De angst van de wijze

The Wise Mans FearIn het begin van dit jaar heb ik het eerste deel van de koning doder trilogie gelezen, De Naam van de Wind van Patrick Rothfuss. Deel een was al redelijk dik met 662 pagina’s en deel twee ging daar flink overheen met maar liefst 994 pagina’s. Toch heb ik deze dikke pil in sneltrein vaart uitgelezen.

De hoofdpersoon vertelt in drie dagen zijn gehele levensverhaal. Boek één bevatte de eerste dag waarin hij over zijn leven vertelde. Dit tweede boek omvat de tweede dag. Wederom een zeer pakkend verhaal dat zeer de moeite waard is. De hoofdpersoon begint in dit boek als een arme student die langzaam maar zeker veranderd in een zeer krachtig personage met een flinke beurs.

Deel drie belooft wat te worden. Het boek is al geschreven, maar helaas, naar verwachting wordt deze pas volgend jaar in mei gepubliceerd. Dat is een flinke wacht…

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *