Lanzarote highlights

Ons bezoek aan Lanzarote was een leuk uitje. In Lanzarote hebben we van alles gezien, waaronder een aantal heel leuke zaken. Hierbij een samenvatting.

Dag 1
Vandaag hebben we de toeristische zaken van het eiland bekeken. Het was mogelijk om een gezamenlijk entree kaartje te kopen voor 30 euro. Hiermee kan je 6 interessante zaken van Lanzarote bekijken. Zorg er voor dat het het geld cash bij je hebt, want niet overal kan je pinnen.

 • Ons eerste bezoek was aan een grot, de ‘Cueva de los Verdes’. Tsja, het was een flinke grot maar dat was het dan ook.
 • Jameos del Agua!Na de grot zijn we naar de ‘Jameos del Agua’ gegaan en dit was een stuk interessanter. Een Jameo is een ingestorte lava tunnel, waar een flinke hoeveelheid planten groeit, al dan niet met een vijvertje. Dit is ook de enige plek ter wereld waar een klein, blind, wit kreeftje leeft. Het vreemde was wel dat er van de bescherming van het kreeftje weinig sprake was, ik had er zo eentje kunnen pakken.
 • Mirador del Rio!Hierna doorgereden naar de Mirador del Rio. Dit is een uitkijkpunt op een berg, waar je perfect het nabij gelegen eiland ‘La Graciosa’ kan zien liggen. Verder is het eigenlijk alleen een bar. Het uitzicht was zeer de moeite waard, maar een kaartje verkopen om toegang te krijgen tot een bar vond ik persoonlijk wat ver gaan. Een beetje overcommericializering.
 • Na ons bezoek aan de bar op de berg zijn we de cactus tuinen wezen bekijken. Dit was een flink grote tuin met flink wat cactussen.
 • Hierna langs het ‘Monumento al Campesino’, wat een groot sculptuur is, met hiernaast een soort van villa waar men locale spullen tentoonstelt en verkoopt.
 • Tot slot vandaag de vulkaangronden van Timafaya bekeken. Dit was erg leuk. Een bustoer langs een landschap dat zo uit een science fiction film lijkt te komen.
 • Dag 2
  La Graciosa!La Graciosa!Vandaag een boottochtje naar het nabij gelegen eilandje La Graciosa. Hier een fietstocht gehouden naar een paar mooie stranden. Zeer de moeite waard. Bij terugkomst hebben we even moeten wachten op de laatste boot terug. Het viel ons op dat er twee barretjes waren. Eentje helemaal afgeladen vol, en de andere leeg. Omdat ik weinig zin had te wachten op een tafeltje gingen we naar de lege bar. Hier bestelde we een paar Spaanse kroketten, en toen bleek direct waarom de bar leeg was. Oneetbaar!

  ‘s avonds langs het MIAC gereden. Een kasteeltje met een expositie van kunst. Lekker klein, maar drie kamertjes met kunst. En hierna een bar met mooi uitzicht.

  Dag 3
  Wijn/Druif cirkels!Onze laatste dag op het eiland. Vandaag ben ik naar het zuiden gereden. Eerst naar de playa Blanca, en hierna langs de playas de Papagaja. Hierna nog even langs de wijngebieden gereden. Indrukwekkend om de zien dat iedere druivenstruik zijn eigen cirkelvormige bebouwing heeft.

  Al met al zeer de moeite waard om eens te bezoeken. Heel veel vulkaanlandschappen en bijna alle huisjes op het eiland zijn wit met groene kozijnen. Helaas kreeg ik wel het idee dat ze af en toe overdreven proberen de toerist van zijn geld te ontdoen. Zo had de plek met de kreeftjes eerst een bar, hierna een paar kreeftjes, en daarna weer een bar. Hierna een mooi gemaakte jameo, en tot slot een bar, restaurant en souvenir winkeltje.

  Lanzarote

  Een lekker lang weekendje Lanzarote staat gepland voor het komende weekend. Ik ben erg benieuwd naar dit eiland dat grotendeels bestaat uit vulkaan gronden. We vertrekken vrijdag en zijn op Lanzarote tot maandag. Er zijn een paar aardige bezienswaardigheden die we willen gaan bekijken:
  Cuevas VerdesJameos del AguaJardin de CactusMIAC - Castillo de San JoseMirador del RioMuseo - Monumento al campesinoTimanfaya - Montanas del Fuego
  Als ik terug ben zal ik wat fototjes met wat uitleg publiceren.