Kleuren

Kleuren!Geluid is een zeer directe vorm van stimulatie. Geluid gaat direct je hersenen in. Beeld kan je simpel uitsluiten door je ogen te sluiten, maar met geluid/muziek lukt dat niet. Soms krijg ik tijdens het beluisteren van muziek letterlijk rillingen over mijn rug. Een gevoel van euforie, warmte, geluk.

De euforie die ik ervaar is vergelijkbaar met het gevoel dat ik heb na een zware inspanning. Na 10 km hardlopen heb je al snel het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Je geest is helder en scherp en denken wordt eenvoudig. Adrenaline en endorfine pompen door je lichaam en dat merk je overduidelijk.

Tijdens het autorijden heb ik altijd de radio aan, en zo af en toe heb ik het dan. Een nummer dat samen met mijn emoties van dat moment een heel sterk effect heeft. Het zelfde effect als na 10 km hardlopen, maar vele malen sterker. Een alles omvattend vertouwen in de toekomst en vertrouwen in mijzelf. Het voelt alsof ik vlieg, alsof er overal rond mij licht is en warmte. Problemen, zorgen en onzekerheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mijn toekomst wordt zichtbaar, lastige keuzes die ik moet maken zijn plots eenvoudig. Op zulke momenten voelt het alsof al zijn zintuigen opgevoerd zijn en weet ik dat alles goed komt.

Headhunterz ft Tatu – Colors

When you find that life is neither black or white
And the rain outside turns to glory
You’ll see colors

When you mark the sky and the sun comes through
Know your greatest days are ahead of you
You’ll see colors

A spark of light will seize the night
And reach beyond your vivid mind
There’s an end to your darkest day
You’ll see colors

A race of shame if we don’t evolve
Paint your dreams
Fill the sky with art
And ignite with the others
When we see colors

Paddo’s

Gedroogde Mexicaanse Paddo!Grappig, de dochter van een zeer gewaardeerd collega heeft een verslag geschreven over paddo’s. Leuk en informatief! Een duidelijk en helder verhaal.
· Paddo’s – Door Sara Panahi

Ik kan er nog wat aan toevoegen. De Mexicaanse paddo’s zijn het mildst. De effecten zijn niet zo groot en deze paddo’s zijn goed voor beginners.

De Hawaïaanse paddo’s zijn een stuk sterker en de kaalkopjes zijn volgens mij helemaal sterk, maar die heb ik nog nooit getest.

Verder kan je zoetige dingen eten of drinken zoals snoep of frisdrank om het effect van de paddo’s te verminderen. Uiteraard is er altijd meer informatie over het eten van paddo’s te vinden.

Romeo Y Julieta

Romeo Y Julieta, Havana, Cuba!Vers uit Cuba! Ik ben in het bezit gekomen van een echte Cubaanse sigaar! De zogenaamde ‘Romeo No. 2’. Made in Havana, Cuba. Normaal gesproken rook ik geen sigaren, maar voor een Cubaanse maak ik toch graag een uitzondering. Ik moet nog even nazoeken hoe een dergelijk sigaar eigenlijk opgerookt moet worden, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Oogst

Het was tijd. Eind september of begin oktober kan een wietplant geoogst worden en zo ook de mijne. Eerst de takjes afknippen. Hierna alle grote en kleine blaadjes eraf en dan een maand laten drogen. Het eindresultaat is een opberghok met aan de muur netjes een hoeveelheid wiet en een kale plant die rijp is voor de afvalcontainer.

Komend weekend even controleren of de planten van mijn ouders ook al zo ver zijn. En dan bedenken wat ik moet gaan doen met de enorme (!) hoeveelheid wiet die ik dan zal hebben… iemand interesse? Het eenvoudigste is denk ik de hele bulk te verkopen aan de groothandel, om zodoende geen rompslomp te hebben. Maar het is ook leuk om alles om zetten naar smakelijke cake (en brownies) en die door te verkopen… ach, nog een dikke maand droogtijd de tijd om iets te verzinnen. We zullen zien.

De plant vooraf:
Plant rijp voor de oogst!

en nu hangend in mijn opberghok:
Oogst aan het drogen!Niet alle takjes zijn netjes ontdaan van bladeren, want dat is me een partij werk. De helft is nu mooi, en de andere helft knip ik wel een beetje bij wanneer het is gedroogd. Deze takjes zijn toch voor eigen geëxperimenteer.
(de geschiedenis van de plant…)

Foto’s spaans bezoek

Pop!Hoe het is gegaan weet ik niet, maar op een gegeven moment raakte we in gesprek met een straatartiest, die met zijn dummy een bijzonder coole show had. Hij was al vier keer weggestuurd door de politie van de dam en zocht nu zijn heil op het Leidseplein. Zijn show vereiste het gebruik van een radiootje en dat mag niet in het nette Amsterdam.. tenminste, het mag niet zonder vergunning, want stel je eens voor.

Als fransoos kwam hij net uit Barcelona en was hij nu in Amsterdam aanbeland. Hij vroeg ons om een vloeitje en bood ons daarna zijn joint en een showtje aan. Leuk, heel erg leuk zelfs en ik voelde me als het kleine kind dat als betoverd keek naar het optreden. Mogelijk werd dit ook veroorzaakt door de werking van paddo’s en wiet tegelijkertijd. Uiteraard heb ik een fotootje gemaakt en er zijn er nog veel meer! Allemaal van het uiterst leuke bezoek van de Spanjaarden.

Valium

Valium!You’ve got to do it all.

Deze uitspraak van een australier galmt nog steeds, af en toe, door mijn hoofd. Ooit gehoord in amerika is het nog steeds een uitspraak die ik me graag mag herinneren. En heden heeft die uitspraak weer iets meer waarde gekregen. Ik ben in bezit gekomen van een valiumpje :-p. Bekend van de tv, en van de verhalen die ik er over heb mogen horen. Binnenkort maar eens proberen :-D.