Twee weken school

In twee weken kan er een hele boel veranderen, en al helemaal als je klein bent. Twee weken geleden was Alex nog erg ongelukkig toen hij naar school gebracht werd, maar inmiddels is hij bijgedraaid. Hij vind het helemaal niet meer zo erg, en gaat nu al zonder morren van half 9 tot 1 naar school. Hij leeft nog niet veel natuurlijk, want hij is nog erg klein, maar hij went wel aan andere kinderen, een andere omgeving en een andere authoriteit. Allemaal zeer waardevolle zaken om vroeg mee te beginnen.

Leren gaat nu ook een stuk sneller. Nadat Alex een dagje thuis mocht blijven doordat hij ziek was, was hij opeens de volgende ochtend weer opvallend ziek. Toen zijn ziekte de volgende dag niet het beoogde effect had (hij moest gewoon naar school) was hij opeens weer beter. Het is duidelijk dat onze kleine man een erg slim ventje is.

Dierenzoeker

Dierenzoeker!Wat doe je als je een vreemd diertje tegenkomt vlak bij je huis, en je raakt nieuwsgierig? Soms is het leuk om het diertje niet direct weg te slaan, maar om eens na te gaan wat het is. Verbazingwekkend veel dieren hebben allerlei positieve eigenschappen, en het aller grootste deel is de mens totaal niet tot last. Sommige beestjes zijn prachtig mooi en sommige zijn onverwacht nuttig.

Bij Naturalis heb ik meegewerkt aan de Dierenzoeker. Een gloednieuwe mooie gratis app voor Android of iPhone, waarmee je zelf kan uitzoeken wat voor soort dier je hebt ontdekt. De app is eenvoudig te gebruiken, want de doelgroep zijn kinderen van 7 tot 11 maar ook voor volwassenen is het een erg leuke app.

Lieveheersbeestje!Altijd al willen weten wat dat nu voor raar geel lieveheersbeestje is dat je af en toe in de tuin vind? Na wat zoekwerk vind je hem zo, en tegelijkertijd leer je ook nog eens dat dit lieveheersbeestje zijn eigen ‘gewassen’ plant.

Met 300 diertjes kan je voorlopig lekker gaan determineren en hebben de torretjes, kevertjes, spinnen en noem maar op rond je huis geen geheimen meer.

School

Alex in uniform!
Alle begin is moeilijk en al helemaal als je net twee jaar bent en je moet opeens naar school. Alex is gisteren voor het eerst naar school gegaan in zijn nieuwe uniform. Het was om te wennen en duurde maar anderhalf uur, maar het viel hem flink tegen. Huilend verliet hij de eerste dag zijn school.

Vandaag was het nog wat erger met nog meer gehuil en hij heeft zelfs uit stress overgegeven. We hopen dat hij zich snel aanpast aan zijn nieuwe omgeving.

Arme jongen!