Kleuren

Kleuren!Geluid is een zeer directe vorm van stimulatie. Geluid gaat direct je hersenen in. Beeld kan je simpel uitsluiten door je ogen te sluiten, maar met geluid/muziek lukt dat niet. Soms krijg ik tijdens het beluisteren van muziek letterlijk rillingen over mijn rug. Een gevoel van euforie, warmte, geluk.

De euforie die ik ervaar is vergelijkbaar met het gevoel dat ik heb na een zware inspanning. Na 10 km hardlopen heb je al snel het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Je geest is helder en scherp en denken wordt eenvoudig. Adrenaline en endorfine pompen door je lichaam en dat merk je overduidelijk.

Tijdens het autorijden heb ik altijd de radio aan, en zo af en toe heb ik het dan. Een nummer dat samen met mijn emoties van dat moment een heel sterk effect heeft. Het zelfde effect als na 10 km hardlopen, maar vele malen sterker. Een alles omvattend vertouwen in de toekomst en vertrouwen in mijzelf. Het voelt alsof ik vlieg, alsof er overal rond mij licht is en warmte. Problemen, zorgen en onzekerheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mijn toekomst wordt zichtbaar, lastige keuzes die ik moet maken zijn plots eenvoudig. Op zulke momenten voelt het alsof al zijn zintuigen opgevoerd zijn en weet ik dat alles goed komt.

Headhunterz ft Tatu – Colors

When you find that life is neither black or white
And the rain outside turns to glory
You’ll see colors

When you mark the sky and the sun comes through
Know your greatest days are ahead of you
You’ll see colors

A spark of light will seize the night
And reach beyond your vivid mind
There’s an end to your darkest day
You’ll see colors

A race of shame if we don’t evolve
Paint your dreams
Fill the sky with art
And ignite with the others
When we see colors

Blokarten

Blokarten!
Lekker opspattend zout zeewater in je gezicht, en natuurlijk ook nat zand en een lekkere koude wind. In het begin is het lastig, en moet je af en toe nog wat ´klunen´ in de bocht. Zodra je echter de smaak te pakken hebt, en je weet hoe je ongeveer je gewicht op de kart moet verdelen is het heel erg leuk om lekker over het strand te crossen,

Een aanradertje, dat blokarten!

Berg kroniek

Met dank aan tante Corry heeft de familie Berg een prachtig stukje van haar geschiedenis vastgelegt. Ieder jaar weer hebben familieleden voor hun belangrijke gebeurtenissen vastgelegt en het geheel is ingericht als een mooi documentje. Dat is nog eens geschiedenis. Voorlopig was de kroniek van 2013 de laatste totdat het stokje door een andere familielid wordt opgepakt. We zullen zien hoe dat gaat lopen. De familie Berg groeit als kool, dus elk jaar wordt de kroniek groter en dat betekent gelijkertijd meer werk om hem te maken.

  • Bergkroniek 2013
  • Bergkroniek 2012
  • Bergkroniek 2011
  • Bergkroniek 2010
  • Bergkroniek 2009
  • Bergkroniek 2008
  • Bergkroniek 2007
  • Bergkroniek 2006
  • Bergkroniek 2005

  • Ikzelf hou het wat eenvoudiger. De geschiedenis van mijzelf en de laatste jaren ook van mijn eigen familie (vrouw, kind) en in mindere mate de rest van nabije familie (vader, moeder, broer, schoonzus, nichtje en petekind). Ieder maand weer een aantal updates hier op dit blog en dat al bijna 10 jaar. Ook een aardig stukje geschiedenis alhoewel ik erken dat die voor de gemiddelde persoon een stuk minder interessant is.