Het was weer tijd. Zo rond 3 oktober moet er hutspot gemaakt worden. Dit keer een ander recept als vorig jaar. Dat toevoegen van melk sloeg helemaal nergens op.
De ingrediënten:
· 300gr Wortelen
· 300gr Aardappelen
· 200gr Uien
· Boter
· Rookworst
De benodigde kruiden:
· Zout
· Peper
De handelswijze:
Hak de wortels en aardappels in grove stukken. Hak de uien flink fijn. Kook de massa samen voor 30 minuten. Voeg hieraan redelijk wat zout toe.
Na een half uur afgieten en fijnprakken. Zo hier en daar een stukje wortel of aardappel laten zitten is perfect. Voeg een klont boter toe en wat peper en dan goed mengen. Serveer met de rookworst.
Het resultaat:
Bijzonder goed te eten!!!
Wat heb jij met hutspot man?
Hutspot is gewoon een keiharde must voor Leidenaren… zeker rond 3 oktober moet je het gewoon eten uit historisch besef. Verder is het ook een hap die niet kan mislukken omdat het zo extreem eenvoudig is.
En het is nog best lekker ook! Ik eet het graag tenminste. Als je mee-eters krijgt is het ook altijd leuk om extreem veel uien in de hutspot te doen en hopen dat ze ‘s nachts sterven in hun eigen ruftlucht :) Als het stomme visite is dan natuurlijk.