Open deur

De telegraaf heeft een schokkende ontdekking gedaan! ‘Bemoeien met rijstijl garantie voor ruzie

De kans op irritaties is het grootst op een route die nog nooit eerder is gereden. Bestuurders ergeren zich vooral aan kritiek op de rijstijl (58 procent), onduidelijke routeaanwijzingen (20 procent) en gepraat en gezang (13 procent).

Het lijkt me een redelijk open deur. Ik kan ook niet tegen kritiek als ik bezig ben redelijk stressvol de juiste weg te vinden. Het ergste is nog als je advies krijgt op het moment dat het net te laat is. ‘Je had hier naar rechts gemoeten’. Ai, verschrikkelijk gewoon en menig ‘g@tver’ gaat dan door mijn hoofd. Gelukkig is er een uitvinding om al dit leed te voorkomen. Een tom-tom! Alleen een beetje zonde om zo’n ding aan te schaffen als je op een eiland woont met eigenlijk maar 1 grote weg.

Postkantoor

Postzegel!Het lijkt zo simpel. Het postkantoor is er voor het versturen van post. In Spanje is dit het geval. In Nederland helaas niet. Om twee brieven te versturen, waarvoor ik nog geen postzegel had, werd ik door het postkantoor in Leiden verwezen naar de locale sigarenboer. Wat bleek, de post-medewerker kon mij niet de benodigde twee postzegels verkopen.

Mijn oren stonden echt te klapperen van verbazing. Een postkantoor waar je je post niet kan versturen. Misschien is dit een goed voorbeeld van de over-de-top regelzucht in nederland, waarbij voor iedere handeling een vooraf gedefinierde lijst moet worden doorlopen, die alle spontaniteit en flexibiliteit in handelen effectief onmogelijk maakt.

Ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik weet wel dat ik blij ben als ik weer in Spanje bij het postkantoor door een mij niet begrijpend personeelslid wordt geholpen alsof ik echt koning-klant ben.

Gehacked

Foeter, foeter!. Het wordt ook steeds gekker. Mijn site was voor de tweede keer gehacked. De eerste keer was in 2004. Toen was de hele startpagina veranderd door een of andere drol. Nu was de hack subtieler. De header en footer van mijn pagina stonden vol met links naar allerlei geslachts vergrotende medicijnen. Echter de links waren allemaal onzichtbaar. Waarschijnlijk was de aanpassing dus alleen bedoeld voor zoekmachines. Ik merkte het toevallig en toen bleek al snel dat ik een extra wordpress gebruiker had en dat er dus een aantal files waren aangepast.

Inmiddels zijn de links verwijderd, maar voor hoe lang is nog even de vraag. Toch maar eens updaten naar de nieuwere versie van WordPress, want dat blijkt nu een te lang uitgesteld gebeuren.

In NL

Leiden!Verzekeringen, belastingen, pensioenzaken, contactlenzen, emigratieformulieren, bedrijf opheffen, iedereen weer even proberen te zien, Kolonisten van Catan spelen, quality time met familie en vrienden, post verwerken van 2007 en 2008, spullen uitzoeken die ik meeneem naar mijn nieuwe huis.

Het is eigenlijk nog aardig wat werk. Ik heb af en toe het gevoel dat ik het drukker heb tijdens mijn vakantie dan thuis. Maar ja. Ik ben erg blij dat ik weer eventjes in Nederland ben. Vandaag liep ik door Leiden en het gevoel was zo vertrouwd, vaag gewoon, maar erg leuk.

Wat?!

Grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het wisselvallige weer met oplopende temperaturen naar rond de langjaargemiddelde waarden.

Volgens de knmi site is er dit weekend 80% kans op wisselvallig weer? Maar de kans hierop lijkt me toch altijd gewoon 100%, omdat wisselvallig weer vanalles kan zijn. Nouja. Nog een dagje en dan maak ik het zelf mee.

Shout, shout, let it all out

Tijdens het paasweekend zijn we op bezoek geweest in Tenerife. Het bezoek was een typisch Spaans event. Alleen de overtocht met de boot was geregeld. Slaapplek op het eiland moesten we ter plekke iedere dag nog regelen. Dit slaapplek regelen gebeurde ook op een Spaanse manier. Eerst de hele dag toeristen, en dan ‘s avonds op het laatste moment nog wat zoeken. Gelukkig ging dit verbazend vaak goed, op een dag na.

We waren aangekomen in een of ander gehucht en hier wilde we overnachten, maar er bleek geen enkel hotel te zijn. Hierna door naar het volgende gehucht, waar we via via een aantal particulieren wisten te bezoeken, die uiteindelijk ook allemaal geen plek hadden. In het volgende gehucht was net een paas optocht aan de gang, en vroegen we een agent om wat tips. Toen ging het hek zo’n beetje van de dam. De agent bleek namelijk erg behulpzaam. Gewoon raar.

Eerst gingen we naar het bureau. Hier belde oom agent iets van 8 mensen die hij kende die wel eens een appartementje verhuurde. Ondertussen ook nog een opmerking dat er een hotel in het dorp was, maar deze was erg aan de prijs. Uiteindelijk gingen we in de politiekar op naar een aantal mensen. Gezellig door het dorp rijden en oom agent bellende en met zijn communicatie middelen aan het bemiddelen. Ondertussen kregen we ook nog tips over eetgelegenheden en toeristisch zaken. Uiteindelijk nog een plek gevonden ook.

Enig minpuntje was de volgende ochtend. Geen ontbijt maar wel een wek-dienst. Vanaf half 9 tot 10 (anderhalf uur) konden we genieten van het nummer ‘Shout‘ dat door een groot fan op de repeat werd beluisterd.

Al met al een erg geslaagd weekendje Tenerife.

Weekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje TenerifeWeekendje Tenerife