52 minuten

Alhoewel ik tijdens de 10km die ik gelopen heb toch echt de klok op 1:03 heb zien staan blijkt nu dat die klok niet perfect was afgestemd. Mijn uiteindelijke tijd is 52 minuten! Helemaal niet slecht dacht ik zo.

Het bewijs is te vinden op deze pagina door te klikken op mijn eindtijd, die dus in de 52 minuten ligt. Je kan ook direct de video bekijken. De klok geeft dus 1:03 aan, maar blijkbaar gaan daar nog flink wat minuten vanaf.

1:03

Iets meer dan een uurtje heb ik gedaan over de 10 km van de ‘Gran Canaria Medio Maratón‘. Niet slecht dacht ik zelf, omdat ik de afgelopen twee jaar geen poot uitgestoken had om mijn hardloop conditie op pijl te houden.

Ik heb geen medaille, want ik liep ‘illegaal’ mee, maar dat mag de pret niet drukken. Op naar de volgende wedstrijd.

Update:
mediamaratonlaspalmas2009
Een foto vlak na de start. Ik ben het ventje in het zwarte tshirt, vlak achter oom-agent. Bij nadere bestudering bleek bijna iedereen gefinisht te zijn in een tijd onder het uur. Aangezien ik de hele tijd mensen inhaalde (de hardloopsnelheid in Spanje ligt beduidend lager dan in Nederland) moet ik dus concluderen dat ik ook onder het uur de 10km gelopen heb.

Discriminatie in de Springfield

Het is een vreemde gewaarwording, maar ik merk het echt. Als buitenlander wordt je soms gewoon gediscrimineerd en dat is niet fijn.

Het geval was erg simpel. Ik had een zwarte broek gekocht voor 9.95 bij de Springfield. Na een keer wassen vertoonde deze broek donkerbruine vlekken nabij het kruis en het gebied van de kont. Tsja, ruilen dan maar. Ik naar de Springfield, en wat blijkt, het mollige vrouwtje beweerde glashard dat ik:
a. Verkeert heb gewassen
b. Chloor op de broek heb gegooid

Resultaat: Kan broek niet ruilen en krijg geld niet terug. Stik maar lekker met je broek dacht het vrouwtje volgens mij.

Gevolg: De volgende dag gaan Ana naar dezelfde winkel (ik wacht onopvallend buiten). Spreekt met hetzelfde mollige vrouwtje en krijgt zonder enig probleem het geld terug. Als Ana dan vraagt waarom dat bij mij zo´n probleem opleverde volgt een warrig verhaal van telefoontjes naar de directie en emails. Tsja.

Goede voornemens

Hardloper!Het nieuwe jaar is al weer een tijdje van kracht. En wat hoor je te doen in de eerste paar weken van het nieuwe jaar? Juist, je hoort je in te zetten om je goede voornemens in ieder geval een beetje tot zijn recht te laten komen. Zo ook ik. Ik ben weer begonnen met hardlopen en loop nu ongeveer 5 km per week. Lekker een beetje hardlopen in het parkje vlak bij ons huis. Voordeel is dat ik me dan weer beter kan vertonen op het strand dit jaar.

En wat vond ik vandaag, er blijkt de 24ste een wedstrijd te zijn. 10 km hardlopen door Las Palmas en een t-shirt als prijs. Dat is natuurlijk een goede motivatie, want het overwinnaarsgoud (alhoewel goud wellicht te hoog gegrepen is) trekt toch. Mijn enige probleem nu is dat twee weken een erg korte voorbereiding is, maar wie weet helpt de adrenaline van competitie me een beetje.

Bergkroniek 2008

Ieder jaar is het weer hetzelfde ritueel. Ik moet een stukje schrijven voor de familie over het afgelopen jaar.

2008 is voor ons een rustig jaar geweest. Het is vreemd om zo ver weg van Nederland (en ook ver weg van Madrid voor Ana) te wonen, maar we zijn al aardig aan het integreren in het eiland. Het leven hier in spanje is ook flink anders als in Nederland. We hebben bijna geen seizoenen. Het verschil tussen de zomer en de winter is misschien 10 graden, maar gedurende het hele jaar kunnen we naar het strand.

Het hele jaar hebben we zo´n beetje gespendeerd in Las Palmas in de Canarische zon, met een paar uitstapjes. In het begin van het jaar ben ik een weekje naar Nederland geweest. Veels te kort en veels te druk, maar toch erg leuk om weer even ‘thuis’ te zijn. We zijn een weekendje in Fuerteventura geweest. Lekker op de enorme stranden luieren. En onze vakantie in Egypte en Noord-Spanje en Zuid-Frankrijk. Egypte was erg heet maar ook erg indrukwekkend! Ook ben ik weer begonnen met spaanse les. Twee keer per week zit ik weer in de schoolbanken dit keer voor een officieel diploma. Spaans spreken gaat me redelijk goed af, alleen het schrijven blijft nog een beetje achter, dus daar ben ik nu verandering in aan het aanbrengen. Ana wilde nog een poging doen om Nederlands te leren, maar helaas. Naast alle andere talen die je kan leren zoals Duits, Engels, Chinees, Indisch, Rusisch, etc. was Nederlands geen optie. Nou ja, ik zal dan zelf maar proberen om Ana wat Nederlands aan te leren.

We wensen iedereen een heel goed en gelukkig nieuw jaar toe!