Nog meer easy money?

Easy Money!In het recente verleden ben ik benaderd om een linkje met reclame te plaatsen. Eerst had ik geen interesse in het aanbod, maar toen opeens het aanbod verbeterde en men toelichtte wat de tegenprestatie was raakte ik geïnteresseerd. Er staat nu ergens op mijn site een regeltje met daarin een reclame link, maar om deze te vinden moet je flink zoeken op mijn site.

Ik dacht dat het een gelukje was en ik heb het geld netjes over gemaakt op de bankrekening van de kleine Pek, om zodoende mijn handen te kunnen wassen in onschuld. Hiermee was de kous af, verwachtte ik.

Maar nu heb ik nog een aanbod in mijn mailbox. Een ander bedrijf wil ook reclame maken op mijn site en vragen netjes wat mijn tarieven zijn voor de verschillende mogelijkheden. Ze hebben interesse in een paar mogelijkheden:

  • Tekstuele link vanuit de index pagina
  • Tekstuele link op iedere pagina van mijn website
  • Een gesponsord verhaal

Het probleem dat nu rest is dat ik na mijn vorige ervaring wat onderzoek heb uitgevoerd en in Nederland is het min of meer illegaal om reclame te maken voor een website die kansspelen aanbied. Alhoewel ik daar nu als Spanjaard wellicht weinig mee te maken heb.

Het problematische artikel uit de wet op de kansspelen:

Artikel 1
Behoudens het in deze wet bepaalde is het verboden:

a.
gelegenheid te geven om mede te dingen naar prijzen of premies, indien de aanwijzing der winnaars geschiedt door enige kansbepaling waarop de deelnemers in het algemeen geen overwegende invloed kunnen uitoefenen, tenzij daarvoor ingevolge deze wet vergunning is verleend;
b.
de deelneming aan een onder a bedoelde gelegenheid, te bevorderen of daartoe voor openbaarmaking of verspreiding bestemde stukken in voorraad te hebben;

Alleen al het bevorderen van gokken is verboden en een linkje plaatsen valt hier misschien onder.

Eerst maar weer eens de kat uit de boom kijken.

Test van mijn geluk

Ik heb besloten mijn geluk te gaan testen. Zelfs denk ik dat ik een redelijk gelukkig persoon ben, maar je weet het nooit zeker. Om hier zekerheid over te krijgen ben ik sinds gisteren bezig met het volgende experiment:

In de Spaanse kerst loterij heb ik (net als alle andere spanjaarden) namens mijn moeder 6 loten gekocht. Drie loten van een bepaalt nummer en drie loten met een ander nummer. De trekking is 22 december. Op deze dag worden in een live tv programma de winnende lotnummers door arme weesjes voorgelezen.

Drie van de loten (46341) zal ik tot die tijd bij me dragen en koesteren. De andere drie (84109) stop ik in een laatje en daar kijk ik verder niet naar om. Ben benieuwd of mijn geluk gaat werken, of dat ik al mijn geluk al verbruikt heb.

El Niño

El Nino!El Niño betekent vrij vertaalt ‘het kind’. Volgens de reclames hier moet je minstens één keer per jaar met je kind spelen, dus doe ik dat dan maar, samen met moeder Nel. Dit is ons nummer. Mochten we winnen dan zijn we blij en rijk. Hoe rijk we dan zijn weet ik alleen niet, want die informatie heb ik nog niet kunnen achterhalen, maar ongetwijfeld zal het aardig wat zijn.

11 x 6 (66666666666)

In Spanje speelt men geen mens-erger-je-niet, maar parcheese.

Parcheese heeft alleen een vervelende regel. De 3 keer 6 regel. Gooi je drie keer zes, dan moet je een speelstuk van het veld nemen en terug in je huis plaatsen. Op zich niet zo’n punt want 3 keer 6 gebeurt niet vaak.

Tenminste dat dacht ik. Laatst gooide ik 11 keer 6 achter elkaar… Niet normaal meer! En ik gooide de dobbelsteen ook nog eens iedere keer vreemder om maar geen 6 te krijgen, echter zonder het beoogde effect. Maar wat is de kans hierop…

1 x 6: 16,6%
2 x 6: 2,7%
3 x 6: 0,4% (een speelstuk dood)
4 x 6: 0,07%
5 x 6: 0,01%
6 x 6: 0,002% (tweede speelstuk dood)
7 x 6: 0,0003%
8 x 6: 0,00005%
9 x 6: 0,000009% (derde speelstuk dood)
10 x 6: 0,000001%
11 x 6: 0,0000002%

Tsja, een ontzettend kleine kans dus (1 in 5 miljoen?), met als gevolg dat ik weer eens jammerlijk verloor. Misschien had ik beter een ander spel kunnen spelen in een casino en vervolgens de hoofdprijs binnen kunnen slepen.

Staatslot

Staatsloterij!Ik mag niet klagen over het begin van dit nieuwe jaar. Geen enkele vuurwerk-schade, vette winst gemaakt met het pokino spelen én met mijn drie staatsloten drie keer prijs! Alleen jammer dat de totale kosten van de loten hoger zijn dan de prijs en dat ik de prijs ook nog eens moet delen. Maar wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Prijzenregen

2 euries!Gisteren heb ik 32 (30 + 2) krasloten gehad. Vandaag zijn ze allemaal opengekrast, en ik ben weer een illusie armer (of ben ik de illusie nou juist rijker?). Mijn hoop, vertrouwen en geloof in de macht van het kraslot is in ieder geval helemaal weg. De put is droog, en de graanschuur leeg. Ik denk dat ik voorgoed ben afgekicked. De totale prijzenpot bestond namelijk uit 2 euro. Twee miezerige euro’s! Twee verwaarloosbare euro’s!

Slechts 1 van de 32 loten had een prijs eraan gekoppeld en er waren er twee waarvoor ik nu een gratis vervanging kan halen. Maar ja, blijkbaar spaart mijn geluk zich op. Misschien voor een ander groot event.. je weet maar nooit.