Die werkt hier niet meer!

Vandaag is het mijn laatste dag. Het is een heel leuk jaar geweest en dat jaar wordt vandaag afgesloten met een bierkar op de afdeling :-)
Allemaal bedankt!!! Ik heb heel veel geleerd en ik ben flink wat wijzer geworden.

En nee, ik heb nog geen nieuwe baan en ik heb ook de staatsloterij niet gewonnen. Mijn plannen zijn legio, veels te veel voor één leven, maar ik ga in ieder geval proberen een paar maandjes in spanje te spenderen om (onder andere) spaans te leren. Ook moet ik echt meer gaan sporten, ik wil nog een keer naar azie, ik wil nog heeeeeel veeeeeel, maar eerst een maandje niks.

Liter vs. Kilo

Cactusaarde!Eén liter water weegt exact één kilo. Simpel, maar hoe zit het met een liter zand? Gisteren heb ik een zak cactusaarde gekocht van 25L. Flink wat, maar ik heb dan ook een grote cactus. Maar die 25 liter cactusaarde weegt volgens de verpakking maar 7,5 kilo.

Vreemd, want als 25 liter cactusaarde maar 7,5 kilo weegt, en 25 liter water weegt exact 25 kilo, dan is cactusaarde dus veel lichter dan water en zou het moeten blijven drijven.

Ik snap het niet. Misschien is het een marketingtruc van Naturado, of ik zie de logica gewoon niet. Ik zal ze een mailtje sturen om opheldering te vragen.

Brood, deel 2

Brood, versie 2.0!Mijn vorige brood was perfect gelukt. Netjes had ik de prefab broodmix afgewogen, en de exact juiste hoeveelheid lauw water toegevoegd. Het resultaat was lekker.

Deze morgen ging het brood-maak-proces iets anders. Ik had haast, dus ik had de resterende broodmix allemaal in het apparaat gegooid. Hierna even onder de koude kraan en het apparaat snel aangezet en naar mijn werk gegaan. Zoveel kan er niet misgaan dacht ik, totdat ik thuis kwam. Een keiharde bruine massa bevond zich op de bodem van de broodbak machine. Nou ja, binnenkort gaat de broodbakker weer terug naar de eigenaar want een brood halen bij de buurtsuper is toch eenvoudiger.

Matilda

Matilda!Een boek over een meisje met een niet zo beste thuissituatie. Ze besluit hier zelf wat aan te doen, met als eindresultaat een perfect happy end.
Een lekker dun en ontzettend leuk boek van Roald Dahl. Hier een daar ook nog wat magische elementen. Het perfecte boek dat ik eerst in het engels heb gelezen en nu ook in spaans ga proberen. :-)

Geheim

Is een geheim wel een geheim als andere mensen het weten? Postsecret is in ieder geval een hele leuke site met allerlei geheimen.. sommige zelfs uiterst vreemd… misschien moet ik zelf ook eens een keer een kaartje sturen. ;-)

Wachtgedrag

Iedere dag forens ik van Leiden naar Den Haag en iedere dag weer valt het me op. Mensen die zich in een overvolle trein proppen, een zitplaats kunnen bemachtigen en dan 5 minuten voor de aankomst in Den Haag al in het gangpad gaan staan. Waarom? Waarom blijf je niet gewoon zitten?

De oplossing lijkt me zoooo ontzettend voor de hand liggend. Blijf lekker zitten tot de trein stilstaat, de deuren open zijn en het gangpad weer bewandelbaar is. Dit kost je misschien 20 seconden die resulteren in een veel lagere mate van stress.

Stemrecht

Stembiljet!Stemmen.. Vandaag was het weer een hot item. Ons stemrecht. Stemmen op een politieke partij.

Vaak gaan dan later de discussies over alle partijen, stem-strategieen, voors en tegens, etc. Tot nu toe heb ik echter altijd moeten bekennen dat ik nog nooit gestemd heb en dat ik dit ook niet van plan ben. Nog vaker hoor je dan, dat als je niet stemt, dat je ook niet kan/mag klagen. Alsof stemrecht ook een stemplicht is.

Ik stem niet omdat er geen enkele partij is met een programma dat mij aanspreekt. Ik stem niet omdat ik niet geloof dat mijn ene stem uitmaakt met een partijenstelsel dat lijkt op een eenheidsworst. Ik stem niet omdat ik niet geloof ik de verkiezingspraatjes die ik zie. Ik stem niet omdat mijn stembiljet al bij het oud papier ligt. Ik stem niet omdat geen enkele partij mijn situatie van verbeteren of verslechteren. Ik stem niet omdat het me geen reet kan schelen. Ik stem niet omdat ik egoistisch ben. Ik stem niet, maar toch heb ik een mening!