Pech onderweg

Pech onderweg!Zal je altijd zien. Een dag voordat je je zwangere vrouw moet ophalen van het vliegveld spuit en stoomt alle koelvloeistof zo uit de motor. Daar word je niet blij van.

Ik had net na het boodschappen doen geparkeerd bij een tankstation. Even de auto volgooien met zijn favoriete sap, maar ik stond nog niet stil en merkte de enorme rook die onder de motorkap uit kwam, vergezeld met een zeer onsmakelijke geur. Oei!

Blijkbaar is de temperatuur indicatie ook niet echt honderd procent, want die gaf aan dat de motor nog lekker koel was. Eerst maar even tot rust komen met een lekker koud biertje en morgen gaan praten met onze monteur/beun.

1184 gram

Onze kleine Pek!Onze kleine Pek, met zijn handen in het haar!In een week gebeurt er niet veel, maar toch hebben we weer een paar leuke fotootjes.

De statistieken:

  • 29 weken en 3 dagen
  • 1184 gram

Er is nog een foto, genomen uit een zeer ongebruikelijke hoek. Deze kan je hier bekijken door als wachtwoord een nummer in te tikken. Dit nummer kan je achterhalen door een van de onderstaande raadsels op te lossen.

  • Emmastraat …
  • IP-0…
  • int(Adrie min A) + 1

Let wel, deze foto is niet geschikt voor tere zieltjes.

Easy money

Easy money!Snel verdient. In ruil voor een regeltje reclame bij een oude post op dit blog heb ik flink wat dollars verdient. Jammer alleen dat de wisselkoers niet echt gunstig is.

Ik ontving een mailtje met het verzoek of ik reclame op mijn site wilde plaatsen. In eerste instantie had ik daar geen interesse in, want ik irriteer mij mateloos aan al die reclame overal. Twee maanden later werd mij nogmaals gevraagd of ik interesse had en besloot ik toch maar eens navraag te doen over de voorwaarden. Hieruit bleek dat ze me een grote hoeveelheid dollars beloofde als ik in één van mijn 700+ oude berichtjes een regel zou toevoegen met een linkje. De kans dat iemand deze tekst tegenkomt is erg klein, dus besloot ik dat het geen kwaad zou kunnen.

De regel reclame mocht ik zelf aanpassen zodat hij goed in de tekst paste. Alleen de link moest een specifieke bewoording hebben. Zaak is nu om de tekst een jaar te laten staan. Het geld werd direct op mijn rekening bijgeschreven (en zal ik overmaken naar de rekening van Pek). Erg netjes.

1100 gram

Pek!PekIn tegenstelling tot de vorige keer hadden we dit keer wel een paar goede foto’s. Zie hier het edele gelaat van onze kleine.

Hij weegt inmiddels een goede 1100 gram en alles ziet er goed uit. Ana moet wel door gaan met het slikken van ijzer pillen, maar voor de rest verloopt de zwangerschap voorspoedig.

Koffie update

Koffie met groene bonen!De koffiestruik groeit voortreffelijk. Er hebben al flink wat bloempjes in gezeten, en nu zijn de koffiezaden zich aan het ontwikkelen.

Nog een paar weekjes, en dan kan ik denk ik beginnen met het plukken van een aantal koffiebonen. Ik denk niet dat ik mijn mijn oogst echt veel koffie zal hebben, maar ik hoop toch wel genoeg te hebben voor een bakkie.

Uiteraard zijn er ook een aantal bonen bedoeld om weer te zaaien, zodat ik in de toekomst wat meer van mijn eigen koffie kan drinken.

Avocado update

De avocado groeit uitstekend en het is al een flinke boom geworden. Nog geen avocado’s, want dat kan een paar jaar duren, maar ik heb goede hoop dat deze plant blijft voortbestaan. Omdat de boom dreigde ons plafond te toucheren heb ik de top eruit moeten knippen. Zodoende zou hij nu in de breedte moeten groeien en dat gaat voorlopig goed.

Enige nadeel is dat voor het verkrijgen van avocado’s je een mannetjes en een vrouwtjes plant nodig hebt. Een avocado is zowel mannetje als vrouwtje, maar heeft altijd een bepaald ritme, bijvoorbeeld ‘s morgens mannetje en ‘s middags vrouwtje. Dit betekent dus dat je minimaal 2 planten nodig hebt om een avocado te verkrijgen. Maar omdat er tot nu toe nog geen bloemen in de plant zitten is kan ik dit probleempje laten rusten totdat ik een bloem zie.

Suske en Wiske

Suske en Wiske - Het lijdende Leiden!Het is een verhaal dat ik graag aan Spaanse bekenden mag vertellen. Het verhaal hoe mijn geboortestad Leiden de Spanjaarden na een zware belegering heeft verdreven. Na de verdrijving lieten de Spanjaarden alleen een leeg kamp achter met een grote pot hutspot.

Ieder jaar op 3 oktober viert nu iedere Leidenaar feest en meestal eet men dan hutspot. Ook ik probeer deze traditie in stand te houden, ook al woon ik inmiddels in een ander land en is hier bijna geen rookworst te vinden.

Het leuke nieuws is dat er nu een Suske en Wiske uitkomt, met als onderwerp het lijdende Leiden. Alhoewel ik rond nummer 200 ben gestopt met het lezen van deze strips zal ik deze (nummer 314) toch maar gaan aanschaffen. Ik ben benieuwd of Suske en Wiske nog veranderd zijn en of de commercie ook hier heeft toegeslagen.

Het verhaal zou zich rond 1574 moeten afspelen, dus ongetwijfeld komt de tele-tijd-machine weer uit de kast. Op de kaft lijkt Jerommeke op een soort van Spanjaard die net bezig is met het bereiden van een grote pot groene hutspot. Ik ben benieuwd naar het recept. Uiteraard zijn Suske en Wiske bij het kamp van de Leidenaren. De underdog, die uiteindelijk overwint. Een mooi klassiek verhaal dus weer.

Ben je ook benieuwd, dan moet je nog even geduld hebben. In augustus wordt het nieuwe album uitgegeven, alhoewel je hem wel al kan bestellen bij de Leidsche 3 oktober vereniging.

Pinda update

Pinda plant!De pinda plantjes groeide aardig, en ze hebben zelfs voor kleine pindaatjes gezorgd. Maar de nieuwe pindaatjes waren zo klein dat ze niet eetbaar waren. Ook de pinda plant was aardig vatbaar voor ongedierte.

Om aan de pinda’s te komen moest de plant gerooid worden, en moest ik de aarde flink onderzoeken. Zodoende heeft ook de pinda plant inmiddels het tijdelijke voor het eeuwige verruilt. Het was wel grappig om te zien hoe de pinda’s groeide, van klein geel bloemetje, tot uiteindelijk minipinda’s in de grond.

Katoen update

Katoen!Uiteindelijk hebben twee katoen plantjes het overleeft, en ze zijn nu rond de 20cm hoog. Normaal gesproken zijn decoratieve katoen stokken meestal een stuk groter, maar het lijkt erop dat bij mijn katoenplantjes de groei er een beetje uit is.

Misschien hebben ze te weinig ruimte, ik weet het niet.