Onze buurman, de rijkste man ter wereld

Ikeahuis - Vanaf de straat!
Het pand naast ons wordt bewoond door twee zwervers. Hier hebben we meestal geen last van, maar laatst is daar verandering in gekomen. De zwervers waren van mening dat een aantal vrienden van ons niet op het balkon mochten roken/praten. De zwerver maande onze vrienden tot stilte (‘Bek houwe!’), zodat hij om 6 uur ‘s avonds lekker rustig in de tuin van de buren kon slapen. Helaas trof hij het verkeerde persoon, een vriendin met een stevig karakter, en deze ging in discussie met de zwerver.
Ikeahuis - De slaapkamer!
‘Wij wonen hier en betalen huur, en jij woont niet waar je nu bent’, was de strekking van het verhaal. De zwerver wist prompt te vermelden dat Las Palmas een kleine stad is, en dat hij ons wel eens tegen zou komen.

De politie erbij geroepen, maar deze deed helemaal niets. Eerst moesten er gewonden zijn. Hierna belde de vriendin de makelaar van het huis. Deze werd vermeld dat we interesse hadden in het pand. Prijs: 1.400.000 euros. 1 Miljoen voor het pand, en 4 ton om het weer bewoonbaar te maken. ‘Geen probleem en we komen graag even kijken’, was de reactie. Hierna kwamen de details. Het huis heeft een speciale status (Werelderfgoedlijst) en moet dus min of meer blijven zoals het is, en de eigenaar van het huis is niemand minder dan … Ingvar Kamprad!
Dagobert Duck! of Ingvar Kamprad?!
Wie is nou weer Ingvar Kamprad vraag je je dan af, nou, dat is de man die in 2004 de rijkste man ter wereld was, en in 2007 een van de rijkste 5! Met een geschat vermogen ergens tussen de 51 en 33 miljard dollar doe je het helemaal niet slecht.

Ikea!Onze buurman, Ingvar, is onder andere de eigenaar van de IKEA. Toevallig staat ons huis vol met zijn spullen. Voor dinsdag is de afspraak gemaakt om zijn huis te bezichtigen. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Waarschijnlijk worden de zwervers in ieder geval (tijdelijk) verzocht een ander onderkomen te zoeken.

Het is een raar idee dat we al bijna 3 jaar naast een van de rijkste mensen ter wereld wonen en deze nog nooit hebben ontmoed. Het is ook vreemd dat het huis van de rijkste man ter wereld wordt bewoond door mensen die helemaal niets hebben.

Update: het vervolg van dit verhaal.

1 reactie op “Onze buurman, de rijkste man ter wereld

  1. Hey Adrie,

    Ik word zo vrolijk van dit verhaal, is waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling maar ik moest verschrikkelijk lachen :)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *