Naturalis

“Het waren een paar hele mooie dagen.”

Naturalis!Ik heb veel geleerd bij Naturalis de laatste paar jaar. Over de natuur, biologie, over geschiedenis, wetenschap en ook over mijn vak, informatica, apps en projectaanpak. Maar toch is het nu tijd om verder te kijken, en ik ga op zoek naar iets nieuws. Hopelijk wat dichter bij huis, in Spanje, maar ik ben flexibel, dus ik houd mijn ogen open en beperk me niet tot binnen de grenzen.

Eerst even rustig aan doen. Zien wat er gebeurt met onze nieuwe aanwist, en dan hup, de schouders er weer onder.

Wuppie

Met Alex heb ik een leuke wuppie gemaakt. Het proces was redelijk eenvoudig, en het resultaat was een leuke zachte bal om mee te gooien. Weer eens wat anders dan het ‘vechten’ dat Alex nu steeds wil doen met al zijn speeltjes.

wuppie1Stap 1:
Knip twee kartonnen circels uit, en leg deze op elkaar. Zorg er voor dat ze alletwee open geknipt zijn, zodat je aan het einde van het verhaal de kartonnen makkelijk uit de wuppie kan halen.

wuppie2Stap 2:
Dit is redelijk wat werk. Pak een touwtje en rol deze om het karton heen. Ga net zolang door tot het hele stuk karton helemaal dik bedenkt is met touw, en er geen touw meer door het midden gehaald kan worden.

wuppie3Stap 3:
Eenmaal klaar met het rollen van het touw moet je met een schaar of een scherp met de touwjes doorknippen of snijden. Steek hiervoor het mes of de schaar tussen de twee kantonnentjes, en knippen maar.

Stap 4:
Na het knippen moet je het karton nog niet weg halen. Eerst een paar touwtjes goed strak tussen het kanton door om het midden van de wuppie binden. De boel goed strak vastknopen, en dan kan het karton eraf. De wuppie is nu af. Een paar pre-fab oogjes erop maken hem helemaal af. Veel plezier.