Thomas en Valentijn

ISBN - Thomas and Valentine978-1-4478-1373-6
978-1-4478-1835-9

Een doorgewinterde boekenfreak zal de bovenstaande nummers waarschijnlijk herkennen als een ISBN nummer. Maar dit zijn niet zomaar een paar ISBN nummers, het zijn mijn ISBN’s. Wie had dat ooit bedacht. Ik ben auteur! Laat die kaartjes voor het boekenbal maar komen.

Ana en ik hebben een kinderboek geschreven en vanaf vandaag is ons boek te koop. Op de site van Lulu kan je de papieren versie van het boek (ISBN: 978-1-4478-1373-6) aanschaffen voor een schamele €8 plus verzendkosten.

Nederlands: Thomas en Valentijn
Engels: Thomas and Valentine

Er is echter ook digitale versies beschikbaar voor maar €3.50. Speciaal voor je Kindle, Nook, eReader, PC, Laptop, Tablet, etc. Deze vind je in mijn eigen online winkel in het Nederlands of Engels. Voor de bezitters van een iPad is de Engelse versie is ook beschikbaar in de iBookstore (ISBN: 978-1-4478-1835-9).

Valentijn!Floor!Biggetje!Valentijn zit!
Met dit boek kom je in het bezit van een hartverwarmend sprookje over Thomas, een moedige jonge boer, die een vriendschap opbouwt met een vreemd onbekend dier. Maar… zijn vrouw heeft andere plannen.

Een verhaal over verlies, intrige, liefde, wanhoop en geluk. Een nieuwe klassieker om aan je kinderen voor te lezen welke ze keer op keer zullen willen horen. Een elegant, traditioneel verhaal dat je zal doen afvragen waarom het niet eerder geschreven is.

Geboorte Alex

Op 15 augustus is onze Alex geboren om 23:07 in het ziekenhuis van Alcala de Henares. Hij is een prachtige kleine baby en hij woog vlak na zijn geboorte 2500 gram met donkerblond haar en donkerblauwe ogen.

De eerste avond heeft Alex doorgebracht in een speciale afdeling want hij was tijdens de geboorte onderkoeld geraakt en maakte een beetje vreemd geluid tijdens het adem halen. De hele nacht ben ik bij hem geweest en hebben we huid-aan-huid doorgebracht. Het vreemde geluidje was al na een half uurtje verdwenen en zijn onderkoeling was snel onder controle, maar voor de zekerheid moest Alex toch tot de volgende dag onder supervisie blijven.

De 15de was een chaotische dag. Alex was ingepland voor de 24ste, maar tijdens een controle bleek dat de geboorte al aan de gang was. Ana had hier echter niets van gemerkt. Ik werd gebeld en heb in alle haast snel een ticket geboekt naar Madrid. Hier kwam ik rond middernacht aan. Een half uurtje later was ik in het ziekenhuis alwaar Alex zojuist geboren was.

Eerst eventjes bij de kleine wezen kijken en daarna naar de moeder. Het was wel even schrikken om Ana zo te zien, want ze zag er uit als een soort van geest.

De volgende dag moest Ana direct aan de slag. Opstaan na haar keizersnee was niet gemakkelijk maar toch heeft ze het moeten doen. Haar eerste blik op de kleine Alex maakte veel goed; er verscheen weer een glimlach op haar gezicht. Na een paar dagen konden we het ziekenhuis de rug toekeren en momenteel zijn we lekker thuis, kijken hoe het gaat en proberen een dagelijkse routine te vinden.

Enkele fotos van onze zoon:
Alex!

Alex!

Alex en familie!

Update: Nog meer fotos van de kleine Alex.

Versneld aftellen!

Er stonden nog 9 dagen op de teller, maar daar is opeens verandering in gekomen. De geboorte vind vandaag plaats, of heel misschien morgenochtend. Ik vertrek met de eerste vlucht richting Madrid. Waarschijnlijk zal ik de geboorte moeten missen… maar misschien heb ik geluk.

Home made katoen

Katoen!Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het is toch echt katoen. Ik vond deze katoenplant en het ontstaan van een bolletje katoen verbazingwekkend interessant.

De katoen plantjes hebben nog een paar zaden die waarschijnlijk ook zo’n bol katoen worden. Hierna heb ik een paar stukken natuurlijk katoen. Net niet voldoende om er iets decoratiefs van te maken, en al helemaal te weinig voor een kledingstuk (misschien een kleine teen warmer).

Het proces van bloem tot katoen ging als volgt.
Katoen - bloem!Katoen - bloem!Katoen - bol!Katoen - Zaad!

Tweetalig

Tweetalig!De kleine zal er niet aan ontkomen. Zijn opvoeding zal plaats gaan vinden in het Spaans en het Nederlands. Gelukkig blijkt dit ook positieve gevolgen te hebben voor de kleine. Voor ons was het erg eenvoudig om tot dit besluit te komen.

  • Mijn Spaans is vloeiend maar nog steeds verre van perfect, ook al is het voor een Spanjaard perfect te begrijpen. Het lijkt ons beter dat de kleine niet mijn fouten overneemt.
  • De helft van zijn familie (opa, oma, oom, tante, nichtje, neefje) is Nederlands en hiermee moet de kleine uiteraard kunnen communiceren.

De verdeling van de talen is simpel. Ik spreek mijn moedertaal Nederlands, en Ana de hare, Spaans. Ik ben benieuwd of de tweetalig opvoeding ook gevolgen zal hebben voor Ana. Wellicht zal ook zij nu wat extra inspanning leveren om toch op zijn minst te begrijpen waar het over gaat als ik in Nederlands spreek.

Engels is natuurlijk ook een belangrijke taal, maar om de kleine niet al te veel te verwarren bewaren we deze taal voor later. Ik heb een zondvloed aan Engelse boeken en films, dus dat komt wel goed.

Ik had er nog nooit bij stilgestaan, maar het gebruiken van verschillende talen biedt nog een paar voordelen. Ik het Nederlands kan ik met onze zoon spreken, zonder dat zijn moeder het begrijpt. Ik het Engels kan ik met zijn moeder spreken, zonder dat onze zoon het begrijpt. Kennis is macht, dat blijkt maar weer eens.

Aftellen, nog 2 weken!

Twee!De tijd gaat ontzettend snel. Ana is nog steeds in Madrid, ze ontwijkt nog steeds alle stress en probeert lekker te relaxen, alhoewel het in de hitte van Madrid af en toe wel een beetje afzien is.

De zwangerschap gaat haar goed af. Het enige opmerkelijke is dat de arts had opgemerkt dat Pek een kleine baby is, hij had meer moeten wegen dan dat ie nu doet. Om dit te corrigeren moest Ana afvallen en tegelijkertijd meer eten. Dit klinkt mij wat vreemd in de oren, maar dat zal wel door mijn gebrek aan medische achtergrond komen.

Ik ben nog steeds ver van Pek verwijderd en dat is jammer. Ik ben erg benieuwd of Ana’s buik nog flink gegroeid is. Nog twee weekjes en dan is het zo ver.

Dagboek van een ettertje

Dagboek van een ettertje!We hebben een leuk boek ontvangen. Het dagboek van een ettertje, waarin een klein ettertje de dagelijkse beslommeringen van zijn eerste levensjaar beschrijft.

Leest makkelijk en tussen de regels door wordt toegelicht wat je zoal kan verwachten. Het leukste stukje vond ik dat toen de vader van de pas geborene uit ging met vrienden, het ettertje merkte dat de melk van zijn moeder een beetje zuur was.

Woordzoeker

Woordzoeker!Een paar keer per jaar brengt de Koninklijke Nederlandse Munt (knm) een speciale munt uit, ter herdenking van een historische gebeurtenis.

Vaak heb ik het vermoeden dat deze munten voornamelijk bedoelt zijn om de schatkist te spekken, maar als beetje muntverzamelaar kan je natuurlijk niet achter blijven.

Binnenkort is het weer zo ver, maar deze keer kan je de munt ook winnen. Meedoen is gemakkelijk, je hoeft alleen maar een ouderwetse woordzoeker op te lossen. Het resultaat stuur je naar de knm, en dan hopen dat je wint.

Moraal van dit verhaal: De herdenkingsmunt vertelt ons een belangrijke historie.

Nog meer easy money?

Easy Money!In het recente verleden ben ik benaderd om een linkje met reclame te plaatsen. Eerst had ik geen interesse in het aanbod, maar toen opeens het aanbod verbeterde en men toelichtte wat de tegenprestatie was raakte ik geïnteresseerd. Er staat nu ergens op mijn site een regeltje met daarin een reclame link, maar om deze te vinden moet je flink zoeken op mijn site.

Ik dacht dat het een gelukje was en ik heb het geld netjes over gemaakt op de bankrekening van de kleine Pek, om zodoende mijn handen te kunnen wassen in onschuld. Hiermee was de kous af, verwachtte ik.

Maar nu heb ik nog een aanbod in mijn mailbox. Een ander bedrijf wil ook reclame maken op mijn site en vragen netjes wat mijn tarieven zijn voor de verschillende mogelijkheden. Ze hebben interesse in een paar mogelijkheden:

  • Tekstuele link vanuit de index pagina
  • Tekstuele link op iedere pagina van mijn website
  • Een gesponsord verhaal

Het probleem dat nu rest is dat ik na mijn vorige ervaring wat onderzoek heb uitgevoerd en in Nederland is het min of meer illegaal om reclame te maken voor een website die kansspelen aanbied. Alhoewel ik daar nu als Spanjaard wellicht weinig mee te maken heb.

Het problematische artikel uit de wet op de kansspelen:

Artikel 1
Behoudens het in deze wet bepaalde is het verboden:

a.
gelegenheid te geven om mede te dingen naar prijzen of premies, indien de aanwijzing der winnaars geschiedt door enige kansbepaling waarop de deelnemers in het algemeen geen overwegende invloed kunnen uitoefenen, tenzij daarvoor ingevolge deze wet vergunning is verleend;
b.
de deelneming aan een onder a bedoelde gelegenheid, te bevorderen of daartoe voor openbaarmaking of verspreiding bestemde stukken in voorraad te hebben;

Alleen al het bevorderen van gokken is verboden en een linkje plaatsen valt hier misschien onder.

Eerst maar weer eens de kat uit de boom kijken.