Carnaval

Alle twee lekker verkleed als Spiderman. Carnaval dit jaar was wederom een fantastisch feest voor de kinderen. Lekker spelen, rennen, verkleden, en natuurlijk: vrij van school!
Carnaval 2019 - Spiderman!

En naderhand helemaal uitgeput maar voldaan even een dutje doen op de bank.
Carnaval 2019 - Na het feest!

Bezoek

Bezoek uit NL!

Opa Kees en oma Nel waren gezellig op bezoek. Erg leuk. Alan heeft het de hele week gehad over voetballen met opa Kees. Alex wilde graag met oma Nel lekkere warme chocolade halen en natuurlijk op de tablet spelen. Voor ons allemaal was het erg leuk om weer even bij elkaar te zijn. Gezellig, en zeker een geslaagd bezoek. Tot de volgende keer!

Sinterklaas

Hij is weer langs geweest! Sinterklaas en een flinke hoeveelheid zwarte pieten. Ieder jaar gaat de sint langs het hotel Barbacan in Maspalomas om ook de Nederlandse kinderen daar te bezoeken. De sint is de moeilijkste niet, dus ieder jaar nodigt hij ook alle andere Nederlandse of deels Nederlandse kinderen uit om zijn verjaardag mee te vieren.

Zowel Alex als Alan waren braaf geweest dus ze kregen uit handen van de goedheiligman een kadotje. De buit bestond verder ook nog uit een paar flink grote tassen vol met pepernoten, dus zeer tevreden gingen we laat in de avond weer naar huis.

3 Jaar!

Alan wordt vandaag 3 jaar en dat is reden voor een heel groot feest. Voor Alan hebben we zelf een cadeau uit moeten zoeken, en dat is nog best een lastige klus gebleken. Als we kijken naar zijn gedrag en vooruitgang het afgelopen jaar kunnen we niets anders dan heel tevreden zijn. Op school doet hij zijn best, ook al gaat het af en toe nog wat moeizaam en heeft Alan moeite om echt mee te doen met de rest. Hij kijkt graag de aap uit de boom maar dat komt ook deels doordat hij van de klas de jongste is.

Thuis is het een fantastische jongen. Hij luistert goed, speelt graag met zijn grote broer, of zelfs alleen, en hij pikt dingen supersnel op. Het afgelopen jaar heeft hij in recordtijd geleerd om zonder luier de dag door te komen.

Als we bij Alan kijken naar de ‘big picture’ kunnen we niet anders dan super tevreden zijn. Hij toont een ontzettende vooruitgang ten opzichte van het vorige jaar, hij ontwikkeld zich goed, en hij is het zonnetje in huis.

Volwassen en allergisch

Allergisch!Iedere dag wordt Alex een stuk volwassener. Vandaag moest er bloed geprikt worden, omdat hij al een tijdje rondloopt met jeukende en prikkende ogen. Mogelijk een teken van een allergie en blijkbaar is dit met wat bloed goed te zien. Vorige keren was het bloed prikken altijd een beetje een drama. Het is gelukkig niet veel voorgekomen, maar als het nodig was, dan moest ik Alex super goed vasthouden en was er meestal een extra arts nodig om ook Alex’ armpje nog eens goed vast te houden.

Vandaag liep het helemaal anders. Hij keek niet, maar gaf geen krimp. Na het bloed afnemen heeft hij eventjes gelegen om weer bij te komen, maar al met al verliep het hele gebeuren perfect. Als premie heeft ie een klein zakje met snoepjes uit mogen zoeken. Volgende week horen we of Alex ergens voor allergisch is, en wat dat dan precies is.

8 Jaar getrouwd

Acht jaar zijn we vandaag samen. In acht jaar hebben we gebouwd aan een mooie familie en hebben we onze ups en downs meegemaakt. Toch zijn we nog steeds samen en hebben we goede hoop voor de toekomst. Het feest zal moeten wachten want Ana is op cursus in Londen, dus dat is lastig.

10K nachtloop

Weer een 10K achter de rug. Een mooie tijd van net iets meer dan 50 minuten. Tot ongeveer twee maanden geleden was mijn voorbereiding helemaal top. Drie keer per week liep ik hard, en soms zelfs 10K. Meestal liep ik echter rond de 6 of 7K. Een goede voorbereiding voor een 10K dacht ik zelf. Maar toen kwam mijn familie weer thuis, en stopte mijn redelijk intensieve training. Van drie keer in de week hardlopen naar 0 keer in de week.

Toch heb ik blijkbaar een goede basis, want ook na twee maanden geen stap zetten liep ik de 10K in een hele mooie tijd van 50 minuten en 10 seconden. Ik liep samen met de vader van een vriendinnetje van Alex, en dat zorgde natuurlijk voor nog net even wat meer motivatie.
2018 - 10k nightrun!

Geprikt

We hadden het natuurlijk kunnen weten. Bij een lokaal feestje in het bos was alles overvol, behalve een tafeltje. Geluk dachten we eerst nog, totdat we dichterbij kwamen. Alex was de eerste want hij was in de sprint gelijk naar het tafeltje gerend.

Hij rende ook verdacht snel weer terug. Wespen! Wespen! riep hij, en jawel, Alex had een wespennest gevonden. Vlak onder de picnic tafel en de wespen hadden hem maar liefst drie keer in zijn been geprikt. Au!

Gelukkig was er een ambulance ter plaatse, en werd Alex goed geholpen met een paar ijsklontjes. Voer hieraan een cadeautje toe voor de schrik, en gelukkig verliep de rest van de dag super goed zonder verder incident.
Geprikt!

Lose yourself

Lose Yourself to Dance
Daft Punk

I know you don’t get a chance to take a break this often
I know your life is speeding and it isn’t stopping
You take my shirt and just go ahead and wipe up all the
Sweat, sweat, sweat

Lose yourself to dance