Ingesneeuwd

Ingesneeuwd!Gister in plaats van borrelen bij de Berger gestrand geraakt bij Rogier en Barbara. Het plan was om naar Cesar te gaan voor een biertje en een nieuwjaarwens, maar helaas. Met de auto konden we niet echt ver komen, dus gingen we terug naar huis. Daar bleek dat de trams niet meer reden, en dat de treinen er ook grotendeels de brui aan gegeven hadden. Aargh!

Maar de sneeuw was wel leuk :-)

Gelukkig nieuwjaar!

Happy 2006!Het nieuwe jaar gaat weer van start. De goeie voornemens van vorig jaar heb ik redelijk goed kunnen volbrengen en het nieuwe jaar ga ik weer met bijzonder veel zin in.

Voor het familiefeest (welke ik dit jaar helaas moet missen) konden we weer een overzicht schrijven van het afgelopen jaar… Leuk en handig om gelijk mijn deel online te plaatsen.

Het afgelopen jaar was een fantastisch jaar. Ik heb het jaar een groot deel als ambtenaar kunnen spenderen. Een leuke ervaring die ik zeker iedereen kan aanraden. Ik ben het jaar begonnen in Antwerpen en ben op bezoek geweest in Wengen, Praag, nog een keer Praag, Madrid, München en Milaan. Perfect. Verder zat het soms mee en zat het soms een beetje tegen. Ik ben afgelopen jaar 30 geworden, maar volgens sommige nog steeds niet volwassen. Ook ben ik nog steeds gezond, woon nog steeds in Leiden en ik mag graag iedere vrijdag borrelen in Den Haag.

Sportief gaat het ook voor de wind. Nog steeds wordt er wekelijks hardgelopen, met af en toe een officiële wedstrijd. Het zwemmen schiet er een beetje bij in, maar dat compenseer ik door iedere ochtend naar het station te fietsen en iedere middag weer terug. Ook in het nieuwe jaar hoop ik weer veel korte verhaaltjes op dit blog te zetten. Misschien leer ik nog een woordje spaans en ik hoop nog wat nieuws van de wereld te zien.

Iedereen bedankt voor alle leuke reacties het afgelopen jaar! Ik wens iedereen een bijzonder goed 2006 toe! Geniet ervan!

Twee keer hard, …

Twee keer hard, één keer zacht.

Dit is de manier om mensen te drillen in het leger. Zo simpel en toch zo effectief. Twee keer iemand afblaffen en de keer daarna daarna belonen. Misschien moet ik heb volgend jaar maar eens proberen.

Release me

Infected Mushroom – Release me

release me
“Open the door – get him outta there!”
“No, wait…”

release me
“I know there is much we can learn from each other, if we can negotiate a truce. We can find a way to co-exist. Can there be a peace between us?”

peace, no peace
“What is it that you want us to do?”

die

Ik vind het een bijzonder goed nummer. Het doet mij er aan denken dat je met sommige mensen gewoon niet kan onderhandelen. Die vormen hun mening en kunnen niet meer van gedachte veranderen.

Kerst

Sneeuwman!Het is weer kerst! Dik twee millenia geleden was een klein ventje geboren in een hutje. Zijn geboorte wordt nog steeds gevierd door onszelf tegoed te doen aan liefde, warmte, licht, kado’s, eten, drinken, vrienden en familie. Dit keer helaas geen witte kerst, maar volgende keer beter.

Gelukkige kerst allemaal!

Dromen

De afgelopen twee nachten heb ik evenveel gedroomd als in de 30 jaar ervoor. Tenminste, waarschijnlijk droom ik veel vaker, maar degene van de laatste dagen kon ik onthouden. Een situatie waar ik erg blij mee ben. Maar waarom? Nou ja, hopen dat het zo blijft.
Ik zal het vanavond merken :-)

Update: Hmmm, de dromen zijn weer foetsie :-(

Hey

SMS!

Hey hoe is het? Wat is je adres ook alweer :)

Typisch gevalletje van nog even het adres achterhalen voor de kerstkaarten. Goed, ik doe het zelf ook, maar ik zet in ieder geval mijn naam erbij. De hierbovenstaande sms kreeg ik van een onbekend nummer, zonder naam… Ben benieuwd of ik ook van een onbekende een kaartje ga krijgen :-p.

Tieten, Schieten, Helicopters

Narnia!De drie kenmerken van een goeie film. “Tieten, Schieten en Helicopters”. Maar steeds vaker wijkt mijn smaak af van deze eenvoudige regel. Raar eigenlijk, want volgens mij zijn deze drie kenmerken universeel aanvaard.

Vandaag heb ik een verse nieuwe film gekeken. Een sprookje, met geen enkel kenmerk voor een goeie film. Toch vond ik hem prachtig.
The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

De film gaat over een paar kinderen die, via een grote klerenkast, in een andere wereld terecht komen. Een wereld met goed en kwaad; sprekende dieren, trollen, elfen, kwade koninginnen, sneeuw en van alles. Leuk!!!

Gordeldier

Gordeldier!Je gelooft het gewoon niet. Ik ben in het bezit gekomen van een gordeldier! Hoera!!! Nu alleen nog een auto.

Nadere inspectie wees uit de een beetje kind dit object in no-time kapot kan krijgen, vandaar dat ze (denk ik) zo schaars uitgedeeld worden. Met die bob sleutelhangers kan je nog een tijdje rondlopen, zonder hem te vernietigen, maar dit gordeldier is geen lang leven beschoren.

Hij is gemaakt van slap plastic en daar doorheen zit een stugge strip klittenband. Volgens mij is het idee dat het gordeldier aan de achtergordel wordt vastgemaakt en dat een kind hem dan kan opvouwen. Te verwachten resultaat: een gescheurd stuk plastic.

Leidse loper

Leiden, de sleutelstad! De Leidse loper is een wandeltocht door Leiden heen. Deze wandeltocht wordt gekenmerkt door allerlei bordjes die in Leiden staan die de route aangeven. De wandeltocht beschrijving is voor 5 euro te koop bij het VVV, maar toch vind ik het leuker om de route uit te pluizen zonder boekje.

Ik heb al wat ervaring met het begeleiden van toeristen door Leiden, en ik weet wel een aantal plekken waar een toerist toch echt geweest moet zijn. Tijd dus voor een eigen variant van de Leidse loper… Alleen mag ik de naam Leidse loper waarschijnlijk niet gebruiken, dus ga ik binnenkort werken aan de Leidsche tocht. :-D

Update: Hmmm, een kleine internet zoektocht levert al gelijk wat op… De route gaat langs: “Lakenhal – Beestenmarkt – Galgewater – Molen de Put – Scheepvaartschool – Groenhazengracht – Rapenburg – Herensteeg – Pieterskerk – Latijnse School – Breestraat – Koornbeursbrug – BurchtHooglandse kerkgracht – Oude Rijn – Lange Mare – Boerhaave museumOude Vest“. De meeste van deze plekken zeggen me niet eens wat. Verder heeft het Leidse loper project de Leidsche gemeente 184.000 euro’s gekost :-(