Geen saldo

Money gone!Vrijdag, na werk ging ik langs de supermarkt naast mijn werk. Ik ga vaak naar deze supermarkt, dus ik loop efficient langs alle schappen, en pak wat ik nodig heb. In de rij, betalen, en naar huis was het idee. Helaas ging dat niet zo makkelijk. Betalen lukte niet. Ik had geen saldo. Vreemd, dan maar een ander pasje. De boodschappen in de auto geladen, en toch maar even gekeken. Even kijken en flink schrikken. Onze hele rekening was leeg! Alles was uitgegeven in Marceille, in Frankrijk. Onze hele rekening, met bijna 1500 euro, in een dag leeg gemaakt.

Hierna alle stappen ondernomen. De bank op de hoogte brengen. Alle pasjes geblokkeerd. Alle codes en alle wachtwoorden veranderd. Aangifte doen bij de politie, en nu hopen dat we wat van ons geld zullen terug zien.

De dief/dieven hadden een fout gemaakt. Een aanschaf maakte het makkelijk om de dader te indentificeren. Met 100 van onze euros had de dief een hotel kamertje gehuurt in booking. Lekker om er binnenkort even uit te gaan. Het merkwaardige is dat bij booking al zijn gegevens bekent moeten zijn. De dief heeft mijn bankpasje aan zijn booking account gekoppeld, en een hotel gehuurt op zijn naam. Het lijkt eenvoudig om zo de dader te vinden, maar ik ben bang dat niemand de moeite gaat nemen om iets te doen. Aan mij zal booking nooit gegevens doorgeven van de reservering. De politie zal het waarschijnlijk een zorg wezen, en voor de bank is 1500 euro veel te weinig om een duur onderzoek te rechtvaardigen. Jammer, maar het lijkt alsof de dief zijn spulletjes, betaald met mijn geld, mag houden en hier makkelijk mee wegkomt.