Wietboter

Vandaag heb ik netjes de te drogen gehangen toppen in mijn kelderbox in bruikbare stukjes gedeeld en opgeslagen in een luchtdichte bak. Alleen heb ik wat planten resten over. Hiermee ga ik boter maken, handig voor als ik zelf weer eens wat wil bakken met een speciaal effect.

De handelswijze:
Het voornaamste ingrediƫnt van wiet, de THC lost niet op in water, maar hecht zich wel aan dierlijke vetten. Op deze eigenschap is het maken van de wietboter gebaseerd. Gebruik daarom echte boter. Gebruik vier keer zoveel boter als het gewicht van het blad of plantresidu dat je wilt uitkoken. Spoel het blad dat je wilt uitkoken eerst schoon met water zodat je stof en verontreinigingen verwijderd. Doe het blad daarna in een ruime pan met water en laat het een uurtje zachtjes gaarkoken. Voeg roomboter toe en laat alles weer een uurtje zachtjes koken.

Gooi het soepje door een zeef en vang het vocht op in een tweede pan. Spoel de in de zeef overgebleven plantenresten na met schoon heet water om ook de laatste restjes boter eruit te wassen en vang ook dit vocht op in een tweede pan. Zet de tweede pan koel weg op het balkon of in de ijskast. Na een tijdje vormt zich op het oppervlak een groen laagje gestolde boter. Schep deze boter uit de pan in een bakje of potje waarin je de wietboter wilt bewaren. De wietboter kan je maanden goed kunt houden als je het in de ijskast bewaard.

3 reacties op “Wietboter

  1. Dat zal Wiet leuk vinden als je ‘m door de zeef gooit met evergebleven plantenresten! Hij loopt nou al boos de vergaderzaal uit! Ik hoorde wel dat mevrouw Wiet “als boter” wordt beti(e)teld…

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *