The Business

aphrodisiac [aph·ro·dis·i·ac]
n. drug or food or anything that arouses sexual desire
adj. stimulating, arousing sexual desire

The Business is een film zoals er maar weinig zijn. Extreem goeie muziek, drugs, geweld, vrouwen en nog meer drugs. Een absolute aanrader!

Strawberry Hill

Coolbest Strawberry!Mixen van wijn met andere producten. Sommige mensen trekken wit weg bij de gedachte. Ik niet. Ik mag het wel om af en toe een beetje te experimenteren. Zo ook vandaag. Ik heb een mix gemaakt van witte wijn (20%) en CoolBest Strawberry Hill (80%).. Heerlijk!

Kettinkje

Kettinkje!Soms heb ik last van een rare impuls. Dan moet en zal ik iets raars op dat moment doen. Soms is het het repareren van apparaat dat al tijden kapot is. Soms is het het spelen van een spelletje dat ik al jaren in de kast heb liggen. Dit keer wilde ik schoonmaken onder een plank die onder een deur zat. Het was een los liggende plank en na aardig wat gepiel had ik ‘m er eindelijk uit. Een enorme verzameling van stof trof ik aan.. en een klein kettinkje! Ben ik toch nog beloond voor mijn schoonmaakdrang :-)

Wietboter

Vandaag heb ik netjes de te drogen gehangen toppen in mijn kelderbox in bruikbare stukjes gedeeld en opgeslagen in een luchtdichte bak. Alleen heb ik wat planten resten over. Hiermee ga ik boter maken, handig voor als ik zelf weer eens wat wil bakken met een speciaal effect.

De handelswijze:
Het voornaamste ingrediënt van wiet, de THC lost niet op in water, maar hecht zich wel aan dierlijke vetten. Op deze eigenschap is het maken van de wietboter gebaseerd. Gebruik daarom echte boter. Gebruik vier keer zoveel boter als het gewicht van het blad of plantresidu dat je wilt uitkoken. Spoel het blad dat je wilt uitkoken eerst schoon met water zodat je stof en verontreinigingen verwijderd. Doe het blad daarna in een ruime pan met water en laat het een uurtje zachtjes gaarkoken. Voeg roomboter toe en laat alles weer een uurtje zachtjes koken.

Gooi het soepje door een zeef en vang het vocht op in een tweede pan. Spoel de in de zeef overgebleven plantenresten na met schoon heet water om ook de laatste restjes boter eruit te wassen en vang ook dit vocht op in een tweede pan. Zet de tweede pan koel weg op het balkon of in de ijskast. Na een tijdje vormt zich op het oppervlak een groen laagje gestolde boter. Schep deze boter uit de pan in een bakje of potje waarin je de wietboter wilt bewaren. De wietboter kan je maanden goed kunt houden als je het in de ijskast bewaard.

Tortilla de patatas

Benodigdheden: 3 eieren, 3 aardappelen
Optioneel: stukje choriso of kaas

Schil de aardappelen, en snijd ze in dunne plakjes. Frituur de kleine plakje een beetje zodat de aardappelen gaar zijn, maar nog niet keihard. Haal de aardappelen uit het vet en meng/prak ze met een vork samen met de eieren. Hierbij moet een brokkelig maar toch gemengd geheel uit komen. Voeg ook wat zout toe en de optionele producten.

Gooi het geheel in een koekepan. Een kleine koekepan, zodat het ei ongeveer anderhalf a twee centimeter hoog is. Bak het ei aan en draai hem om. Na omdraaien nog even bakken en klaar is kees.

Voor het omdraaien heb ik een speciale techniek geleerd. Men neme een kleine koekepan. Plaats hierop een groter bord op zijn kop. Draai de pan met het bord erop om en het ei valt op het bord. Glij nu het ei terug in de pan en de omdraaiing is perfect uitgevoerd.

Alcorcon

Alcorcon!Aanstaande zaterdag is mijn eerste vakantie dit jaar en dit keer ga ik een dikke week op bezoek bij mijn Spaanse vrienden in Alcorcon. Hier was ik vorig jaar ook al geweest, maar toen leefde in nog in de verkeerde veronderstelling dat ik in Madrid was geweest. Het bleek echter om de provincie Madrid te gaan en het stadje Alcorcon.

De planning van vakantieplannen is typische Spaans gegaan. Van alles is verzonnen en uitgedacht, met als uiteindelijk resultaat dat er eigenlijk helemaal niets vast staat en dat ik wel zal zien wat er gebeurt. Een perfecte vakantie dus.