Canon G7X

Canon g7x ii!Met twee kinderen moet je natuurlijk ook een goede camera hebben om zo af en toe hun jeugd vast te leggen. Leuk voor later en natuurlijk ook leuk voor nu. Ik ben al jaren Canon fan, dus mijn laatste aanschaf is wederom van hetzelfde merk. Dit keer is het echter niet zomaar een kleine camera, maar een iets professionelere versie. Deze camera heeft een iets grotere optische chip, met als voordeel dat ie ook met weinig licht een hele mooie foto maakt.

Wat ik trouwens later nog merkte is dat deze camera ook goed is om een vlog mee te maken. Een vlog is hetzelfde als dit blog (mijn website), maar dan in video. Misschien moet ik dat ook maar een keertje proberen. Wie wil er een filmpje van mij zien?

Dell

Dell e5450!Soms moet je gewoon niet moeilijk doen en iets goeds uitzoeken. Het kost soms wel wat meer, maar je hebt dan ook wat. Voor mijn eigen hobby’s gebruik ik vaak een computer, en ik had hiervoor een goedkope desktop, maar voor mijn werk was ook een laptop wel handig, dus heb ik even gezocht.

Een grote eis was dat de laptop een niet spiegelend scherm had. Het ziet er hartstikke strak uit, maar er valt niet mee te werken. Uren lang kijken naar zo’n spiegelend oppervlak is verschrikkelijk vermoeiend. De processor hoeft niet de laatste allersnelste versie te zijn, maar een middenmoter is al in orde. Voor mijn werk heb ik wel redelijk wat geheugen nodig, met 16GB kan ik goed uit de voeten. Uiteindelijk heb ik terecht gekomen bij Dell. Dit zijn de specs:

Dell Latitude E5450
Edition: Windows 10 Pro
Processor: Intel Core i5-5300C CPU
RAM: 16.0 GB
System type: 64-bit
Harddisk: Samsung SSD 256GB
Removable: Lexar USB 32GB