Pinda plant

Zak ongeroosterde pindas!Een nieuw project. Het is hier gedurende het hele jaar een klimaat dat geschikt is voor een flink aantal planten. Mijn nieuwe project is een pinda plant. Normaal gesproken zijn pinda’s alleen geroosterd, of met zout, of gesuikerd, of gemalen te krijgen.

Dankzij een tip wist ik echter waar ik een plantbare pinda moest zoeken… bij het dierenvoer. Blijkbaar eten papegaaien graag rauwe pinda’s, en zo ook in Las Palmas. Ik heb dus een enorme zak met rauwe pinda’s gekocht.

Pinda met wortel!Stap een is het pellen van een rauwe pinda. Dit gaat op exact dezelfde manier als een geroosterde pinda. Het vreemde is dat de pinda’s er exact hetzelfde uitzien, alleen ruiken ze iets anders. Na het pellen van de rauwe pinda kan je de pinda’s inclusief bruine velletje in het aarde stoppen en wat bewateren. Mijn pinda had binnen 3 dagen een wortel.

Stap twee is geduldig wachten tot er een plantje groeit. Bij deze stap ben ik nu. Uiteindelijk zouden er dan pinda’s aan de plant moeten groeien. Deze kan ik dan gaan roosteren. Dit zal ik binnenkort gaan proberen met de pinda’s uit het vogelvoer die nog over zijn.

Carnaval

Carnaval wordt in Las Palmas op alle mogelijke manieren gevierd. Optochten, verkleden, feest, drank, shows, vuurwerk, verbrandde sardienen, en een feest van het poeder. Tijdens het feest van het poeder is iedereen gekleed in het wit, uitgerust met busjes talk poeder.

Het doel is de winkelstraat Triana door te lopen van het begin tot het eind. Hierbij treed een fanfareband op die je dient te volgen. De tocht duurt ongeveer 3 uur, en gedurende die drie uur bevind je je in een witte wolk en in een feestende massa. Leuk!
Carnaval 2010!

Chaos in de haven van Las Palmas

Popeye!Vaak hoor je verhalen dat je beter niet kan verdwalen in een haven, omdat er ongure personen zich ophouden, of omdat er sprake is van zware objecten die op je kunnen vallen.

Zo zijn we van jongst af aan al voorgelicht door Popeye dat er in de buurt van zeilers altijd bruten zijn. In Las Palmas is het net zo. Zelfs de wegen houden zich niet aan de normale regels en lopen door alle ladingen heen.
Haven Las Palmas!

Duinrennen

Afgelopen week hadden we bezoek van een paar vrienden uit Spanje en Italië die nu in Nederland wonen. Alhoewel het Nederlands nog een beetje onder de maat is hadden ze het klagen over het slechte weer bijzonder goed onder de knie. Zelfs ondanks een paar regenbuitjes hier wisten we goed te lachen over de kou in Nederland. Deels kwam dit doordat het nog goed mogelijk was om een aantal dagen naar het strand te gaan, om lekker te zonnen en een beetje te zwemmen.

Een nieuwe activiteit die ik heb ontplooit in de zandduinen in het zuiden is het duinrennen. Een sportieve bezigheid waarbij je een zandduin probeert op te rennen. Doordat je benen steeds in het zand wegzakken is dit geen eenvoudige bezigheid. Hier een filmpje van mijn vierde poging.

Ammer look-alike

Is dit Ammer?!Geregeld neem ik een kijkje in mijn facebook pagina om te zien of er nog gebeurtenissen zijn, of om een beetje met mijn boerderij te spelen.

Laatst kwam ik echter een Spaanse reclame tegen, waarbij gezocht werd naar testers van een telefoon. Ik zag de persoon op de foto en ik kon het bijna niet geloven. Het is Ammer, of in ieder geval een redelijk goede look-alike.

Is Ammer aan het bijbeunen in de Spaanse telefoon-test markt???

Noodtoestand fase 2

Ook op een tropisch eiland is het wel eens wat minder weer. Zoals de afgelopen dagen. Het regent dat het giet! Onvoorstelbaar, er is zelfs een noodtoestand afgekondigd! Gelukkig hebben wij nog geen last van de wateroverlast (alhoewel we nu niet naar strand kunnen).

En wat doe je dan? Gelukkig heb ik een paar hobbies. Zo ben ik nu bezig een kistje te maken dat je alleen kan openen met veel geduld. In de toekomst wil ik proberen een houten kluisslot te maken. Dit allemaal met als doel om in een toekomst mijn kunde te kunnen inzetten voor oerdegelijke home-improvement.