Eurovisie

Chiki Chiki!

Uno: el brikindans (1, breakdance)
Dos: el crusaí­to (2, gekruisde benen)
Tres: el Maiquelyason (3, michael jackson)
Cuatro: el Robocop (4, robocop)

Vanavond is het zo ver. Het Eurovisie songfestival. Nederland heeft het geloof ik niet gehaald, dus kan ik gemakkelijk kiezen welk land ik zal steunen. Het feit dat ik hier omringt ben door Spanjaarden is uiteraard ook van invloed. Maar wat is nu het geval. De inzending van Spanje is een beetje vreemd. De chiki chiki

Prettige kerst in mei

Merry X-mas!Het tempo in Spanje ligt anders dan in Nederland. Hier gaat alles meer op zijn gemak, maar vandaag stond ik wel even te kijken. We hadden een kerstkaart! Verder onderzoek wees uit dat de kaart afkomstig was uit 2007. Wellicht is de bezorging wat vertraagt doordat het een klein vierkant kaartje betrof. Maar goed, altijd leuk om post te ontvangen en beter laat dan nooit.

Tranquillo

Rustig aan, neem de tijd, geen haast, niks aan de hand.

‘Tranquillo’ is een van mijn favoriete Spaanse woorden en hier op Gran Canaria wordt het gelukkig best vaak gebruikt. De nederlandse vertaling is ‘rustig’ maar dit dekt de lading totaal niet. Tranquillo is een woord dat een levensstijl beschrijft, een manier van zijn, een mentaliteit die in Nederland vaak ver te zoeken is. Afstand nemen van verantwoordelijkheden, druk, pressie en allerlei andere nare zaken en gewoon de dingen nemen zoals ze zijn.

Montar el Pollo

Zwarte Smurf!Letterlijk: het beklimmen van de kip.

Ik heb nog nooit geprobeerd een kip te beklimmen, maar ik vermoed dat het een interessant tafereel oplevert. In Spanje heeft het beklimmen van een kip echter een heel andere betekenis.

Een chaotische situatie veroorzaken, een immense commotie veroorzaken. Ergens een kolossaal punt van maken. Als je hoort: “Se monta un pollo”, betekent dat dat iemand een reusachtige rel heeft veroorzaakt over een of andere kwestie.

In Nederland maak je het niet zo vaak, of eigenlijk nooit, mee. Goed, mensen zijn af en toe ontevreden en laten dat ook blijken, maar nooit zodanig dat zelfs neutrale omstanders het schaamrood op de kaken krijgen. Het is een bijzondere communicatiekunst waarbij je net niet de zelfcontrole verliest en maar net binnen de grenzen van een zeer verhitte discussie blijft. Ik kan het niet. In Nederland niet en al helemaal in Spanje niet, maar met name Spaanse vrouwen zijn er erg goed in, en het rare… het werkt. Erger nog, het werkt verbazingwekkend goed.

15 eilanden?

Op de Telegraaf site heb ik een vakantie bericht gevonden over de Canarische eilanden.

Op de Canarische eilanden geniet je volop van zon, zee en strand tijdens ieder seizoen. Ook zijn enkele van deze eilanden, er zijn er maar liefst vijftien verschillende, zeer geschikt voor een actieve vakantie met kids!

Canarische Eilanden!Echter, het vreemde van dit bericht is dat er gesproken wordt over maar liefst 15 eilanden. Als je hier in Las Palmas iemand vraagt hoeveel eilanden er zijn, zal deze persoon ze direct alle zeven bij naam noemen. Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, La Palma, Lanzarote, El Hierro en La Gomera.

Wat is er nu gebeurt met die overige 8 vakantie eilanden die volgens de telegraaf bestaan. Misschien bedoelen ze rotsen of piepkleine eilandjes die af en toe bij een normaal eiland in de buurt liggen, maar deze kan je niet echt een vakantie-eiland noemen, want vaak kan je er niet eens overnachten of is het verboden toegang. Voorlopig heb ik nog 5 eilanden te gaan.

Ajebe DatePad 2.4

DatePad 2.4A new and improved version of DatePad is available now! DatePad combines the power of a calendar with the ease of a text editor. DatePad is a simple and easy multi-purpose application which can be used in a surprisingly large number of ways.

The main function of DatePad is to store text which is specific to a certain date or time. In addition to editing text related to years, months, days and/or times it is possible to calculate with dates and times and create notifications of upcoming future events.

DatePad 2.4 is available in English, French, Spanish, Italian and Dutch. New to this version is the addition of formatting functions. You can now add style, colors and even small pictures to your entries.

DatePad is freeware, this means you can download the installer package of the brand new DatePad 2.4 for free. Don’t forget to read more about this version in the documentation.

Please support DatePad by making a donation. This will ensure that DatePad keeps getting the attention it deserves with updated, bugfixes and new features.
Donate 15 euros*

Donate any other amount*

* Donations are made out to adrieberg@gmail.com which is me, Adrie Berg, the author of DatePad. After you have made a donation I will add you to the list of people supporting DatePad.

DatePad, to keep a record of … everything.