Hipercongelador

Af en toe gaan we hier in Las Palmas naar de ingevroren voedsel groothandel. Het is handig om altijd wat te eten in de vriezer te hebben, en bij de hipercongelador kopen we goedkoop hele pakketten vis en dergelijke in. Enig nadeel is dat de pakketten redelijk groot zijn.

Gisteren hadden we gepland om weer eens inkopen te gaan doen. Lekker makkelijk diepgevroren pulpo (inktvis), kippenpootjes, zalmpjes, etc. inkopen. Helaas was Ana niet thuis dus besloot ik maar alleen te gaan. Ik wist immers ongeveer wat onze wensen waren. Na een uurtje kwam ik weer thuis met vier plastic tassen met diepgevroren spul. Ana was inmiddels ook thuis en keek vol verbazing maar mijn tassen met voedsel.

Wat blijkt, ze was ook met een vriendin naar dezelfde winkel geweest. Bijna op dezelfde tijd ook. Toevallig hebben we elkaar niet getroffen, maar we hebben nu wel een vriezer die je niet meer zonder gevaar kan openen. Ook eten we de komende dagen verplicht inktvis, want deze paste niet meer in de vriezen, en de rest van het jaar kunnen we van onze vriezer leven.

Mijn eigen mandala

Na wat geklus heb ik zelf een mandala (na)gemaakt. Met een beetje ijzerdraad en aardig wat tijd was het niet eens zo moeilijk. De mandala die ik gekocht had van redelijk klein (een doorsnee van rond de 10cm). Mijn eigen versie is ongeveer twee keer zo groot (doorsnee van rond de 20cm), want dat is makkelijker om hanteren.

Benodigdheden:

  • Twee lange stukken ijzerdraad van rond de 20 cm. Let op dat het ijzerdraad redelijk stevig is, maar niet zodanig stevig dat je het niet gemakkelijk kan buigen
  • 36 kleine stukjes ijzerdraad van rond de 6 cm
  • Tangetje
  • Stukjes draad

Voorbereiding:

  • Buig van alle ijzerdraadjes de uiteinden om, zodat je het ijzerdraadje vast kan haken

Uitvoering:

  1. Haak de twee uiteinden van de lange stukken ijzerdraad aan elkaar vast, zodat je twee cirkels van ijzerdraad hebt. Met een tangetje knijp je de uiteinden dicht, zodat ze niet meer los kunnen.
  2. Haak aan iedere cirkel van ijzerdraad 9 van de kleine stukjes vast wijzend naar de bovenkant, en 9 ijzerdraadjes wijzend naar de onderkant. Knijp de connectie met een tangetje aan een kant vast.
  3. Nu komt het lastige deel. Buig stuk voor stuk de 9 ijzerdraadjes, en buig deze over het hiernaast vastgemaakte ijzerdraadje en maak hem daarna vast. Het laatste ijzerdraadje moet je over de eerste heen buigen, zodat ze allemaal gelijk over de basis verdeeld zijn.
  4. Verbind met stukjes touw de twee delen, door van ieder deel een kant aan het andere deel te verbinden. Hiervoor heb je 9 touwtjes nodig.

Mogelijke verbeteringen:

  1. Vervang de touwtjes door kraaltjes. Hiervoor moet je voor het vastmaken van de kleine stukjes ijzerdraad al rekening houden met de twee delen, en deze via een kraaltje aan elkaar koppelen.

Mandala

Mandala!2600 jaar geleden waren de Tibetaanse monniken al bezig met dit speeltje. Een mandala. Het is een speeltje van ijzerdraad met wat kraaltjes dat je in verschillende vormen kan vouwen.

Volgens het begeleidende blaadje stellen de verschillende mogelijke vormen de zon, de hemel en de oceanen, het universum, goed en slecht, een explosie en niets voor. Ook zou je er spiritueel beter van worden door af en toe te spelen met het speeltje.

Kijken of de harmonieuze bewegingen en de diepzinnige symboliek ook op mij hun effect gaan sorteren.

Familie Ammerlaan

Familie Ammerlaan!Met de familie Ammerlaan weet je het nooit. Het is altijd een bron van energie en ideeën en soms een beetje chaos.

Afgelopen week waren Rogier, Barbara en de ‘kleine’ Lucas gezellig op bezoek en jawel, zo hier en daar ontstond weer wat chaos. Maar we vonden het wel heel erg leuk! Tot de volgende keer!!