Toys ‘R Us

Net een rondje broadway gelopen, en ik ben nog steeds onder de indruk. Eerst soort van verdwaalt in de Toys ‘R Us, daarna een enorme medium milkshake gehaald bij de Mac. Hierna nog wat rondgedoold door de chaos van mensen auto’s taxi’s en bekendheden :-p

Uiteraard ben ik ook langs de Virgin geweest, opzoek naar vette trance, maar het aanbod wat gewoon te overweldigend. Nu even mijn laatste 6 minuten internetten opmaken, en dan ga ik ergens wat te bikken zoeken.

Oh ja, zelfs hier!!! Treurende oranje supporters :-) Waarschijnlijk doordat ze zo eenvoudig te herkennen zijn vallen ze goed op, maar het zijn er plenty.

Ik ben er!!!!

JAAAAHAAAAAA, Ik ben er!!!!

En het is echt EXTREEM gaaf!!! Ik zit in New York, 23ste verdieping van een bijzonder klein echter toch comfortabel hotelletje… Vlak onder Central Park en een stukje naast Times Square.

Maar goed, het hele verhaal, vanaf vanochtend.. eerst ben ik naar Noordwijkerhout gereden om kwart voor zeven geloof ik… hierna hebben mijn vader en moeder mij netjes weggebracht en gezorgd dat ik veilig door de douane kwam. Na de douane ben ik twee keer bruut gefouilleerd, heb ik vragenlijsten moeten beantwoorden, en zijn al mijn tassen doorzocht. Hierbij keek men me over het algemeen raar aan gezien de enorme hoeveelheden voedsel die ik bij me had.

Uiteindelijk toch in het vliegtuig beland, en aldaar een flink lange tijd naar wat mp3’s zitten luisteren. Een half uur te vroeg :-) arriveerde ik in New York. In New York weer ondervraagt en de tassen doorzocht, maar al met al kon ik redelijk vlot doorlopen, en toen was ik binnen :-D

In New York ben ik met de subway naar mijn hotel gereisd. Toen ik uit die subway stapte en naar de oppervlakte liep was ik echt verbaast. Echt overal waar ik keek huge grote gebouwen, overal winkels, overal gele taxi’s… echt cool, en mijn hotel stond er midden in :-p

Oh, het is hier trouwens 2 minuten over 4, dus dan kan je het tijdsverschil uitrekenen. Internetten gaat perfect in het easyinternetcafe waar ik nu zit, want dat is zo’n beetje naast mijn hotel. Nu alleen msn nog zien te draaien.

Mijn telefoon is zoals verwacht helemaal dood, dus dat wordt een nieuwe aanschaffen. Verder moet ik nog een ov kaart regelen voor een paar dagen en een fototoestelletje…

Vertrek

Hoppa, ik ga er zo van tussen… Mijn paspoort is bijna verlopen, dus dat wordt waarschijnlijk gezeik, maar desondanks heb ik goeie hoop om vanmiddag in Amerika te zijn.

Ik hoop niet dat ik jullie al te veel ga missen, maar gelukkig kan je tegenwoordig overal online en de wereld is nu kleiner dan dat ie ooit geweest is.

Tot over 2 maanden :-)

WordPress

Ja hoor, zal je altijd zien.. ik denk, ik maak nog ff een backuppie van mijn website, voordat ik m peer. Netjes zoals het hoort. En tijdens het maken van de backup merk ik op dat er nog een anonymous gebruiker is met toegang tot MySql, en dat wil je natuurlijk niet. Goed, het account had wel een wachtwoord, maar toch weg ermee!
En dat was even het einde van WordPress… geen blog meer :-(

In ieder geval tot ik die vervelende anonieme gebruiker weer terugzette… weer wat geleerd.

Jarig!!!!!

Hoera! Ik ben ook nog eens jarig vandaag :-p. En de eerste paar maanden van dit nieuwe jaar in mijn leventje zien er aantrekkelijk uit.

Ik ben nog druk bezig met inpakken, en checken of ik echt alles wel heb, maar toch hebben een aantal induhviduen besloten om langs te komen vanavond.. Argh! dat betekent bier, fris, chips, nootjes, cake en noem maar op! En dat terwijl ik net bezig was mijn koelkast en vriezer leeg te eten ;-)

e-Tickets en vouchers

Hoppa, alles is binnen :-)

Ticket via de email. Blijkbaar is daarvan alleen de barcode van belang. Verder een voucher voor de kar en een voucher voor de eerste twee dagen hotel. Alles is bijzonder snel geregeld via Tioga Tours, een bedrijf dat ik had gevonden tijdens het doorspitten van de forums over Amerika reizen op Fok!.

Ik heb er zin in!

Bereikbaarheid

Bellen in Amerika gaat via een andere methode als in Nederland. Waarom, dat zal ik nooit begrijpen, maar ik begrijp wel dat het alleen met een duur toestel mogelijk is om in beide landen te bellen. Een gratis postbank mobieltje is dus een nutteloos bezit in Amerika, en om die reden zal ik m dus ook niet meenemen.

Het plan is nu dat ik eenmaal gearriveerd in Amerika een cheapo prepay telefoontje aanschaf, en mijn familie op de hoogte stel van het nummer.. misschien zet ik het zelfs hier online. De kans dat iemand misbruik ervan maakt lijkt me bijzonder klein, aangezien zo’n misbruik actie de misbruiker een fortuin zal kosten :-p

Verder kan ik mijn email checken.. mits de mail is gestuurd naar het juiste adres. Als laatste zal ik proberen mijn avonturen hier online te plaatsen. Reden tot paniek is er pas als jullie over drie maanden nog niets van mij horen/gehoord hebben.

Tijd rariteiten

Net mijn vluchtgegevens ontvangen..
De heenweg:
Date: Wednesday, June 30, 2004
From: Schiphol Arpt, Amsterdam Netherlands
To: John F Kennedy Intl, New York NY – U.S.
Departs: 11:00 AM Arrives: 1:10 PM
En terug:
Date: Sunday, August 29, 2004
From: San Francisco Intl Arpt, San Francisco CA – U.S.
To: John F Kennedy Intl, New York NY – U.S.
Departs: 8:25 AM Arrives: 4:45 PM
en
Date: Sunday, August 29, 2004
From: John F Kennedy Intl, New York NY – U.S.
To: Schiphol Arpt, Amsterdam Netherlands
Departs: 6:25 PM Arrives: 8:00 AM Next Day

Dus de heenweg is 2 uur en 10 minuten, dat vind ik best netjes, maar de terugweg is een brute 20 uur en 55 minuten vliegen! Aargh!

Parkpop

Tattoo zoals opgeslagen in mijn geheugen!Parkpop was gaaf! En totaal niet vanwege de bands, want die kon ik geen van alle, en eigenlijk boeide me dat ook niet zo veel. Parkpop was wel gaaf omdat ik vooraf van Cees een fles goldstrike kreeg, alvast voor mijn verjaardag.

Achteraf nabij Den Haag centraal, in de burgerking, ontmoette we zowaar een heuse playboy dame. Ze beweerde of augustus of december in de playboy te staan met een volle pagina. Ze was duidelijk herkenbaar aan een tatoeage van een roos met een hart in het midden op haar (mooie :-p) rechterborst (voor de toeschouwers, voor haarzelf was het links). Enige vervelende is dat ik haar naam nu al weer ben vergeten (ah, het was Amanda!), maar ze woont in de buurt van centraal station Den Haag.

Ben benieuwd :-p

Geloof

Good Omens gisteren (pas) uitgelezen… En ik was onder de indruk. Het moraal van het verhaal is dat er altijd goed en slecht zal zijn, en dat er altijd een evenwicht is tussen beide. Goed kan niet bestaan zonder slecht, en slecht kan niet bestaan zonder goed.

Een paar jaar geleden had ik een ebook aangeschaft van Scott Adams, ‘God’s Debris’. Dit was mijn eerste en vooralsnog laatste ebook. De reden dat ik dat boek kocht was omdat ik toen alles spaarde van Scott Adams, en dat ik wel eens het ebook concept wilde zien. Het eerste wat ik gedaan had was het ebook gehackt, en in een editbare vorm in een editor gekregen. Hierna kon ik doen en laten met de tekst wat ik maar wilde en heb ik er een mooi (fysiek/papieren)boekje van gemaakt. Tot slot heb ik het boek ook maar gelezen.

Maar het gaat nu niet om het ebook concept, maar de inhoud. En die inhoud was bijna identiek aan de inhoud van Good Omens, tenminste, in mijn hoofd, terwijl de stijl van schrijven en de manier waarop de schrijvers gedachten worden geformuleerd totaal niet vergelijkbaar zijn. Erger nog, de daadwerkelijke verhalen lijken in de verste verte niet op elkaar. Toch ben ik door het leggen van deze link bijzonder blij, het voelt alsof iets waaraan ik twijfel en al heel lang twijfel weer is bevestigt…
raar….