Madeira

Madeira!Eerst zouden we met z’n drieën gaan, daarna met zijn zessen. Toen werd het Tunesië in plaats van Madeira, toen hebben we toch voor vier personen een reis naar Madeira geboekt en nu gaan we waarschijnlijk met z’n vijven als dat nog lukt.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Begin augustus zit ik lekker in Madeira. Het eiland van de Madeira wijn, de wilde kanarie pietjes, de smakelijke typische vis. Madeira staat ook wel bekend als het bloemeneiland dus dat kan alleen maar goed zijn.

Avontuur

Avontuur!‘Je gaat het weer doen’. Dit is een uitspraak van een collega nadat ik mijn plannen vertelde. En ik ga het inderdaad weer doen, weer een avontuur beleven. Ik heb al een tijdje het gevoel dat ik mijn leven graag een andere kant op wil laten lopen. Het klinkt misschien vreemd, maar ik wil meer, veel meer en ik geloof dat ik dit meer kan krijgen als ik een beetje meer risico neem in mijn leven.

Ongeveer twee jaar geleden was mijn eerste stap. Een gok. Ontslag en een avontuur beleven in het ‘wilde’ amerika. Dit is zo goed bevallen dat ik het nu weer wil, maar dan een ander avontuur. Drie maanden meeleven in een andere cultuur met nieuwe mensen, andere relaties, andere gewoontes, andere taal, heel veel anders en toch blijft heel veel hetzelfde.

Ik heb besloten om naar Madrid te gaan. Spaans leren is de officiële reden, Ana is een hele goede reden, maar er zijn veel meer redenen. Waarschijnlijk is het daar stervens heet. Zeer waarschijnlijk wordt het langer dan drie maanden. Ongetwijfeld ga ik iedereen missen. Waarschijnlijk veranderd er veel meer dan ik me kan voorstellen. Hoe dan ook, ik ga de gok weer wagen. Het wordt weer een avontuur waar ik volledig van ga genieten.

Maken van gerucht

Maken van gerucht!
“het maken van gerucht is verboden”

ge-rucht (het ~, ~en)

  1. praatje dat in omloop is
  2. voortgebracht geluid, datgene wat de stilte verstoort

Wat betekent dit? Verboden toegang is duidelijk. Het lege grasveld op de achtergrond mag niet betreden worden. Maar wat is het maken van gerucht? Is het verboden om geruchten te verspreiden over het lege grasveld? Mag er helemaal geen geluid gemaakt worden? Wat zou het effect zijn van geluid op het lege grasveld? Wie kan het mij vertellen…

Afrikaans

Vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven Afrikaans gegeten. Wel eens waar in Amsterdam, maar toch had het alle elementen. Drinken uit een halve kokosnoot (vol met Afrikaans bier), eten met je handen en al het eten lag op een groot eetbaar brood-achtig bord, dus er moest gedeeld worden. Yeah!

Guess the song

Who is the first to quess what song these lyrics are from?

But shoot it in the right direction
Make making it your intention
Live those dreams
Scheme those schemes
Got to hit me
Hit me
Hit me with your laser beams