na enige tijd rondgelopen te hebben zagen we echter een grote boom die tot onderzoek uitnodigde. Het bleek een enorme avocado boom, vol met enorme avocado’s. Lekker lekker! De boom hebben we ontdaan van een aantal grote avocado’s en later bleek dat ik in mijn enthousiasme alle aanwezige slakken plat getrapt had. Ach.

La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!La Palma!

La Palma

La Palma!Dit weekend gaan weer een van de eilanden verkennen. Dit keer gaan we naar La Palma. De bijnaam voor dit eiland is ‘La bonita’, wat betekent ‘de mooie’. Dat beloofd dus wat. La palma is stukken groener dan Gran Canaria, dus veel bossen maar ook grotten en vulkanen. Ik ben benieuwd.

Voor de geintereseerde is hier ons plan (in pfd). Om de pdf te kunnen bekijken moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • je moet dit wachtwoord gebruiken: ’14puntallana’
  • je moet spaans kunnen lezen.

We hebben nu Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en na dit weekend ook La Palma gehad. Blijven voorlopig over de eilanden Lanzarote, El Hierro en La Gomera.