Ongedierte

Vlees wordt steeds schaarser. We zijn met steeds meer mensen en er het aantal dieren dat je per vierkante meter mag houden wordt wel steeds groter, maar het houd de groei van de wereldbevolking bij lange niet bij. In onze toekomst zullen ongedierten zonder twijfel een belangrijk onderdeel gaan vormen van ons dieet. Iedere dag vis of vlees zal alleen weggelegd zijn voor de allerrijkste.

Alex en ik zijn alvast aan het wennen. Al natural smaakt zo’n gedroogde rups helemaal niet slecht, maar ongetwijfeld smaakt het nog beter als we een goed receptje ervan maken. Het meest opvallende was nog dat Alex totaal geen moeite had met het eten van een aantal rupsjes.

Beestjes, Alex en Adrie!

Toeval bestaat niet, of toch wel?

Toen Alex geopereerd werd aan zijn neus amandelen ontmoette we toevallig een ander gezin waarvan de dochter voor dezelfde operatie aanwezig was. Toevallig was dit meisje ook een (halve) Nederlander. Ze had net als Alex een Nederlandse vader en Spaanse moeder.

Later bleek dat onze kinderen toevallig naar dezelfde school gaan, want toevallig wonen we bij elkaar in de buurt.

Maanden verstrijken en geregeld komen we elkaar tegen als we onze kinderen naar school brengen. Dankzij hun komen we in contact met veel meer (jonge) (semi-)Nederlandse gezinnen.

Vandaag bereikt het toeval echter een bijzonder hoogtepunt. Ik ben thuis in Nederland in Noordwijkerhout en Ana loopt de landgenoten tegen het lijf. Na een tijdje gaat het gesprek over de achtergrond van beide en dan blijkt de Nederlandse vader net als ik uit Noordwijkerhout te komen!

Onvoorstelbaar zo’n toeval!

Bier!

Bier!Una cerveza por favor. Dat hoor je vaak in Spanje. Een biertje is een cerveza en het vragen om een biertje is een van de eerste zinnen die ik onder de knie had.

Maar… binnenkort heb ik deze zin niet meer nodig. We gaan ons eigen bier brouwen. Met een zelf-brouw-set hebben we als het goed is over een paar weken zelfgemaakt bier. Met een flink pak natuurlijke bier-ingrediënten, twee enorme tonnen, en nog flink wat spul gaan we kijken of er een lekkere gele pint gemaakt kan worden.

We moeten nog wel even nadenken over een naam voor ons bier. Heeft iemand nog een suggestie?