1.500 Euro vernietigd

Oranje geluks dubbeltje!15.000 gekleurde muntjes. Dat was de uiteindelijke oplage van het oranje gekleurde geluksdubbeltje. Een dubbeltje dat helemaal niet zoveel geluk gebracht heeft gezien de teleurstellende resultaten van het Nederlandse elftal.

Met deze kleur actie heeft de Koninklijke Nederlandse Munt dus 1.500 euro aan muntgeld ongeldig gemaakt. Deze 1.500 euro hebben ze hierna voor (1.500 x 4.95 = ) 74.250 euro verkocht. Een mooie winst.

Nu is het wachten op de volgende uitgave van de KNM. Wordt het weer iets met kleur of hebben ze nu door dat ze zich met het kleuren van muntjes in een grijs gebied begeven wat betreft de wet en wat betreft de verzamelaars.

Staan

Alex - de kleine prins - staat!Toen we op bezoek waren in Nederland hadden we nog een hoogtepuntje. Alex bleef met een klein beetje hulp op zijn beentjes staan! Een prestatie van formaat voor een ventje van slechts 10 maanden.

Waarom doet deze foto me toch zo enorm veel denken aan de kleine prins?

Audi

Audi deur met gat!Tijdens ons bezoek aan Nederland hebben we een paar dagen bij mijn broer bivakkeert. Hij had net een mooie nieuwe auto, een Audi A3. Hij heeft de auto net een paar weken en de auto wordt ieder dag netjes voor zijn huis geparkeerd in een burgerlijke buurt in Den Haag. Niks aan de hand zou je denken maar het liep toch anders. Opeens zat er ´s ochtends een flink gat in de deur van de bestuurder. Vlak onder het slot.

Na het aangifte doen bij de politie, aangifte doen bij de verzekering en langs bij de schade expert kregen we een aantal heldere conclusies. Het gat was gemaakt om het ingebouwde navigatiesysteem te stelen. De dieven waren waarschijnlijk gestoord tijdens hun ‘werk’ en hebben het bij het gat gehouden. Het raampje van de auto is niet ingeslagen, want dan gaat het alarm af. Het gat in de deur dient om de auto te openen zonder dat het alarm af gaat.

De auto meenemen zou betekenen dat de navigatie dezelfde avond alsnog gestolen zou worden. De deur wordt nu gerepareerd en verstevigd maar de vooruitzichten zijn niet positief.

Hierna kwam de onofficiële informatie. De dieven komen gegarandeerd terug om de navigatie alsnog mee te nemen. De deur wordt nu versterkt, maar dan zal zeer waarschijnlijk geen stand houden of de dieven komen terug met steviger materiaal. Het navigatiesysteem zal in Oost-Europa ongeveer 10 euro opbrengen. Het is de vraag of deze prijs ook echt reëel is, want een nieuwe navigatie kost rond de 1500 euro’s. De voorlopige oplossing is een flinke metalen stang aan het stuur, en voor het navigatie scherm. Wellicht wordt zo de roof vermoeilijkt.

Diablo 3

Diablo3!Een lange tijd geleden was ik een zeer fervent speler van computer spelletjes. Diablo was een van de spelletjes die ik graag speelde. Kort geleden is een nieuwe versie van dit spel verschenen en die moest ik natuurlijk proberen.

Er is een gratis versie beschikbaar waarbij je een klein stukje van het spel kan uitproberen. De gratis versie is alleen beschikbaar als je iemand kent die het spel gekocht heeft en als deze persoon jou een van zijn speciale probeer sleutels wil geven. Ik had geluk want ik kende precies zo´n persoon.

En dan het spel. Het eerste dat me op viel is dat hij extreem veel lijkt op de vorige versie. Hebben ze daar nu 8 jaar aan gesleuteld? Goed, mijn PC voldeed niet aan de minimum eisen, maar toch draaide het spel verbazingwekkend goed. Lekker monsters hakken lukte zonder problemen en deed het oude gevoel weer herleven.

Monster hakken lukte dus perfect, maar het zonder problemen is niet helemaal waar. De nieuwe versie van Diablo vereist dat je online bent en inlogt met je battle.net account. Op zich geen punt, behalve dat het vaak mis gaat. Soms ben je midden in het spel je verbinding eventjes kwijt, en moet alles uit en weer opnieuw gestart worden. Na de laatste update krijg ik het spel al helemaal niet meer gestart. Jammer allemaal.

Als laatste is de prijs van het spel nog een puntje. Hier kan je de doos in de winkel kopen voor iets meer als 40 euro. De digitale versie kan je echter veel eenvoudiger van de Blizzard site downloaden. Je hebt dan geen doos en geen CD maar het is iets eenvoudiger. Helaas kost deze digitale versie maar liefst 60 euro! Een onbegrijpelijk verschil.

Mijn conclusie: Het is een leuk spel, maar ik heb voorlopig voldoende aan de demo versie ook al heb ik die al een paar keer doorlopen.