Oogst

Het was tijd. Eind september of begin oktober kan een wietplant geoogst worden en zo ook de mijne. Eerst de takjes afknippen. Hierna alle grote en kleine blaadjes eraf en dan een maand laten drogen. Het eindresultaat is een opberghok met aan de muur netjes een hoeveelheid wiet en een kale plant die rijp is voor de afvalcontainer.

Komend weekend even controleren of de planten van mijn ouders ook al zo ver zijn. En dan bedenken wat ik moet gaan doen met de enorme (!) hoeveelheid wiet die ik dan zal hebben… iemand interesse? Het eenvoudigste is denk ik de hele bulk te verkopen aan de groothandel, om zodoende geen rompslomp te hebben. Maar het is ook leuk om alles om zetten naar smakelijke cake (en brownies) en die door te verkopen… ach, nog een dikke maand droogtijd de tijd om iets te verzinnen. We zullen zien.

De plant vooraf:
Plant rijp voor de oogst!

en nu hangend in mijn opberghok:
Oogst aan het drogen!Niet alle takjes zijn netjes ontdaan van bladeren, want dat is me een partij werk. De helft is nu mooi, en de andere helft knip ik wel een beetje bij wanneer het is gedroogd. Deze takjes zijn toch voor eigen geëxperimenteer.
(de geschiedenis van de plant…)

6 reacties op “Oogst

 1. Kijk, ziehier Adrie met de hele familie aan het “veren plukken”! :-)
  Na twee dagen non-stop plukken zitten ze al op 2 kilo!! En nog ruim 2 planten van 2 bij 2 meter te gaan!!!

  Familie aan het veren plukken

 2. Vaag, die van mij ziet er nog niet helemaal oogstbaar uit! Moet die rotzooi echt een maand lang drogen joh? Dat is echt lang, jammer…

 3. hallo ik les net over uw wietjes!!!! Hoe krijgt u ze zo vreselijk groot?????? ik ben ook aan het gebruik maken van mijn groene vingers maar zo erg wil het niet lukken. kunt u mij vertellen hoe u dat heeft gedaan??? En ik las dat u niet weet wat u met die toppen moet doen, wij roken graag onze bloemen dus is het welkom ook tegen een betaling is goedkoper dan dan de checkpoint in terneuzen niet waar??

  ik hoop iets te horen over de groei van het plantje (heb ze net gestekt trouwens) iets nieuws leren is nooit verkeerd

  groetjes jeroen en angelique
  O647O63O76 wij zijn altijd bereikbaar!!!!

 4. Dit bericht stamt uit oktober 2005, dus ik denk dat die wietjes al lang zijn opgerookt! :P

 5. Hmmmmmm belgen die el desperado op zoek zijn naar wiet???

  Hahaha Adrie ze zijn altijd bereikbaar dus ook midden in de nacht MUWHAHAHA

  en ja die zijn al verwerkt in de spacecake enz enz

 6. Haaaaaaaaaaaaahahahahaha jeroen en angelique, jullie zijn er ook op tijd bij, blow nog wat $@&&%#!!! ahhahahahaha

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *