Kycklingbullar

Ikea ballen!Al een tijdje zijn we geen buren meer, maar nog steeds gaan we graag op bezoek bij de IKEA. Nu is de IKEA weer eens in het nieuws. Blijkbaar zit er paard in de ballen van de IKEA. Wat daar precies het probleem mee is, is me niet echt duidelijk, maar als oplossing gaat de IKEA de ballen in heel europa uit de winkels halen.

Zonde natuurlijk want die ballen zijn best te pruimen, maar gelukkig heb ik net een paar dagen geleden nog een zakje meegenomen.

Hek

Flink hek!De bamboe oplossing was redelijk succesvol in het terugbrengen van rust in ons huishouden, maar het blijft een lapmiddel.

Vooraf aan deze oplossing hadden een flink aantal zaken plaatsgevonden. Discussies met de dakloze, politie die niets deed, contacten met verhuurders, een brief aan de Ikea, onderzoek naar Ingvar, noem maar op. Geen enkele actie bleek echter voldoende om de kwestie fundamenteel aan te pakken.

Geen toegang!Maar blijkbaar heeft toch een van onze acties gewerkt en hoe! Deze ochtend merkte ik plots dat de oplossing der oplossingen was toegepast. Een enorm hekwerk stond pontificaal voor de ingang van het huis. Een dikke 2 meter hoog met indrukwekkend dikke stalen spijlen. Nu kan niemand er meer in (of uit). De bal is blijkbaar aan het rollen geslagen en iemand heeft zijn verantwoordelijkheid genomen.

Wederom opgelost dus.

Bamboe

De bamboe oplossing!Soms is een oplossing voor een probleem zo voor de hand liggend en zo verbijsterend simpel dat het je doet twijfelen of iets echt is of een of andere rare droom. Zo ook ons avontuur met het huis van de rijkste man ter wereld, na contacten met onze verhuurder, de lokale politie en zelfs een brief naar Ingvar himself hadden we besloten om zelf een creatieve oplossing te verzinnen.

Het was erg simpel. We hebben een bamboe mat gekocht en deze tegen een open muur getimmerd, waardoor deze muur niet meer open was, en het zicht van de zwerver in onze huiskamer belemmerde, en tegelijkertijd ons uitzicht over zijn slaapkamer teniet deed. Een paar planten er tegenaan gezet, en dat was het.

Het gevolg: een dag later was de zwerver weg. Zijn oude stek netjes schoongemaakt, en geen overlast meer. Er is nog wel een collega van hem die het zwembad bewoond, maar die zien we niet en hier hebben we geen last van. Opgelost dus.

Een brief aan Ingvar Kamprad

Bendigo - chiringito!Uiteindelijk is de situatie met onze ‘buren‘ nog steeds hetzelfde en begint mijn zwangere vrouw steeds geirriteerder te raken door de situatie.

Mijn idee was om een mailtje te sturen naar Ingvar, maar het bleek het niet zo eenvoudig om het adres van ‘s werelds rijkste persoon te vinden. Wat ik wel vond was de stichting (INGKA) die onder zijn leiding alle bestuurszaken van de IKEA regelt. Een stichting die zowaar in Nederland gevestigd is. Aan deze stichting heb ik de volgende brief gestuurd.

Dear Ingvar Kamprad or representative,

Although you will surely not know me, I would like to introduce myself shortly and address an issue that effects us both. My name is Adrie Berg, and I live in Las Palmas. Although I never had the pleasure of meeting you, we are in fact neighbors. I live next door to your property in the ‘Lope de Vega’ street. We have in fact been neighbors for the last 3 years that I live in Las Palmas even though no-one lived on your property during that time.

The view of my window is over your backyard and the small path you take to enter the backyard. The access to your garden is blocked by a big iron garden door. Sadly, the last few month my home is troubled by some homeless people that have taken refuge in your backyard. These homeless are demanding that we are quiet from around 7 o’clock at night because they leave the house around 6:30 in the morning. As a result my wife is uncomfortable in using the balcony of our own home.

We have talked to the police, but they will not act until the homeless person inflicts physical harm. We have also contacted the agency whose phone number appears on the building, but they don’t really seem to care about the situation.

My wife is pregnant and this raises concern and we would like to address this situation. My suggestion is that you either fix and sell the property which is in a beautiful area, or assign someone to take care of the property. If you want I can take care of this task, but you will need to provide me with some way to enforce my power over the property to remove the homeless, and make the property livable.

Please inform me that you will take appropriate steps the resolve this situation and feel free to contact me with any doubts or questions you might have.

Kind regards,
Adrie Berg

De vraag is natuurlijk of deze brief ooit onder ogen zal komen van de juiste persoon. Ik heb zo mijn twijfels, maar niet geschoten is altijd mis.

Onze buurman, de rijkste man ter wereld

Ikeahuis - Vanaf de straat!
Het pand naast ons wordt bewoond door twee zwervers. Hier hebben we meestal geen last van, maar laatst is daar verandering in gekomen. De zwervers waren van mening dat een aantal vrienden van ons niet op het balkon mochten roken/praten. De zwerver maande onze vrienden tot stilte (‘Bek houwe!’), zodat hij om 6 uur ‘s avonds lekker rustig in de tuin van de buren kon slapen. Helaas trof hij het verkeerde persoon, een vriendin met een stevig karakter, en deze ging in discussie met de zwerver.
Ikeahuis - De slaapkamer!
‘Wij wonen hier en betalen huur, en jij woont niet waar je nu bent’, was de strekking van het verhaal. De zwerver wist prompt te vermelden dat Las Palmas een kleine stad is, en dat hij ons wel eens tegen zou komen.

De politie erbij geroepen, maar deze deed helemaal niets. Eerst moesten er gewonden zijn. Hierna belde de vriendin de makelaar van het huis. Deze werd vermeld dat we interesse hadden in het pand. Prijs: 1.400.000 euros. 1 Miljoen voor het pand, en 4 ton om het weer bewoonbaar te maken. ‘Geen probleem en we komen graag even kijken’, was de reactie. Hierna kwamen de details. Het huis heeft een speciale status (Werelderfgoedlijst) en moet dus min of meer blijven zoals het is, en de eigenaar van het huis is niemand minder dan … Ingvar Kamprad!
Dagobert Duck! of Ingvar Kamprad?!
Wie is nou weer Ingvar Kamprad vraag je je dan af, nou, dat is de man die in 2004 de rijkste man ter wereld was, en in 2007 een van de rijkste 5! Met een geschat vermogen ergens tussen de 51 en 33 miljard dollar doe je het helemaal niet slecht.

Ikea!Onze buurman, Ingvar, is onder andere de eigenaar van de IKEA. Toevallig staat ons huis vol met zijn spullen. Voor dinsdag is de afspraak gemaakt om zijn huis te bezichtigen. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Waarschijnlijk worden de zwervers in ieder geval (tijdelijk) verzocht een ander onderkomen te zoeken.

Het is een raar idee dat we al bijna 3 jaar naast een van de rijkste mensen ter wereld wonen en deze nog nooit hebben ontmoed. Het is ook vreemd dat het huis van de rijkste man ter wereld wordt bewoond door mensen die helemaal niets hebben.

Update: het vervolg van dit verhaal.