Gamba’s!

Ongelimiteerd veel gamba's!Zo, gister was weer een flink eventvol dagje, en dat kwam niet eens doordat het Pasen was. Eerst weer eens wezen klimmen, wat uitmondde in een gevecht met die poeder balletjes, terwijl de dames konden genieten van een tweetal brute klimmers…(niet wij :-p). Daarna met heel een klein deel van ip4 ongelimiteerd veel gamba’s gevreten (en ook nog andere Chinese producten). Onvoorstelbaar dat die lui van dat restaurant ons er niet uit kickte.

Hierna de ski/boardfilm gezien, voorzien van uitzonderlijk brute muziek, en fantastische teletubbies referenties (volledig terecht).

Hierna ook nog de derde plaatst bemachtigt in een 40 minuten durende duim pijnigende xbox race. En tot slot ook nog een coole dvd en een kunstzinnig glas gehad. Ja, de lat voor de volgende keer ligt weer flink hoog!

Oh, die volle tank, die regel ik nog wel :-)

Plantje verpot

Tweede week!
De twee plantjes zijn ieder hun eigen weg gegaan. 1tje heb ik kado gedaan aan mijn vader voor zijn verjaardag, en de ander is inmiddels verpot, en staat in een mooie witte pot in mijn raam in de volle zon (wanneer zij schijnt).

Yak!

Yak!Soms vergis je je gewoon. Dat kan gebeuren. Ik had verwacht dat in de Oeral (Chelyabinsk), op twee dagen met de trein van Moscow, bijzonder veel Yak’s zouden leven, en bijzonder weinig mensen. Het is daar immers koud en ver van de bewoonde wereld.

Maar afgelopen weekend bleek opeens dat je alleen maar welkom was in de Oeral als je bent uitgenodigd door een Oeral bewoner, of een aldaar gevestigd bedrijf. Dat vond ik al vreemd. Later was ik helemaal perplex. Blijkbaar wonen er bijna 4 miljoen (!!!!!) mensen in het gehucht waar over een jaar de trouwerij gaat plaatsvinden.

Roekoe roekoe

Duif!
Het is weer zover. Tijd voor de vogels om hun ei uit te broeden. Sinds 3 jaar ongeveer heb ik een vaste gast op mijn balkon. Een duif die haar 2 eieren uitbroed, en mij in ruil daarvoor geregeld trakteert op een heus roekoe concert :-)

Plantje, het plan

Week 1!
Een week is ze al weer, en het ziet er naar uit dat de aanschaf, het vervoer en de verpotting goed zijn overleeft. Ik heb me voorgenomen om de gehele plant geschiedenis af en toe bij te houden op dit blog, van het opgroeien tot mijn verkoop poging als ze geoogst is :-p. Ben benieuwd wat het resultaat zal zijn.

Ziek!

Dat maak ik toch niet vaak mee. De afgelopen dagen een griepje gehad, met woensdag een dag waarop ik echt zo ziek als een hond was. Even vroeg ik me af waarom ik iedere dag weer zo’n enorme overdoses vitamine C slik, als je toch gewoon ziek wordt. Maar vandaag wist ik het gelukkig weer. Maar 1 dag was ik echt goed ziek, en vandaag ben ik al weer aardig fit. Ik zit zelfs te overwegen om morgen toch maar wel met de city-pier-city mee te lopen.

Plantje

Plantjes!Ook nieuw dit weekend.. ik heb weer twee plantjes, en het waren nog de laatste ook :-p. Dat wordt weer een mooie test voor mijn groene vingers.

Note:
In holland it is perfectly legal to have up to five plants.

Kip

Kippie!
 
Jaaa, afgelopen weekend weer kunnen spelen met een vers uit het ei gekropen kip… beter nog, 11 vers uit het ei gekropen kippen :-)
Meer plaatjes en kip-verhalen over de kippies der familie berg vind je hier, hier en hier.

Honey Cake, The making of

Honeycake ingredienten!Het is zo ver… ik ben begonnen met de cake productie. Ik heb gekozen voor honey cake nummer 2, want ik heb geen poedersuiker, dus valt cake 1 voorlopig af.

Vooraf waren er een aantal uitdagingen om te overkomen.. zo wist ik in eerste instantie niet wat ‘cinnamon’, ‘soda bicarnona’, en ‘yolks’ was/waren, maar dat is inmiddels opgehelderd.

Lees verder

Honing cake

Waarom denken mensen nou direct aan een spacecake zodra ik verklaar een cake te gaan bakken… Ik ga helemaal geen spacecake bakken. Ik ga een ‘honey cake’ bakken!, naar traditioneel Tsjechisch recept :-p

Jaja, morgen, of anders in het weekend, ga ik mijn culinaire kunsten weer eens op de proef stellen. Alle ingrediënten zijn reeds in mijn bezit, alle apparatuur heb ik ook.. nu alleen nog de combinatie tussen alles maken, en met wat geluk heb ik dan een overheerlijke cake en kan ik wellicht weer eens mijn ouders en broeder uitnodigen om langs te komen. Met zelfgemaakte cake in huis is alle mogelijkheid tot kritiek op het ontbreken van toetjes/taart/koekjes direct onmogelijk gemaakt ;-)

Lees verder