Keuring

Ieder jaar moet onze auto gekeurd worden, want zonder keuring zou het wel eens een gevaar op de weg kunnen zijn. Gisteren reed ik langs de keuringsdienst en ze hebben onze Ibiza aan een grondige inspectie onderworpen. Na afloop kreeg ik in ruil voor wat geld een nieuw stickertje en we kunnen nu weer een jaar vooruit.

Alhoewel…. vooruit lukte nog wel, maar met horten en stoten. Na de keuring reed de auto alsof iemand alle wielen eraf gehaald had, waarbij de motor ook nog eens afsloeg bij iedere vertraging. Gelukkig kon ik nog net een monteur bereiken alhoewel ik onderweg flink wat getoeter heb moeten aanhoren. Mijn vermoeden is dat ze tijdens de keuring iets losgeschud hebben in de laatste test (hierbij werd de auto flink heen en weer geschud terwijl ik aan het stuur moest draaien).

Vanmiddag hoor ik het resultaat. Voor mij de eerste keer dat mijn auto na een keuring stukken slechter af is dan ervoor.

Cursus spaans

Al weer een paar maandjes ga ik maandag en woensdag middag twee uurtjes naar de Spaanse les. Ik zit dan in de klas met een Duitser, een Belg, een paar Polen en een grote hoeveelheid Aziaten. Vorige week was een tussentijdse toets en de resultaten waren best aardig.
Luisteren: 25/25
Lezen: 23/25
Praten: 22/25
Schrijven: ? (hoor ik maandag)

Goed, het is het basis niveau, maar het ziet er naar uit dat ik over een paar maandjes (in juni is het officiele landelijke examen) officieel een beetje in het Spaans kan communiceren. Hierna volgt het medio niveau.

Carnaval

Carnaval!Op de canarische eilanden is het carnaval en dat wordt hier flink gevierd. De canariers zelf beweren maar al te graag dat het carnaval hier een van de uitbundigste feesten van de wereld is. Dit kan op zich ook wel kloppen, want het weer helpt hier een aardig handje mee. Het is hier nooit te koud om halfnaakt op straat te dansen en de feesten.

Volgend weekend gaan we naar Tenerife, want hier schijnt de harde kern van het carnaval te zijn. Ik ben erg benieuwd. Een leuk feest zal het in ieder geval worden.