Royalty’s

Thomas en Valentijn - Royalties!Het is weer het einde van het jaar, dus de opbrengsten van ons boek zijn weer over gemaakt. Ik denk dat ik 99.5 procent van de opbrengsten aan het goede doel geef. Een ONCE stand vlak bij ons huis in Las Palmas. Ik zal zelfs de royalties verdubbelen en een donatie aan onze zoon geven voor zijn universiteits potje. De pure winst bedraagt namelijk welgeteld EUR 5.02. Precies genoeg voor een kraslot.

Ik kreeg de notificatie over de royalty’s van ‘Thomas en Valentijn‘ vandaag opeens toegestuurd. Ik was enigszins verbaast, want ik had niet verwacht dat er überhaupt nog boeken verkocht werden, maar het lijkt alsof de verkoop in de lift zit! Blijkbaar weer Amazon met enige regelmaat nog exemplaren te verkopen. Afgelopen maand zijn er zelf nog 3 exemplaren verkocht! Het afgelopen jaar zijn bijna 10 exemplaren de deur uit gegaan.

De angst van de wijze

The Wise Mans FearIn het begin van dit jaar heb ik het eerste deel van de koning doder trilogie gelezen, De Naam van de Wind van Patrick Rothfuss. Deel een was al redelijk dik met 662 pagina’s en deel twee ging daar flink overheen met maar liefst 994 pagina’s. Toch heb ik deze dikke pil in sneltrein vaart uitgelezen.

De hoofdpersoon vertelt in drie dagen zijn gehele levensverhaal. Boek één bevatte de eerste dag waarin hij over zijn leven vertelde. Dit tweede boek omvat de tweede dag. Wederom een zeer pakkend verhaal dat zeer de moeite waard is. De hoofdpersoon begint in dit boek als een arme student die langzaam maar zeker veranderd in een zeer krachtig personage met een flinke beurs.

Deel drie belooft wat te worden. Het boek is al geschreven, maar helaas, naar verwachting wordt deze pas volgend jaar in mei gepubliceerd. Dat is een flinke wacht…

De Naam van de Wind

Name of the wind!Ik heb een lange tijd geleden het boek ‘De naam van de Wind‘ cadeau gekregen. Het is een boek van Partick Rothfuss en het is onderdeel van een drieluik van boeken. Na een langzame start zie ik mij gedreven om dit boek vlot uit te lezen. Een flinke kluif, want het zijn 662 pagina’s maar op een of andere manier is het een ontzettend pakkend verhaal.

In het boek vertelt de hoofdpersoon over zijn leven. Ik heb nu een kwart van het boek gelezen en zijn leven is nu al van het ene uiterste naar het andere uiterste gegaan. Ik ben erg benieuwd en uiteraard moet ik binnenkort de andere twee delen zien te vinden.

Het effect van 100% korting

Publiceren van een kinderboek is een ding. Tegenwoordig met alle hulp die je online vind kan iedereen die een beetje onderzoek doet dit zelf. Het probleem is om bekendheid te genereren. Dit is mij nog niet gelukt. De afgelopen tien dagen was de digitale versie van ons boek gratis te downloaden en dit heeft welgeteld één download opgeleverd.

Blijkbaar moet ik toch maar eens gaan experimenteren met een reclame actie. Voor Google Adwords krijg ik regelmatig aanbiedingen waarbij ze me 75 euro bieden voor een marketing campagne. Wie weet, misschien dat het effect heeft.

Thomas en Valentijn

ISBN - Thomas and Valentine978-1-4478-1373-6
978-1-4478-1835-9

Een doorgewinterde boekenfreak zal de bovenstaande nummers waarschijnlijk herkennen als een ISBN nummer. Maar dit zijn niet zomaar een paar ISBN nummers, het zijn mijn ISBN’s. Wie had dat ooit bedacht. Ik ben auteur! Laat die kaartjes voor het boekenbal maar komen.

Ana en ik hebben een kinderboek geschreven en vanaf vandaag is ons boek te koop. Op de site van Lulu kan je de papieren versie van het boek (ISBN: 978-1-4478-1373-6) aanschaffen voor een schamele €8 plus verzendkosten.

Nederlands: Thomas en Valentijn
Engels: Thomas and Valentine

Er is echter ook digitale versies beschikbaar voor maar €3.50. Speciaal voor je Kindle, Nook, eReader, PC, Laptop, Tablet, etc. Deze vind je in mijn eigen online winkel in het Nederlands of Engels. Voor de bezitters van een iPad is de Engelse versie is ook beschikbaar in de iBookstore (ISBN: 978-1-4478-1835-9).

Valentijn!Floor!Biggetje!Valentijn zit!
Met dit boek kom je in het bezit van een hartverwarmend sprookje over Thomas, een moedige jonge boer, die een vriendschap opbouwt met een vreemd onbekend dier. Maar… zijn vrouw heeft andere plannen.

Een verhaal over verlies, intrige, liefde, wanhoop en geluk. Een nieuwe klassieker om aan je kinderen voor te lezen welke ze keer op keer zullen willen horen. Een elegant, traditioneel verhaal dat je zal doen afvragen waarom het niet eerder geschreven is.

Dagboek van een ettertje

Dagboek van een ettertje!We hebben een leuk boek ontvangen. Het dagboek van een ettertje, waarin een klein ettertje de dagelijkse beslommeringen van zijn eerste levensjaar beschrijft.

Leest makkelijk en tussen de regels door wordt toegelicht wat je zoal kan verwachten. Het leukste stukje vond ik dat toen de vader van de pas geborene uit ging met vrienden, het ettertje merkte dat de melk van zijn moeder een beetje zuur was.

Suske en Wiske

Suske en Wiske - Het lijdende Leiden!Het is een verhaal dat ik graag aan Spaanse bekenden mag vertellen. Het verhaal hoe mijn geboortestad Leiden de Spanjaarden na een zware belegering heeft verdreven. Na de verdrijving lieten de Spanjaarden alleen een leeg kamp achter met een grote pot hutspot.

Ieder jaar op 3 oktober viert nu iedere Leidenaar feest en meestal eet men dan hutspot. Ook ik probeer deze traditie in stand te houden, ook al woon ik inmiddels in een ander land en is hier bijna geen rookworst te vinden.

Het leuke nieuws is dat er nu een Suske en Wiske uitkomt, met als onderwerp het lijdende Leiden. Alhoewel ik rond nummer 200 ben gestopt met het lezen van deze strips zal ik deze (nummer 314) toch maar gaan aanschaffen. Ik ben benieuwd of Suske en Wiske nog veranderd zijn en of de commercie ook hier heeft toegeslagen.

Het verhaal zou zich rond 1574 moeten afspelen, dus ongetwijfeld komt de tele-tijd-machine weer uit de kast. Op de kaft lijkt Jerommeke op een soort van Spanjaard die net bezig is met het bereiden van een grote pot groene hutspot. Ik ben benieuwd naar het recept. Uiteraard zijn Suske en Wiske bij het kamp van de Leidenaren. De underdog, die uiteindelijk overwint. Een mooi klassiek verhaal dus weer.

Ben je ook benieuwd, dan moet je nog even geduld hebben. In augustus wordt het nieuwe album uitgegeven, alhoewel je hem wel al kan bestellen bij de Leidsche 3 oktober vereniging.

Science fiction

Een van mijn favorite genres is science fiction en ik ben altijd onder de indruk hoe de auteurs van een verhaal het toch weer voor elkaar krijgen om iets origineels te verzinnen. Maar dat blijkt helemaal niet zo moeilijk. Er zijn programmas en schemas die een hele verhaal uitlijn genereren. Zo vond ik een schema om een science fiction verhaallijn te genereren.

Hier is er eentje die ik gemaakt heb in flash aan de hand van dit schema. Misschien maak ik binnenkort een Nederlandse versie.