Wat de gek er voor geeft

Oranje geluks dubbeltje!De muntjes volgen elkaar in rap tempo op. Muntjes in kleur wel de verstaan, want dat lijkt de nieuwe kip met de gouden eieren voor de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). Dit keer worden muntjes van 10 cent voor 5 euro verkocht. Snel verdient. Het betreft een geluksdubbeltje waarbij het cijfer tien op de voorkant van de munt oranje geverfd is. Het geheel verpakt in een kartonnetje en klaar voor de verzamelaar. Uiteraard betaalt de verzamelaar 5000% meer dan de waarde van het muntje. Wat de gek er voor geeft zeggen we dan.

De vraag die nu rest is hoe lang het zal duren voordat er weer alternatief ingekleurde muntjes gaan verschijnen. Volstrekt legaal en met een potentiƫle marge van 5000% is dit zeer de moeite waard natuurlijk. Het wordt zelfs nog beter, je kan je eigen muntjes ook zelf inkleuren natuurlijk! Stel je voor, een beetje verven, en opeens is een muntje van 10 cent veel meer waard. Met dezelfde marge als de KNM kan je dan een zelf geverfde 2 euro munt voor 100 euro verkopen.

Het zelf verven van een muntje is niet zo moeilijk, maar het is natuurlijk wel een secuur werkje. Ik heb op internet gezocht en vond dit stappenplan:

Wat je nodig hebt

  • Gekleurde lak
  • Heel klein kwastje

Schilderen of inkleuren van een bestaande munt
1 – Begin met het kort wassen van de munt in warm water met milde zeep. Gebruik een zachte tandenborstel om voorzichtig vuil van het oppervlak van de munt te verwijderen. Droog de munt met een zachte doek.

2 – Meng de lak tot een gladde consistentie door het toevoegen van druppeltjes warm water met het pipetje. Oefen met de verf door het tekenen van een munt op een papier.

3 – Leg de munt op krantenpapier. Voorzichtig beschilder je de gebieden van het gezicht van de munt. Laat de voorzijde van de munt drogen gedurende 3-4 uur alvorens de achterzijde schilderen. Bij gebruik van metallic lak zoals goud of zilver is het verstandig verschillende lagen op de munt te verven. Laat een verflaag drogen voordat je de volgende laag schildert.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *