Een weekendje vlammen

Ik ben weer een tijdje in Nederland en dit keer zit ik in Tilburg. Ana en Alex zijn ook gezellig een weekendje op bezoek, en dat is natuurlijk het perfecte moment om een keertje bij de Efteling langs te gaan. Ik weet nog dat ik daar in mijn prille jeugd ook een paar keer keer geweest ben en ik weet nog goed dat ik dat iedere keer weer erg leuk vond. De laatste keer dat ik er was, was er net een nieuwe attractie, de droomvlucht, en snelle zoek laat zien dat deze attractie geopend is in 1993. Ik ben dus 25 jaar geleden voor het laatst in de Efteling geweest. Dat is een aardige tijd, dus waarschijnlijk zie ik dit keer wel wat nieuwe attracties.

Joris en de draak!De Efteling was erg leuk, nee, fantastisch. Alex heeft genoten van de Symbolica rit, de droomvlucht, fata morgana, de Pirana, het rondje over het meer, de ‘Joris en de draak’-achtbaan, de Ravenstein show, de misselijk makende villa volta, holle bolle Gijs, het sprookjesbos, langnek, de afsluitende watershow en nog veel meer. Bij de achtbaan zat hij rillend naast me, maar hij vond het leuk. Zo snel was ie nog nooit gegaan. In de Pirana werd tot grote hilariteit zijn moeder een beetje nat, waarna zowel Alex als ik ook een flinke hoeveelheid water over ons heen kregen, en we een tijdje zeiknat door het park liepen.

Maar één pretpark was natuurlijk niet voldoende. Hierna hadden we ook nog het safaripark Beekse Bergen en een super leuk bezoekje van Bert, Sally en familie. De dieren bij de olie meulen, en roeien natuurlijk. Het was jammer dak de kleine Alan er niet bij was, maar dat maken we volgende keer weer goed!

Geel

Pas bezig en nu al de gele band. Een hele prestatie van onze Alex. Hij moest voor de gele band een aantal taekwondo routines uit het hoofd kennen en zonder fout uitvoeren tijdens zijn examen. De exacte bewegingen weet alleen zijn docent, dus we konden hem niet helpen, maar toch ging het allemaal perfect. *super trots*

Beïnvloeder

Alan - BeerMet pas twee jaar gaat de ontwikkeling van Alan supersnel. Mede dankzij zijn grote broer die als perfect voorbeeld dient is Alan al met heel veel zaken vergevorderd. Soms verbaas ik me echter toch nog, zoals gisteren. Alan is bezig met het ontdekken van de subtiele kunst van het beïnvloeden. Zorgen dat met allerlei kleine acties een bepaalde toekomst waarschijnlijker wordt. Voor een twee jarig kind is dat natuurlijk een enorme prestatie, die ik zelfs bij zijn veel grotere broer nog niet zo duidelijk heb gezien.

Alan had op mijn nachtkastje een lekkere beer klaargelegd. Het soort dat hij ook graag zelf eet, maar deze was voor mij. Vanochtend kwam Alan al vroeg in onze kamer kijken en zag het beertje nog liggen. Hierna bood Alan zelfs nog aan om hem in mijn mond te stoppen. Ik ben zeker benieuwd wat zijn motivatie hiervoor is.